Arkadaşlar Selam, yaklaşık 2 yıl kadar önce Spitfire MK8 uçağım kalkış esnasında motorun stop etmesi ile (hint yağlı yakıt yüzünden) uçak düşük hızı nedeni ile stall oldu ve yan yatıp kanat üstüne düştü ve kanadı kırıldı, o günden bu yana 2 yıldır model evde tamir edilmek için bekliyordu ve evli iken böyle meşakatli bir iş ile uğraşmak zor Eşiminde annesinde olması nedeni ile bunu fırsat bilip uçağın tamirine Mert arkadaşımız ile giriştik
Mert arkadaşımız kanadın tamirinde epeyce yardımcı oldu sağolsun , ayrıca mekan kendi mekanı diye artislik yapıp çoğu şeye elimi sürdürmedi
ve işte kırık olan kanat ve tamir aşamaları taşıyıcı çıta kırılmıştı ve bizde yeniden taşıyıcı inşaa ettik, kaplamayı promodelden aldım , mağlesef uçağın girise uygun renk yoktu bende ona yen yakın olanını tercih ettim ancaqk kaplama gerçekten kaliteli
Modelin özellikleri:
Wingspan: 39" (990mm)
Wing Area: 272sq in (17.5sq dm)
Length: 35.5" (895mm)
Flying Weight: 40 - 48oz (1130 - 1360g)
Wing Loading: 21 - 25 oz/sq ft (65 - 78 g/sq dm)
Requires: Glow Engine Requirements: 2-stroke .25 cu in (4 cc)
Electric Motor Requirements: 1450kV Outrunner brushless motor; 45A brushless ESC; 11.1V 2100-3200 mAh LiPo battery
Modelin kırılmadan önceki son fotoğrafı
Eveet kırık kanadımızı görüyorsunuz daha öncede birkere kırım geçirmişti ve kanadı tamir etmiştim , uçağın burnundada tamit vardı
kanadı soyarak işe başlayalım sonra kırık parçalardan kullanılabilir olanları japonla yerine sabitleyelim
Rudder yerinden kompuş
Taşıyıcı çıtamız için kanal açıp montajını yapalım
bu fotorafta kanadın sol tarafında daha ince işlem görmüş yer gözüküyor sağ taraftada şimdi işlem yapılıyor
Rudderi ve elevatörü yerine yapıştırıp epoxinin donmasını bekleyelim
kısa bir zımpara ile zemini düzledikten sonra kaplamamızı yapıyoruz
Mert arkadaşımız kanadın tamirinde epeyce yardımcı oldu sağolsun , ayrıca mekan kendi mekanı diye artislik yapıp çoğu şeye elimi sürdürmedi
ve işte kırık olan kanat ve tamir aşamaları taşıyıcı çıta kırılmıştı ve bizde yeniden taşıyıcı inşaa ettik, kaplamayı promodelden aldım , mağlesef uçağın girise uygun renk yoktu bende ona yen yakın olanını tercih ettim ancaqk kaplama gerçekten kaliteli
Modelin özellikleri:
Wingspan: 39" (990mm)
Wing Area: 272sq in (17.5sq dm)
Length: 35.5" (895mm)
Flying Weight: 40 - 48oz (1130 - 1360g)
Wing Loading: 21 - 25 oz/sq ft (65 - 78 g/sq dm)
Requires: Glow Engine Requirements: 2-stroke .25 cu in (4 cc)
Electric Motor Requirements: 1450kV Outrunner brushless motor; 45A brushless ESC; 11.1V 2100-3200 mAh LiPo battery
Modelin kırılmadan önceki son fotoğrafı
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Eveet kırık kanadımızı görüyorsunuz daha öncede birkere kırım geçirmişti ve kanadı tamir etmiştim , uçağın burnundada tamit vardı
kanadı soyarak işe başlayalım sonra kırık parçalardan kullanılabilir olanları japonla yerine sabitleyelim
Rudder yerinden kompuş
Taşıyıcı çıtamız için kanal açıp montajını yapalım
bu fotorafta kanadın sol tarafında daha ince işlem görmüş yer gözüküyor sağ taraftada şimdi işlem yapılıyor
Rudderi ve elevatörü yerine yapıştırıp epoxinin donmasını bekleyelim
kısa bir zımpara ile zemini düzledikten sonra kaplamamızı yapıyoruz