Blade Nano S2

Güzel bir süpriz oldu :heartxf: Model güzel ve eğitici bir model. Hayırlı olsun kardeşim :thumbup:

Teşekkür ederim Adminim:thumbup:

aslında uzun zamandır aklımdaydı yazın dışarı çıkamadığımız zamanlarda evde uçurmak için ama bir türlü denk gelememiştim, burda bir hobi mağazasında görünce aldım. Bende hiç spektrum radyo olmadığı için de mecbur Rtf aldım. Bakalım ülkeye girerken bir sıkıntı olacak mı...
Sağ salim ülkeye sokarsak hemen bir scale gövde arayışına girerim! ?????
 
Vay hayırlı olsun abi, hobbyking de piller vardı indirimdeyken almıştım ben onlardan da alırsan uçuş keyfin daimi olur :D

Teşekkürler, pille iilgili mesajını görmüştüm, ilerde alırım onlardan, şimdilik orjinal pile ilave olarak iki tane de 250mAh lik piller aldım, bir süre yeter sanırım.

Eğer öyle bir risk varsa, bence kumandayı kutusundan çıkar ve başka çanta içine koy kardeşim :) Ne olur, ne olmaz ;)

Kumanda oyuncak gibi görünüyor zaten :) ufaklığın oyuncaklarının arasına koyacağım komple, sadece pilleri kabine alacağım (standart uygulama), bakalım kısmet :)

Hayırlı olsun abi?

Teşekkürler :)
 
Model sorunsuz memlekete giriş yaptı :thumbup:

Yeri gelmişken RTF versiyonu için üç bej satır izlenim paylaşayım.
Modeli aldığım zaman otel odasında 7-8 sorti uçmuştum, eve ulaşınca da yine bir o kadar sorti uçtum (evde aklına esince uçabilmek iyi iş gerçekten :) )

Herşeyden önce modelin çok stabil olduğunu söylemek lazım ve bu özelliği ile de çok eğitici bir model oluyor. Dahası hafif olması nedeniyle de epey dayanıklı diyebilirim, evde de otelde de epey bir kaza yaptım ama hala herşey sapasağlam :lollol:

RTF versiyon bir kumanda ile geliyor malum, benim elimde hiç spectrum verici olmadığı için bu yola girmem mecburdu... kumanda basit bir şey ama aslen 6 kanallı ve rescue özelliği olan hatta dual rate bile olan birşey.

Model iki farklı uçuş modu kurulu olarak çıkıyor kutudan. Sol önde yer alan bir 3 pozisyonlu anahtar bu uçuş modları arasında geçiş sağlıyor. En alt pozisyon “throttle hold” orta pozisyon “stabilite modu” en üst pozisyon ise 3D uçuş modu. Stabilite modunda modelin ünitesi “self levelling” özelliği ile çalışıyor ve hem pitch hem roll ekseninde aşırı yatışları engelliyor. Yaw ekseninde de “ehlileştirilmiş” bir dönüş hızı sağlıyor. 3D modu ise tam bir canavar, model hayli agresif bir hale geliyor bu modun aktive edilmesiyle birlikte. Kafa hızı artıyor, self levelling ve açı sınırlamaları kalkıyor, mode ele avuca sığmaz hale geliyor (tabii ki hiç skeyl olmadığı için hiç hoşuma gitmedi bu mod
;D)

Sevmediğim şey ise kumandada hiçbir ayar imkanı olmaması, normal mod için kumandada tanımlanmış olan ve kullanıcının değiştiremeyeceği throttle/pitch curve özelliği hiç benim elimin alışık olmadığı bir şekilde. Modelin sabit hoverda kalması için gaz çubuğunun yaklaşık %70-75 bandında olması gerekiyor. Dahası modelin ani alçalmalarını engellemek için de bir ilave güvenlik özelliğ tanımlanmış, siz gazı sonuna kadar kesseniz bile pitch hayli yavaş bir şekilde azalıyor. Bu özellik de modelle kullanıcı arasındaki “hissiyat” bağına limon sıkıyor ve iyice alışana kadar kararlı bir yükseklik tutturmayı zorlaştırıyor. Siz alışana kadar da pil zayıflamış oluyor bu sefer daha yüksek gaz gerekiyor derken yine sabit ve kararlı yükseklik tutmak zor oluyor.
Her durumda, fiyatıyla ve ev içinde her hava şartında uçulabilir bir model olmasıyla epey hoşuma giden bir model oldu, iyi ki almışım :) şimdi buna scale bir gövde geçirmeye geldi sıra :thumbup::thumbup::thumbup:
 
Valla bende ev içinde uçurulabilecek bir model düşünüyorum. Elimdeki en küçük model olan 180 CFX ev için uygun değil. Günümüz piyasa şartlarında blade dışında alınabilecek bir tercih kalmadı. Bu yüzden, ben işe önce bir ikinci el spektrum kumanda edinerek başladım.
 
Her durumda, fiyatıyla ve ev içinde her hava şartında uçulabilir bir model olmasıyla epey hoşuma giden bir model oldu, iyi ki almışım :) şimdi buna scale bir gövde geçirmeye geldi sıra :thumbup::thumbup::thumbup:
Gerçekten micro modeller içerisinde şu an en iyilerinden :thumbup: Tekrar hayırlı olsun kardeşim :)
 
Bende bu modeli almayı düşünüyordum. Ancak sanırım eski versiyon dx7 kumandalar ile bind olmuyor.Manualine baktım.Kumanda ayar kısımlarında bir çok spektrum kumanda modeli varken dx7 yok. Mesela İlk versiyon mcpx bl nin manualine baktim. Orada dx7 ayarlari var.Rtf alsam bu sefer Evren abinin bahsettiği ani alçalma ve yukselmelerdeki hissiyat ozelligi hiç keyif vermez.Sanirim bu safe z özelliğinden dolayı. Acaba 3d modunda da safe z özelliği aktif mi oluyor. ?
 
Bende bu modeli almayı düşünüyordum. Ancak sanırım eski versiyon dx7 kumandalar ile bind olmuyor.Manualine baktım.Kumanda ayar kısımlarında bir çok spektrum kumanda modeli varken dx7 yok. Mesela İlk versiyon mcpx bl nin manualine baktim. Orada dx7 ayarlari var.Rtf alsam bu sefer Evren abinin bahsettiği ani alçalma ve yukselmelerdeki hissiyat ozelligi hiç keyif vermez.Sanirim bu safe z özelliğinden dolayı. Acaba 3d modunda da safe z özelliği aktif mi oluyor. ?
Hayır safe Z ayrı bir mod illaki onda kullanacaksınız diye bir durum yok bildiğim kadarıyla.
 
Rtf alsam bu sefer Evren abinin bahsettiği ani alçalma ve yukselmelerdeki hissiyat ozelligi hiç keyif vermez.Sanirim bu safe z özelliğinden dolayı. Acaba 3d modunda da safe z özelliği aktif mi oluyor. ?

3D modunda öyle bir durum yok, kafa devri de artıyor, pitch eğrisi de daha agresif bir hal alıyor. Öte yandan ben halen 3D modunda başarılı (kontrollü) bir şekilde ev içinde uçurmayı başaramadım ama ben zaten ölçü de sayılmam pek ;D

Normal mod için, özellikle scale gövdeyi giydirdikten sonra ağırlaşacak olan model için kafamda bir fikir var. Pallere giden pushrodları iki tarafta da eşit olacak şekilde az bir miktar uzatacağım. Böylece nötr pozisyondaki pitch biraz artmış olacak. Deneye deneye model yarım gazın hemen üzerindeyken hover yapacak bir ayar yapmaya çalışacağım, bilmiyorum başarabilir miyim... ama becerebilirsem eğer o kumandada tanımlı olan ani pitch artışı noktasına ulaşmadan daha hassas bir şekilde uçurabilirmiş gibi düşünüyorum teoride ama pratikte ne olacağını göreceğiz :)
 
Teşekkür ederim Evren abi. Zaten benim kumandayla bind olmuyor muhtemelen. Horizonhobby ye mail attım. Dönüş yaparlarsa buradan paylasirim. Amainhobbies 'te de rtf modele 45 dolar kargo çıkıyor.%20 vergiden kaçmak imkansız derken model çok tuzlu oluyor. Scale demisken bu modeli almak istmeme en buyuk etken microheli sitesindeki dragonfly canopy. Cok hosuma gitmisti. Tam bir sinek gibi ordan oraya ucacaktim :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Kendi kanopisi daha güzel gibi geldi bana:evil:

Bir kaç kere evde sağa sola çarpmamak için refleksle kurtarma manevrası yaptığımı hatırlıyorum gazada bayağı yüklendim o sıra o stabil aletin o anki çevikliği şaşırttı beni o zaman neredeyse yere dik konuma gelip vızır vızır uçtu. Isteyene martı gibi süzülüyor isteyene sinek gibi uçuyor. Biz oğlanla evde oda oda geziyoruz, bazen sandalye masa altında gezdiriyoruz eğlenceli oluyor :D

İyi ki almışım diyorum çok hoşlaşıyorum kendisinden. Parasını da çoktan çıkardı benim nazarımda. Tavsiye olunur:saygilar: