Güvenlik - Hatırlatma!

Ömer Erkan

RcFanatik
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
3,570
Tepkime puanı
6,164
Yaş
66
Konum
Başiskele - Kocaeli
İlgi Alanı
Uçak
Arkadaşlar,

Öyle görünüyor ki güvenlik konusu biraz göz ardı edilmeye başlandı.

Özellikle yeterli uçuş ve teknik deneyimi olmayan, yeni başlayan arkadaşlar tarafından, güvenliğin yeteri kadar ciddiye alınmadığı görülüyor. Heyecanı, tez canlı ve cesur olmayı anlıyorum. Ama bu uğraşın temel taşı da sabır ve disiplinli olmaktır.

Lütfen saha uçuş kurallarını tekrar okuyun! Herhangi bir kaza kırım durumunda sizin maddi kaybınız hiç kimsenin umurunda değil. Ben dahil, umurumuzda olan şey; diğer arkadaşların veya çevrede herhangi birinin zarar görmesi. Daha da kötüsü, bu yüzden o sahayı kaybetmemizdir.

"Arslanbey SHMYO"ya mahkum muyuz diyebilirsiniz. Unutmayın! Solaklar da pamuk ipliğine bağlı! Maalesef insan elindeki varlığın değerini kaybetmeden anlamıyor!...

Uzun yıllar bir uçuş sahası oluşturmaya çalıştığımız ve hatta çok uğraşıp elde ettiğimiz bir sahayı da kaybettiğimiz için ne demek olduğunu çok iyi biliyorum! Biraz daha duyarlılık!

Kırımsız uçuşlar
 
Güvenlik - Hatırlatma!

Abi söylediklerine katılmamak elde değil %p

Eminim ki ben dahil tüm arkadaşlar bu düşüncelerinde hem fikir. Önemli olan hiç kimsenin ağız tadı bozulmadan huzur, neşe içinde hobimize devam etmek. Bunu sağlamak hepimizin elinde ve zaten başkada çaremiz yok.
 
Güvenlik - Hatırlatma!

Söylediklerine katılmamak mümkün değil Ömer abi.

Bir saha kazanmak ne kadar zor ve emek isteyen birşeyse, kaybetmekse bir o kadar kolay malesef. :-\

Yeni arkadaşlar bu zorlukları görmedikleri için yaşanacak birtek istenmeyen durumun bile nelere sebep olabileceğini farkedemiyorlar malesef.

Sonra geç kalınmış bir pişmanlık yaşanabilir hepimiz için. Bizler bunu hiçbir zaman yaşamayalım ve birbirimize de yaşatmayalım inşallah.
 
Güvenlik - Hatırlatma!

Anlaşılaşılan kurallar gene gözardı edilmeye başlandı.Ben yazları uçuşa geldiğimde genellikle ailemide getiriyorum.Benim ailemin ve uçan arkadaşlarımın güvenliğini sağlayarak uçmak hem benim hemde uçuş yapanların ilk kuralıdır.Kuralı ihlal eden arkadaşlara yaptırım uygulanmasından yanayım.üniversiteye girişleri yasaklansın