Lipo pillerin gerçek C değeri nasıl hesaplanır ?

Ben ölçümler konusunda Sümer abiye katılıyorum. Kesin sonuç almak imkansız çünkü kablo direnci , hesap algoritmaları vs gibi bir çok değişken söz konusu. O yüzde ölçülen IR değerleri bir fikir verebilmekle beraber asıl sonuç sahada alınır.
Katılıyorum ama bu yöntem özellikle pilin canını okuyabilecek standard dışı kullanımlar öncesi bence fikir vermesi adına faydalı.

Örneğin daha yolun başında iken bu yöntem Evren kardeşimizin uçağında tek pille bu işin olmayacağını gösterdi. Gerçi bunun için başka yöntemler de kullanılabilirdi.

Diğer taraftan IR değeri bazen tek başına yanıltıcı olabiliyor, özellikle bekleyen veya uzun süre kullanılan piller için. Mesela zamanında 3 tane 5000 6S Pulse pillerim 3 yıl sonra nerede ise sıfır hallerine yakın IR vermiş olsalar bile, gerçek uçuş sırasında özellikle anlık güç artışı gereken hareketlerde (Tic Toc) çok ciddi performans sıkıntısı yaşatmıştı. Oysa IR değerlerine göre piller sıfır gibiydi :)
 
Aynı pil ve aynı ölçüm cihazı ile giderseniz, pilin gidişatı hakkında iyi bir fikir verecektir. Ona itirazım yok. Başta da bunu anlattım zaten. Ama iç direnci genel geçer bir değer olarak kabul edip farklı piller ve farklı ölçüm algoritmalarını karşılaştırırsanız bundan bir sonuç çıkmaz. Yanıltır.