GeoLink : Spirit Ünitelere GPS Modülü

Eğer bu anlatılan muhabbetler doğruysa dolar 10 lira da olsa alırım sanırım :D Tabi önce kendini kanıtlaması lazım. Ve Mehmet abinin dediği gibi minimum irtifa olarak kaç m verdiğinide merak ettim.
 
Gerçi helikopteri uçurmayı zevkli kılan şey; tabiri caizse mazoşistlik :D Model ne zaman düşecek de paralar gidecek, oh sağ sağlim indik paralar yerinde duruyor falan :D bu gibi zevklerden mahrum edecek gibi gibi :D
 
Spirit System eshopa girdim. Şimdilik backorder ama vergi düşmüş fiyat 100 dolar... 50-65 dolar seviyelerinde hedefliyorlardı, biraz sapma olmuş :D

Neyse emeklerine sağlık diyor, ben de gif animasyonu paylaşıyorum :)

 
$100 gibi gayet makul sayılacak bir fiyata (TL çevirmeden konuşuyorum :) ) gerçekten şahane özellikler ilave etmişler, helal olsun diyorum :thumbup:

Tek merak ettiğim konu özellikle rescue sırasında Devreye girecek min yükseklik değeri :rolleyes: Bununla ilgili bir şey paylaşmışlar mi @Kağan Kazancı

Abi geçen sefer bu konu geçtiğinde 1 m diyorlardı ama en kötü 3-4m olsa bile efsane bence, bu saatten sonra onların iddiasıyla gerçekleri karşılaştırmak kalıyor :D Bu ay taşınmış olmasaydım alır denerdim sırf meraktan :halay:
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Cahilliğimi mazur görün, hiç detay araştırma yapmadım. Sadece tanıtım görsellerinde öne çıkan birkaç özellikten haberim var. İşlemcisini, sensörünü, donanımını, yazılımını bilmiyorum.

Skookum SK720+gps ten ne gibi farklılıkları var? Skookum titreşim hassas bir üniteydi ve belli bir eşik değerden sonra bazı özellikleri kapatırdı. Belki bu konuda artıları olabilir. Fakat Emre abinin modeli evirip çevirmesini hatırlıyorum. Helifreakte de bir kullanıcı o konuda (compass calibration) geribildirimde bulunmuş. Kolay bir yolu var mıdır veya neyi eksik yapıyorum gibisinden... Heliyi eksenleri çevresinde döndürmekten başka, otomatik bir kalibrasyon mümkün müdür? Bu sanırım sonradan özellik olarak gelmişti Skookum'a... Bu olaylar Spirit'te nasıldır?
 
Şimdi biraz araştırdım. Güzel bir online manuali var, bilgilendirici.... Kalibrasyonu nasıl yapacağımızı, düzgün olmazsa helinin ne şekilde davranacağını, vesaire özetlemişler....



Büyük modellerde sıkıntı olurdu heliyi çevirmek... Onun için de 600 üzeri helilerde sadece gps i sanki helinin üzerindeymiş gibi çevir, sonra monte et manasında şu uyarıyı yapmışlar:

For 600+ class helicopters we recommend to perform calibration while GeoLink is not mounted. In that way it can be more comfortable and easier.
 
Ben bu urunu hangi kullanici kitlesini hedefleyerek yaptiklarini merak ediyorum. Yeni baslayanlar mi? 150$ spirit + 100$ gps mi, 20+20$ herhangi bir multikopter fc ve gps mi deseler, siz ne derdiniz?

Firmalardan biri veya birkaci egosundan ve bir miktar gelirinden vazgecip, heli icin open source bir unite cikarmadigi surece bu hobi toplanmaz, simdiki gibi “deli” azinligin eglencesi olmaya devam eder. :)
 
Drone piyasası aldı yürüdü, çok ulaşılabilir, çok da yeni kullanıcı dostu otonom muhabbetler var içinde. Öğrenme eğrisi heli gibi dimdik değil :)

Yine de dünya ölçeğinde belli bir karşılık bulabiliyor. Ülkemiz için bu gps modülü 525 lira ve bu asgari ücretlinin maaşının üçte biri... Brüt asgari ücretin de yaklaşık dörtte biri... Almanyada asgari ücret eurostat'a göre brüt 1500 euro ve bu gps modülü bu ücretin onyedide biri...

Hal böyle olunca talep oluyor az veya çok... Stoklara giriyor, girdiği gibi bitiyor, yeni stoklar bekleniyor.




Dipnot: almanyada "asgari ücretli çalışan oranı" da ülkemizdeki kadar yüksek değil. devletin belirlediği saatlik minimum ücretin aylık çalışma saati ile çarpılması ile bir asgari ücret belirleniyor fakat çoğu kişi bu fiyatın üzerinde fiyatlara çalışıyor. Gerçekte makas daha da açık yani...
 
Bu ürün elbette hobiden zevk alma ve kıymetli helilerimizi kırımdan koruma anlamında faydalı. Fakat benim için arka planda daha anlamlı gizli bir faydası da var " GÜVENLİK "

Malum 200 mm'den büyük pal çeviren bir heli esasen hepimiz için hayati risk içeriyor. Bu tehlikeli makineleri sanal bir güvenlik duvarı içerisinde kaygı duymadan uçurabilmek benim her zaman istediğim birşey oldu. Uçarken saniyenin çeyreği kadar sürede yaşadığımız bir konsantrasyon kaybının nelere sebep olabileceğini biliyoruz. Bir diğer taraftan modelimizi yakından görebilmeyi ve yere yakın uçmayı da sanırım birçoğumuz istiyoruzdur. Güvenli bir şekilde bunu yapabilmemizi sağlayacak her türlü yatırımı ben makul görüyorum kendi adıma.

Dolayısıyla bu sistem esasen yeni başlayanlar için olduğu kadar benim gibi uçarken biraz daha özgür olabilmeyi isteyenler içinde gayet anlamlı bence.

Belkide ben uçarken hiç devreye bile girmeyecektir ama beni kollayan koruyucu bir melek olması kulağa hoş geliyor. :laugh: