Günün Videosu

Amma da salladın ha: iki adet HE111'i önce birer kanadını kırpıp CApon ile uç uca mı yapıştırmışlar...
Hayatta inanmam! :laugh:
O zamanlar CApon var mıydı ki?

Vardı tabi olmaz mı! Ama bir ZAP kadar iyi olmadığı için ne olur ne olmaz diyerek araya bir de motor koymuşlar ek yerini güçlendirmek için!
 
Araya kaynamasın diye belirtme ihtiyacı duydum:
Aslına bakarsanız tipik bir Alman mühendisliği sonucunu görüyoruz, müthiş bir mühendislik, etkileyici ama sonuçta bir işe yaramayan bir makina...
Çok yerinde bir saptama bu:saygilar:
Almanlar 2. Harp boyunca, bu mantıkta sanki resmi geçit düzenlemişler. Her seferinde mühendislik harikası, muhteşem makinalar geliştirmişler; ama işlevsellik hep geride kalmış. Araştırdıkça sayısız örneği ile karşılaşıyorsunuz. Bazen strateji hataları, bazen gösteriş arzusu ve kibir bazen acelecilik telaş... Sonuç "attığın taş-ürkütülen kurbağa sayısı" hesabındaki gibi.
Mesela Schewerer Gustav... Gustav mermisi düştüğü yerde 9 metre krater açan devasa bir top. Çalışması için 5000 asker; savunması için 2 uçak taburu emrine amade! Sivastopol kuşatmasında, yerin 30 metre altındaki Sovyet yığınağını yok edebilen muazzam bir güç. 10 milyon Mark masraf, yıllarca süren tasarım-üretim... Sonuç? Toplamda 50 civarı atış ve sonrasında düşman eline geçmesin diye Almanların kendi elleriyle yok ettiği bir savaş çöpü!

Ya da Ferdinand Porsche'nin (bildiğimiz Porsche) tasarladığı dev tank...
Ya da o muhteşem savaş gemisi: Bismarck... Bismarck zamanının en hızlısı, en güçlüsü,en, en, en... Ama ilk seferinden geri dönmeyi bile başaramadı...
Gerçekten de ortaya çıkan durum bu:rolleyes: Tarihten ilginç bir anektod...

CApon yapıştırıcısının bu denklemdeki önemi aklıma hiç gelmemişti:rolleyes: Ama sanki konuya biraz da bu açıdan mı bakmak gerek acaba? Bunu bir düşünmek lazım...:lollol::lollol::lol:
 
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Vakti olan izlesin derim... Bunu kim hazırladıysa, delilik katsayısı hayli yüksek adamlar:saygilar:
Öyle herhangi bir tamirat-tadilat vidyosundan öte; nikelaj olsun, paslı yüzeylerin tamiri olsun; motor retkefiye v.s... çok konuda fikir veren ilginç bir çalışma... İzleyince heyecanlandım, paylaşayım dedim:)
 
Servo tork testinini araştırırken karşıma bu video çıktı. Kafanın 1 metre üstünde dönen bir pervane varken çok iyi cesaret. Dakika 2 sonrası
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Adam hem yapmış , hem cesaretli hem de çılgın bir pilot.Her saniyesiyle hakkını vermiş , bu adam bu işin Yoda'sı olmuş , orası kesin:bravo: