Katılmıyorum. Öncelikle sıfır sorunlu bir 3D yazıcı yok. Tak çalıştır denilen aletler olsa olsa standart PLA ile test objeleri basar. Karmaşık baskılar sorun yaratmaya başlar ve bilgi ile deneyim gerektirir. O nedenle daha yolun başındayken gerçekçi olup, ciddi anlamda bir çaba gerektiren bir işe girildiğinin kavranması gerekir.
Sosyal medyaya, gruplara bakın. Sorunsuz dediğiniz aletlerde ne abuk sabuk sorunlar çıkıyor.
Yazıcı seçerken ihtiyaçların belirlenmesi hayati önem taşır. En basitinden ne malzeme kullanılacağı ve baskı boyutu en temel faktörlerdir. Marka daha geri planda kalır.
Hocam dediklerinizde haklısınız, ben de şu şekilde detaylandırayım dediklerimi;
K1, P1 ve A1 gibi makineler makine olarak ele aldığımızda önceki makinelere göre hem daha karmaşık, hem de dışarıdan müdaheleye daha az imkan tanıyor. Ben bu nedenle ilk yazıcıda A1 gibi alternatifler varken Creality gibi markalara gidilmemesini öneriyorum. Zira bir şey olduğunda Ender 3 gibi parçasını kendimiz alıp değiştirmemiz mümkün değil.
Ben P1S kullanıyorum, ondan önce K1, ondan önce Sidewinder X2 ve öncesinde de Ender 3 kullandım. K1 ile P1S'in baskıları benzer kalitede, ama K1'in ciddi anlamda mühendisliğinden gelen kronik sorunları vardı. İki baskıda bir nozzle tıkanması, filament değiştirirlen her zaman extruderin sıkışması, baskı tablasının asla düzgün kalibre olmaması, Klipper kurmadan yazıcının sadece %50 potansiyelde çalışması gibi gibi...
Şu an ben P1S'de birçok farklı filament denemeye vakit buluyorum. PET-CF, PA-CF gibi filamentleri deneyip test baskıları alabiliyorum zira makine mekanik anlamda bana en az işi çıkarıyor. Ben de vaktimi hem filamenti optimize etmeye hem de slicer ayalarını öğrenmeye adayabiliyorum.
Aslında A1 önermemin sebebi de budur. Dediğiniz gibi PLA dışına çıkıldığında her filament itina ile tune gerektiririr. Test baskıları yapıp doğru yorumlamak gerekir. Ben, bu çalışmalara haracanacak zamanın makinein üreticisinin tasarımda çözemdiği sorunları çözmeye harcanmasına karşıyım.
Bambu ciddi bir dönüşüm başlattı bu konuda. Cihazları kaliteli. Creality gibi son kullanıcıyı tester olarak kullanmıyorlar. En basitinden K1'deki XY ekseni için input shaper kalibrasyonu, aslında sadece X ekseninde ivmeölçere göre kalibrasyon yapıp değeri aynen Y eksenine kopyalıyor. K1'deki birçok VFA'nin temelinde bu var mesela. K1 serisine onlarca güncelleme, servis bülteni çıkarttılar... Bunlarla uğraşmak bana göre her kullanıcı için zaman kaybıdır.