Mikoda LOGO 200

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,417
Tepkime puanı
43,398
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Günün birinde "Micro" bölümüne böyle bir başlık açacağım aklıma gelmezdi :thumbup:

Evet yeni ürünümüz MIKADO'nun yeni micro sınıfındaki modeli "LOGO 200"

Ürün henüz çok yeni olduğu için videodaki bilgiler harici pek bir bilgi yok. Ama en kısa sürede çıkınca bu mesaja ilave ederiz.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Videodaki teknik bilgilerin özeti ve yanında şahsi yorumlarım ;D Şahsen bence bu MICRO model olmamış :lollol: ama model olarak güzel ona diyecek bir şey yok %p

- Full karbon gövde ve skidler (Micro heli denince kırım korkusu olmaması lazım. Bu karbon yapı ile büyüklerden bir farklı kalmamış ne yazık ki :( )
- VBAR NEO MINI üzerinde BNF olarak geliyormuş (Bu durumda normal kumandalarla nasıl haberleşecek biraz sorun gibi)
- Kuyruk kısmı motorlu (Bence bu da olmamış :) )
- Ana motor direkt sürüm (Goblin'den aşırma dizayn olmuş bu da :D )

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Canavar gibi bir mikro olmuş diye düşünüyorum. Omphobby'nin m2sine çok benziyor. Servolar omphobby zaten. Motorlu kuyruk konusunda omphobby M2 için hiç şikayet eden birini okumadım ben. Hatta çok güzel olduğundan bahsediyorlar. Muhtemelen mikado da aynı performansı verecek bir kuyruk çıkarmıştır ortaya.

Ben çok sevindim. Tip olarak çok tatlı. Üzerinde rescueli bir ünite bulunması güzel. Fiyat olarak 350€ diye sallıyorum :D

Ve ister istemez helikopter üretenler birbirlerinin yaptıklarını tekrar ediyor. Belki üstüne koyarak. Belki kendi yorumlarını katarak. Ek birkaç bişey koyarak. Buda bize seçenek sunuyor. Nede olsa her ay bir model sardırıyoruz yurt dışından :(
 
Son düzenleme:
Mehmet abi biraz fazla gömmüş gibisin ?

Bence güzel ve günümüz teknolojisine uygun bir tasarım ve dizayn ile üretilmiş, bu modellerde kuyruk motoru bence çok daha doğru bir tercih, aktarması, servosu gain ayarı derken, aktarmalı kuyruk başa bela oluyor, eğer asvalt veya beton zeminde uçmuyorsak, karbon frame in bu sınıfta kolay, kolay kırılacağını sanmıyorum.

Mikada ekosistemi ile yaşayan zenginler için güzel alternatif olmuş ??

Biz xk serisine devam ?
 
Performansını bilmem de "vıyy vıyy" öten bir kuyruk beni irite ediyor. O bakımdan katılıyorum Mehmet abiye.
Ayrıca bu kadar küçük boyutta karbon frame kolay kolay dağılmaz momentumu ne sonuçta aletin orası tamam da... Maliyeti yine de arttırıyor, Burayı atlamamak lazım.
Vbar mini olması, bnf olması kumandam açısından üzmedi beni :D Yine de almam :lol:
 
Performansını bilmem de "vıyy vıyy" öten bir kuyruk beni irite ediyor. O bakımdan katılıyorum Mehmet abiye.
Ayrıca bu kadar küçük boyutta karbon frame kolay kolay dağılmaz momentumu ne sonuçta aletin orası tamam da... Maliyeti yine de arttırıyor, Burayı atlamamak lazım.
Vbar mini olması, bnf olması kumandam açısından üzmedi beni :D Yine de almam :lol:
Abi söz konusu mikado olunca pilastik, diye ucuz model satmayacağı için madem pahalı olacak karbon olsun derim.
 
Mehmet abi biraz fazla gömmüş gibisin ?
Eğer videoyu izlersen, onlarda tüm piyasadaki tüm Micro modelleri iyi gömmüşler :lollol: öyle konuşuyorlar piyasada Mikado öncesi mikroların hepsinde problem varmış :D Ben de gıcık olup, durumu biraz abartmış olabilirim :lol:

Model daha önce dediğim gibi kesinlikle kötü model değil ama yıllardır Micro kullanan birisi olarak temel olarak benim Micro standardlarım altında. En azından Mikado standardında değil bana göre :(
Abi söz konusu mikado olunca pilastik, diye ucuz model satmayacağı için madem pahalı olacak karbon olsun derim
Ben fiyattan çok dayanıklılık konusunda plastiği seviyorum. Plastik derken Çin malı değilde Blade ve Mikado plastiğini kastediyorum

Hadi diyelim ki model küçük diye karbon gövde hasardan kurtulabilir ama allah aşkına Micro modelde karbon iniş takımı nedir ;D
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet ATICI
Abi genel olarak bende ön yargılıyım, ne zaman heves edip alsak hiç bir zaman beklentileri tam karşılamıyor Micro heliler, ayrıca Micro pilotajı ayrı bir dal bence, yani ya Microcu olmak lazım ya helici ? ben 450 ile bile büyük modeldeki rahat yaptığım hareketlerde kasılıyorum mesela
 
Bu arada spektrum bnf ler, futaba bnf ler var piyasada... Bi tane de mikado bnf olsun :) yazık vbc cilerin de canı ve mikro hevesi var...
Bir bu eksikti oda tamamlandı o zaman :evil:

Görünüş olarak güzel, boyut olarak pek mikro değil gibi ama olsun birazcık büyük bir mikro olsun buda.

artısı eksisi vardır her modelde olduğu gibi ama bu yokluk zamanlarında yeni bir model daha eklenmiş oluyor işte buna sevinirim. Mikado da hiç ara vermesin yenilere bir gün bizede uyar alırız belki birini:D
 
Uçuşu, kaçışı illaki iyidir diye düşünüyorum. :laugh: Herkesin mikro model beklentisini karşılayabilmesi ise zaten çok zor.

Felsefe olarak daha çok büyük modelin mümkün olduğunca küçültülmesini hedefleyen akımdan yürümüş bence Mikado ekibi. Kaliteli plastik malzeme üretebilme konusunda bu kadar iyiyken bence yazık etmiş. :rolleyes:

Benim mikro modelden beklentim bir lastik top ile aynı. :laugh: En çok yere çarpıp patlamadan bana geri dönebilen kazanır. :lollol:

Birde şu kuyruk olayını neden lineer servoyu boomun üstüne yerleştirip sürekli sabit devirde dönen brushless bir motorla çözmeyi düşünmüyorlar bir türlü anlamıyorum. Ne bağımsız motor ile nede aktarma ile en ideali çözüm olmuyor bence. Paraya kıyıp ikisini birden yapmaları lazım. :)

Herşey bir tarafa Mikado ekibinin mikro model dünyasına girmiş olması fazlasıyla güzel bir haber bizim için :bravo:
 
Son düzenleme:
Herkese selam,
Bir Omp M2 sahibi olarak, logo 200 çıkar mı acaba diye düşünmeden edememiştim çünkü ilk çıktığında Mikado pilotu tarafından test edilmişti, demek ki M2 nin altyapısını kullanarak yapmışlar, çok da güzel olmuş.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Alırken çok soru işareti vardı aklımda, kuyruk motoru ne kadar verimli olur diye özellikle ama ben böyle stabil bir helikopter görmedim, daha önce de kuyruk motorlu heli kullanmıştım, en büyük sıkıntı pil bitmeye yakın kuyruk performansı düşüyordu, ama bunda öyle bir his yaşamadım, izleyenler de (bilenler) çok şaşırdılar, hatta ani throttle da bile milim sapma olmuyor kuyrukta!
Gelelim Logo200 e, frame ve fbl ünitesi hariç hepsi Ohio Model Plane M2 nin aynısı
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Düşünen varsa çok beklemesin derim, dolar yükseliyor...
Kırımsız, koronasız uçuşlar!
 
Neo sadece, alıcı görevi mi görüyor? Eğer Ünite görevi görüyor ise motorlu kuyruğu nasıl kontrol ediyor? böyle bir yazılım desteği var mı orijinalinde? Kafamda bir anda bir sürü soru oluştu ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari