Görseller Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

Tüm Rckolik ailesine merhaba, geçen hafta Eskişehir soğunu yedikten sonra dün yaza yakışır bir günde haftalık Eskişehir buluşmamızı yapmış bulunmaktayız. Kazasız kırımsız bir haftayı da geride bıraktık:halay:Ekip olarak ufak ufak uçuş eğitimlerimize devam ediyoruz:coolxf: tabi ki sohbet muhabbet derken gene resim çekmeyi unuttuk, @Mehmet Kucuksari abi gene kızacak:(. Elimizdeki tek belge benim tic toc yapmaya çalıştığım bir video:) aşagıya haftalık buluşma belgesi olarak bu videoyu koyuyorum:evil: izlediğiniz için şimdiden teşekkürler.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
tabi ki sohbet muhabbet derken gene resim çekmeyi unuttuk, @Mehmet Kucuksari abi gene kızacak:(. Elimizdeki tek belge benim tic toc yapmaya çalıştığım bir video:)
Görsel olmayınca artık telefonla buluşma raporu almak zorunda kalıyoruz :lol:

Bu arada pilotajın maşallahı var @Mesut Arslan kardeşim :thumbup: Küçük model ile böyle ise, model büyüyünce tahmin edemiyorum :hoppa:
 
Dun yine sahadaydik ☺ Oldukca aksiyonlu bir gun gecirdik. Ekiple sabah erkenden sahada bulustuk, Mesut, Ahmet abi, Bilecik’ten Kenan ve semaver. Hava da oldukca guzel ve sakindi. Tabi bu havanin dezavantaji olarak yogun sinek hareketliligi vardi. Ogleden sonra ruzgarimiz yardima yetisti, biraz serinletti, sinekleri goturdu, bir sure sonra da bizi goturmeye baslayinca, biz de gittik ?

Neyse, gelelim aksiyonlarimiza. Ahmet abiyle baslayalim. Ahmet abinin 380’ini kiskanan X3’u dun kapris yapti, yan yatmayi tercih etti. Neyse ki sadece pallerle atlatilan ufak bir puruz cikti. Buna uzulen G380’in ise kuyrugu havada kilitlendi. Ahmet abi acil otorotasyonla basariyla modeli zararsiz ziyansiz indirmeyi basardi. Sorun kuyruk slider’in arasina kacan toz parcalarinin kuyrugu kilitlemesiydi. Neyse ki modelde ve servoda hicbir sorun olmadan bu badire de atlatildi.

Gelelim bana. Modellerimle uzun zamandir eskisi kadar ilgilenemiyordum. En son bayramda 570’imi masaya aldim. Dikkat ederseniz artik tezgah diyemiyorum, zira atolyem yok ? Neyse, tum rulmanlarini degistirdim, servolarini bosta kalmis olan hv servolarla degistirdim. Swash rulmani dagilmisti, elimde yedegi yoktu ama Ahmet abi Japon’unu bulmayi basardi, o da halloldu, model jilet gibi oldu anlayacaginiz. Ama gecen hafta 3 ucustan sonra washout kollardan birinin catlamis oldugunu fark ettim. Bu hafta ucamayacagi kesinlesti. Bu hafta Goblin Nitro haftasi olsun dedim. En son iki ay kadar once bu seneki ucusunu yapmisti aslinda (malum artik 700’leri yilda bi kere ucuruyorum ? )

Gunun aksiyonlari da bu iki ay onceki ucusa dayaniyor. Aksiyonumuz tam 3 kere motor stopu ve otorotasyon. Agac golgesi icin tercih ettigimiz bu sahanin tek kotu yani gevsek toprak olmasi. Bayramda 570’ten kalan vakitte Gobiyi de biraz temizlemistim, motoru kaplamis olan kirmizi topragin iyiye isaret olmadigindan emin olsam da, icini acmaya zamanim olmamisti. Dun goruldu ki o toprak sadece disini degil, icini de kaplamisti... Anlayacaginiz motorda hissedilir derecede kompresyon kaybi var. Sekman ve gomlek degisecek, daha kotusu yine rodaj gerekecek, dunyanin yakiti bosa gidecek ? Motor calisiyor, modeli de ucuruyor, ancak biraz yuke bindiginde devri kaybediyor, bunu goren governor sona dayaniyor, zaten dusuk basincla calisan ve dusuk devirde kalan motor yeni yakit istilasina karsi koyamiyor ve stop ediyor. Benim cikarimim bu sekilde. Toplam 6 ucus yaptim, 3’u motor stopuyla bitti. Ucuncude alandaki tek tasa kuyrugu denk getirmeyi basardim ? Kuyruk palinin tekinin ucu acildi. Ziyanimiz bu kadar.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Emre tum gunu cok guzel ozetlemis
, umarim aksilikler bunlarla son bulur ve bizde bulusmalarimizda bol bol ucariz:)
 
Emre tum gunu cok guzel ozetlemis, umarim aksilikler bunlarla son bulur ve bizde bulusmalarimizda bol bol ucariz:)
Aynen Mesut. Özlemiştik detaylı gün sonu raporlarını :thumbup: Klavyene sağlık @Emre Kaman :yuppi:
una uzulen G380’in ise kuyrugu havada kilitlendi. Ahmet abi acil otorotasyonla basariyla modeli zararsiz ziyansiz indirmeyi basardi. Sorun kuyruk slider’in arasina kacan toz parcalarinin kuyrugu kilitlemesiydi. Neyse ki modelde ve servoda hicbir sorun olmadan bu badire de atlatildi.
Belki hatırlarsınız benim G380 Arslanbey buluşmasında da aynı şey olmuştu. Hatta hiç birimiz inanamamıştık ;D

Bu arada @Ahmet ATICI kardeşim, gelmiş geçmiş olsun. Neyse ki hepsini kazasız belasız atlatmışsın :bravo:
ayramda 570’ten kalan vakitte Gobiyi de biraz temizlemistim, motoru kaplamis olan kirmizi topragin iyiye isaret olmadigindan emin olsam da, icini acmaya zamanim olmamisti. Dun goruldu ki o toprak sadece disini degil, icini de kaplamisti... Anlayacaginiz motorda hissedilir derecede kompresyon kaybi var. Sekman ve gomlek degisecek, daha kotusu yine rodaj gerekecek, dunyanin yakiti bosa gidecek ?
Bu gerçekten kötü olmuş Emrem :embarras: Neyse model sağlam ya :) Alırız artık yeni bir sekman ve gömlek ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet ATICI
Herkese geçmiş olsun :eek: , bunlara nazar çıkması diyoruz , abi bir kaç bardak alıp sahada uçuşa başlamadan kırıyorsunuz , ondan sonra rahat rahat uçun:)
Washout nasıl çatlamış abi :eek: Ahmet'e de geçmiş olsun, artık kuyruk kilit modeli indirebiliyorsa , pişmiş pilotaj , bravo ?
Elinize sağlık arkadaşlar :saygilar:
 
Pazar günü bütün nazarları Emre, Kenan ve ben çıkarttık.Mesut en sanşlımızdı.:laugh:
Teşekkür ederim Mehmet abi.Seninle aynı durumu yaşadım,hatta slider'ın o halde olduğunu görünce senin durumun aklımıza geldi.Emre mekanizmayı açabilmek için baya zorlandı.
Teşekkür ederim Hakan.Pilotaj'da ne demek ,otorotasyonla pallerin üzerine bile inebiliyorum.:laugh::laugh:
Hatta o anı neden çekmedik diye kendi kendimize hayıflandık.:D:DModel önce yumuşak topraktan zıplayıp pallerin üzerinde nizami bir şekilde durdu.:laugh::laugh:
 
Harika bol aksiyonlu bir gün olmuş bence. ufak, talihsiz olaylar için geçmiş olsun, olur arada öyle ufak şeyler modeller biraz ilgi, alaka istemiş anlaşılan ?
 
Merhaba bugün yeni bir Eskişehir buluşmasına daha eksik kadro ile imza attık (Eksik olanlar kendilerini biliyor:laugh::laugh:). Hava güneşli olmasına rağmen rüzgarlı ve soğuktu ama genede @Ahmet ATICI abiyle bol bol uçuş yaptık ve kazasız kırımsız günü tamamladık, yeni buluşmalara tam kadro katılmak ümidiyle hoşça kalın.


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Az bir zaman kaldı , havalar yavaştan serinliyor, güzel havalarda herkes uçar , ama Eskişehir ekibi fırtınada , tipide uçar :lol:
Elinize sağlık arkadaşlar , sahaları boş bırakmamışsınız ya , bu zamanda bu bile büyük başarı :thumbup::bravo:
Hakan abi dediğin gibi geçen yıl karda kışta uçtuk bu senede aksilik olmazsa uçarız inşallah, genede muhabbet arasında ekiple uzaklara dalıp dalıp neden bizimde yeşil ve rüzgarsız bir uçuş alanımız yok diye hayal kuruyoruz:lollol: sanki tek eksiğimiz oymuş gibi:evil: