GeoLink : Spirit Ünitelere GPS Modülü

Bayağı kapsamlı bir özellik olmuş açıkcası, bunun bir tık ilerisi uçuş yasağı olan yerleri hafızasında tutup o bölgede uçmaya kaldığımızda heli uçmayacak ve uyarı vercek sanırım ?
 
Arkadaşlar merhaba. Uzun bir aradan sonra nihayet işten fırsat bulup modelimi topladım. Spirit pro üniteyi modele bağladım. Rasim öztürk hocamın spirit kurulum videolarını izleyip ünite ayarlarımın bir çoğunu yaptım. Yarın geolinkli boom üzerine yerleştirmek için pleksiden bir malzeme kestireceğim ve modele monte edeceğim. Rescue ile ilgili takıldığım birkaç nokta var. Rasim hocam birçok şeyi açıklamış ama kumandam jr olduğundan ve birazda acemilik olunca ayar yapamadığım yerler oldu. @Rasim Öztürk hocam ve @Emre Kaman hocam müsait olursalar onlara bir kaç şey danışmak istiyorum. Herkese saygı ve sevgiler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
Vakti zamanında Mevlüt abinin modele alarak, Türkiyede spirit açılımını başlatmıştık :D Kumandası da spektrumdu sanırım.
Sonrasında VBC ye ve Neo'ya geçince, spiriti değil braini falan bile unuttum. Hazır kapalı sistem iyice tembelliğe alıştırıyor.

Aktif kullanıcısı olarak Kağan var, o daha fazla yardımcı olabilir ama bizler de temel düzeyde bir soru olursa, ortak konulardan gelirse cevaplamaya çalışırız :)
 
Rasim ben de team vbar üyesiyim artık ;)
Ama tabiki de Spirit konusunda uzun bir geçmişim olduğu için her türlü konuda yardımcı olurum.
Spirit çok güzel bir ünite, hele de fiyat performans indeksinde bence bir numara. Özellikle de geliştiricilerinin çok hızlı cevap vermesi ve ilgilenmesi harika. Trex600n dfc de kullanırken bana özel bir sürüm göndermişti Tomas, pc yazılımında ayarlanmayan bir parametreyi istediğim gibi yaparak :laugh:
 
Arkadaşlar merhaba,
Spirit pro ünitenin ayarlarını sonunda tamamladım. Ünitede yaşadığım sıkıntıları Kağan Kazancı ve Mustafa Çoban hocam sayesinde giderdim. Özellikle Kağan Kazancı hocama çok teşekkür ederim. Ünitenin tüm ayarlarında yardımcı oldu.

Geolinki aşağıdaki gibi yerleştirdim. Fin tutturmak için kullanılan plastik parçanın üzerine 2mm kalınlıkta kestirdiğim pleksiglass malzemeyi vidaladım. Onun üzerine çift taraflı bantla Geolinki yapıştırdım.
.
You must be registered for see images attach


Bugün modeli denemek için sonunda havalandırdım. Geolinkin Position Hold ve Altitude Limit özelliklerini deneyebildim. Hava oldukça rüzgarlı olmasına rağmen Position Hold u aktif edince heli havada asılı kalıyor. Hiçbir şekilde kımıldamıyor. Altitude Limit i 6m ye ayarladım. 6m nin altına inince heli kendini hemen yükseltiyor. Ardı ardına bu özelliği denedim. Her yükselişinde geri indirdim, her indirdiğimde geri yükseldi.

Uzun zaman sonra ilk defa model uçurduğum için ister istemez baya stres vardı :D . Yanımda kimse olmadığı için video çekme şansım olmadı. Sonraki denemede video çekip paylaşacağım. Herkese saygı ve sevgiler
 
Uzun zaman sonra ilk defa model uçurduğum için ister istemez baya stres vardı :D . Yanımda kimse olmadığı için video çekme şansım olmadı. Sonraki denemede video çekip paylaşacağım. Herkese saygı ve sevgiler
Çok güzel bir haber :thumbup: Videoyu da en kısa süre içerisinde bekliyoruz:RCKolik:
 
Hadi gözün aydın, %p%p:thumbup::thumbup: artık biz senden yeni şeylerin tecrübesini öğreniriz. gelişmeleri merakla bekliyorum.
yukarıda yazdıklarına bakılırsa plotajla model kırma devri bitti, hemde çok fazla para harcamadan.
 
Hayırlı olsun, videoyu bende merakla bekliyorum