www.bilimselyuzme.com

Uçak için En Uygun 3D Yazıcı?

ben de ilmin ve fennin ışığında bir yorum yapayım, Youtuber lar ProjectAir ,bu adam hep 3d uçak vs bastırıyor, 3d yazıcısı bambu lab X1 kullanıyor. bir de kevin talbot var, uçak değil rc araba bastırıyor o da bambu lab x1 kullanıyor. i tabi uçakçıyız ama örnek olsun diye verdim. internette baktım 60 bin tl.. tabi burada cüzdan önemli hangisine bütçemiz yetiyorsa onu alabiliriz. hobi işi hamam gibidir.. hamama giren terler.. bir rivayete göre de, hobi insanı milyoner yapabilir, eğer milyardersen..

• Beğen
Tepkiler: Gürkan Öztop
ben de ilmin ve fennin ışığında bir yorum yapayım, Youtuber lar ProjectAir ,bu adam hep 3d uçak vs bastırıyor, 3d yazıcısı bambu lab X1 kullanıyor. bir de kevin talbot var, uçak değil rc araba bastırıyor o da bambu lab x1 kullanıyor. i tabi uçakçıyız ama örnek olsun diye verdim. internette baktım 60 bin tl.. tabi burada cüzdan önemli hangisine bütçemiz yetiyorsa onu alabiliriz. hobi işi hamam gibidir.. hamama giren terler.. bir rivayete göre de, hobi insanı milyoner yapabilir, eğer milyardersen..
Bu saydığınız kişiler genelde maddi durumu sıkıntı olmayan kişiler onların videoları zamanınında en iyi 3d yazıcı X1 di, şuan H2D çıktı ona geçerler büyük ihtimal.
Bu ara bambulab yeni p2s çıkardı incelemeleri biraz çıksın bakalım nasıl cihaz fiyatı da iyi

• Beğen
Tepkiler: TÜRKALP KUCUR

Onlar iş bilmediği için Bambu Lab kullanıyor...

Ama işin goygoyu bir tarafa, ben bu durumun sadece para kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Kimse uğraşacağı, sürekli arkasını toplaması gerekeceği cihaza yatırım yapmaz. Evet cihazlar pahalılaşıyor çünkü gelişiyor. Bundan seneler önce kullandığımız Ender 3'ler Arduino işlemcili ve çok basit yazılımlı makineler iken günümüzde Bambu Lab, Creality gibi markaların çıkardıkları amiral gemisi cihazlar Linux çalıştıran mini bir bilgisayar haline geldi. Hatta içlerinde AI işlemesi yapacak donanımlar da barındırıyorlar artık. Sensörler, teknolojiler derken makineler gelişti, gelişimin yan etkisi de tamir edilebilirliğin azalması ve fiyat artışı oldu.

E bu gelişimin ekmeğini daha az uğraş ile daha fazla baskı alarak yemek varken, her iki üç baskıda bir makineyi bakıma almak ister misiniz? İnsanların 3D yazıcı tercih ederken baktığı şey çoğunlukla bu artık:

Ki P2S gerçekten çok ilginç bir makine oldu zira hem X1C'den daha iyi bir makine, hem de P1S fiyatına satılıyor. X1'deki Lidar'ı çıkartıp birçok yeni özellik eklediler. Bana göre en dikkat çekeni A1'de de bulunan aktif flow kalibrasyonu.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Birden fazla filamentler ile çalışanlar için kullanışlı bir şey.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: TÜRKALP KUCUR
Bambu Lab H2C ve Vortek sistemi çıktı. Yine kullanıcıyı salak yerine (!) koyan bir sistem daha. İnovasyon adı altında milletin parasına çökecekler, yer mi Türk milleti. Yemez.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bambu Lab H2C ve Vortek sistemi çıktı. Yine kullanıcıyı salak yerine (!) koyan bir sistem daha. İnovasyon adı altında milletin parasına çökecekler, yer mi Türk milleti. Yemez.

Sistem bakınca overengineering duruyor. Kafaye gelen filemnti komple kesip geri çekmek gerek, bu sirada ucu erimiş filament yapışmazmı veya tekrar hotende iktirdiğinde uç şekli bozulmuş filament direk düzgün akış oluşturcak mı? Bunlar soru işareti üzerinde çalışılmıştır

Hotend değiştirceğine aynı kafada birden fazla hotend veya prusa gibi komple kafa değiştirme sistemleri gibi yöntemleri patentli olduğu için farklı bişeye yönelmişlerdir diye düşünüyorum.
Güzel birşey bence ama daha X1 carbon çıkarken yapmalıydılar bunu
Bu sistemi p2s ve h2 lere sonradan takılabilir yaparlarsa güzel olur

Bambu Lab, Creality gibi son kullanıcıyı tester olarak kullanan bir marka değil. O nedenle X1 ile gelmemesi normal.

Ayrıca H2’lere takılıyor. P2 ise bu klasmanda bir makine değil. O nedenle olmaması normal. Çünkü fiyatı da ona göre P2’nin

X1 ve P1 serileri ile kendi ekosistemlerini oturttular. Yazılımları, motor sürücüleri vs bir sürü görünmeyen etmeni geliştirip kullanıcı kitlesini de sağlamlaştırdılar. Filamentin akışı ve kesilmesi gibi dinamikler de aslında X1 ve P1 serisinde çalışıp deneyimledikleri alanlar ve şu an bu modelde de gerekli çözümleri uygulamışlar. Zaten filamenti kesip geri çekmesi standart AMS özelliği. Burada ana amaç aynı nozzle ile farklı filament basarken meydana gelen atık oranını azaltmak. Farklı mm değerine sahip nozzle da takılabiliyor bu arada bu sistemle.

Prusa XL in çoklu kafalı versiyonu 4500 - 5000 Dolar bandında satılıyor. H2C ise yarı fiyatına çıktı. Bana göre burada mesele patent değil zira Snapmaker da çok kafalı yazıcıya sahip. Farklı bir konsept deniyorlar, çok kafalı sisteme göre daha uygun ve basit.

Zaten bu makineleri endüstriyel gibi lanse etseler de asıl amaç bireysel profesyonel kullanıcıların rahatlıkla kullanacağı bir makine yapmak.

3D baskı deyince akla gelen ilk kanallardan CNC-Kitchen güzel bir video hazırlamış:

3D baskı deyince akla gelen ilk kanallardan CNC-Kitchen güzel bir video hazırlamış:

Bu arada prusa da yeni benzer hotend değiştirme sistemini tanıtmış ve yaptığı yine çok daha mantıklı. Filamenti kesitim yeni filament bastım yok her hotendin kendi teflon tüpü filamenti var direk devam ediyor.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Özdemir
Bu arada prusa da yeni benzer hotend değiştirme sistemini tanıtmış ve yaptığı yine çok daha mantıklı. Filamenti kesitim yeni filament bastım yok her hotendin kendi teflon tüpü filamenti var direk devam ediyor.

Aman bazıları görmesin bu makineyi, H2C'den de betermiş bu, Çinlilerden sonra Amerikalılar da inovasyon adı altında milletin parasına çökecekler. (!) :lol:

Açıkçası H2C modelinde Bambu Lab değişen hotendleri baştan tasarlamış görünüyor. Yeni bir ısıtma sistemi, kablosuz eklentiler vs. derken belki de gitmek istedikleri yön buydu ama extruder kısmı için bir çözüm getiremediklerinden tek tüple yetinmiş olabilirler. Ama Prusa'nın getirdiği çözüm daha pratik gibi duruyor, daha mantıklı da. Prusa'ya göre Bambu'nun sistemi aceleye gelmiş gibi görünüyor.

Bu hotend değiştirme konsepti iyi yerlere gidiyor gibi. Farklı filamentlerin yanında farklı nozzle büyüklükleri de aynı anda kullanılabilecek bu sayede. Üstelik baskıların arasında nozzle setlerini değiştirmek de kolay duruyor iki makinede de.

Rekabetin olması son kullanıcıya yarar.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: FERDİ İKİZ