Trainer uçak tavsiyesi

Kerem merhaba.Burada abilerinin de dediği gibi senin koyduğun linklerdeki her iki uçakta başlangıç için kesinlikle uygun değil.Burada herkezin söylediği gibi ama elektrikli,ama patlar motorlu(yakıtlı) olsun öncelikle Trainer model yani üstten kanatlı başlangıç modeli ile bu işe girişmelisin.Eğer bütçen buna yetmiyor veya ikinci el uygun birşey bulamıyorsanda bence biraz daha bekleyip biriktirip bu işe öyle girişmelisin.Şahsen ben bu şekilde başlamıştım ve acele etmediğim ve buradaki Sümer abi gibi tecrübeli abilerimizi dinleyerek hiç yanlış malzeme almayıp hep kullanabileceğim doğru model ve ekipmanları aldım.Tavsiyem sende böyle yapmalısın ki bu hevesin kaçmayıp hobi senin için sürdürülebilir olsun.
 
Kerem Gölcük, Yazmışsın " bütcem kısıtlı" diye.
O Bütce ile alabileceğin bir elektrikli model olabilir ve kumandası, pili ve üzerindeki elektroniklerle seni daha başlamadan bu hobiden soğutur.
Zaman içinde bütceni az bi artırabilecegini de yazmışsın.
Burada herkes yeni bir modelciyi hobiye ve foruma kazandırmak ister.
Eğer kısıtlı bütce ile bu işe devam etmek isteyorsan.


Birşeyler satın almadan önce model uçaklar hakkında forumda bolca bulunan yazıları okumaya çalış.
anlamadığın şeyler olursa ilgili konuda sorular sorabilir ve yanıtlarını alırsın.
Biraz bilgi edindikten sonra zaten sıra ile ne yapılacağını da kendin çözersin.


Elektrikli modeller başlangıç için uygundur. Çünkü hafif olur acemilikte ki düşme kalkmalarda en az hasarla kurtulursun ve modele göre basit ucuz donanımlarla başlayabilirsin.
En önemlisi ilerde de kullanabileceğin bir kumanda edinmek ve 6 kanal, Yok ben bir iki yıl basit modellerle idare ederim dersen 4 kanal da olabilir ama en azından mix ve reverse özellikleri olsun.


Sonrasında iki servo, bır fırcasız motor ve bir esc, batarya,sarjer vs gerekir.
Ve başlangıçta kendi modelini strafor veya laminat altı plaka şilte kaprondan yaparsan kaçınılmaz kırımlarda çok üzülmezsin.
Kolay gelsin.