[Urun]: Align Trex 550L Dominator

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Oldukça basit ve etkili bir dizayn yapmışlar :thumbup:
Yeni fark ettiğim Gaui bu dizaynda oldukça etkileyici. Arada herhangi ilave bir eleman olmadan direkt kuyruk güç aktarımı %p

abi Oğzuhanın X5 inde birkaçdefa kırım tamir ettim :) sen bşirde değişimi nekadar basit bi görsen :D sök tak şipşak :D

TREX 550 L DOMINATOR Serisi piyasaya çıkmaya hazır :halay: Henüz fiyatı belli değil :D

Daha öncede paylaştığımız üzere model baştan aşağı yenilenmiş durumda: Yeni Frame, yeni motor, HV Servo, Yeni ESC...

Align bu modelde bildiğim kadarı ile bir ILKE daha imza atıyor. Daha önceki model sınıflarıdan farklı olarak bu yeni 550 sınıfı helide gerçekten 550 mm Pal kullanılıyor :laugh: :D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Modelin kendisini daha önce görmüştük , bu yeni bilgide hangi elektronikler ile geleceğinide gördük.

Yeni modelin dizaynının güzel olduğunu , hatta çıkmasında geç bile kalındığını , kuyruk ön aktarmasının değişmesinin daha iyi olabileceğini önceki mesajlarda konuşmuştuk.

Elektronik konusunda yorumlara gelince Align'ın yeni 730 mx motoru yabancı forumlarda okuduğum üzere pek tutulmadı. Şahsen kullanmadığım için tamamen kullanıcıların görüşü olarak söylersek; çoğu kullanıcının kitten çıkan motoru değiştirdiği motorun fiyatının 70 dolara alıcı bulmadığını yazıyorlar. Kağıt üzerinde 2550 watt güç göstermesine rağmen align motorlarda kağıt üzerindeki değerlere pek inanılmaması gerektiğini 750 mx motorda görmüştüm. Daha sonra aynı motoru kullanan diğer arkadaşlarımdan da aynı yönde görüşler gelmişti. Genede motor çoğu kullanıcının ihtiyacını karşılayacaktır.

Bence burada en kritik nokta kitte talon 90 esc kullanılması. Gene motorun verilerine bakarsak devamlı olarak 115 amper , peak olarak 195 amper çekebildiği söylenen bir motora 90 amper esc koymanın mantığını algılayamadım. Bu modeli sabote etmek gibi birşey. 6S gibi özellikle amperi çok çeken sistemlerde bu model için ideal esc castle edge 130 LV esc olmalıydı. İlerleyen dönemlerde esc ile çok sıkıntılar yaşanacağını düşünüyorum. Dahili BEC'in 9 amper devamlı 20 amper peak akım erebildiği yazsada tek kablo üzerinden 5 amper üzeri devamlı akımın çok mümkün olmadığını diğer konularda belirtmiştik. Hatırladığım kadarıyla talon 90 üzerinde tek servo çıkışı vardı. Yanlışsam düzeltin lütfen.

550 pal kullanımı gene geç gelmiş bir düzenleme. Ama geç olsun güç olmasın diyoruz. HV servoların 550 boyutundaki modellerde gerekli olmadığını çeşitli konularda belirtmiştim ,buna da fazla mal göz çıkarmaz diyoruz. Modelin fiyatını çok yükseltmemesini umuyoruz.

Gpro ünite için henüz yeterli kullanıcı yorumu olmadığı için herhangi bir yorum yapamıyorum. Kullanıcı yorumlarının artması biraz zaman alacak gibi görünüyor , zira gene yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla Align'ın bir önceki FBL ünitesi 3GX'in bütün dünyaya yayılan kötü şöhreti herkesi yeni üniteyi denemede temkinli olmaya itiyor. 200-250 dolar bandındaki fiyatı ayrıca alınıp denenmesini engelliyor. Bu kadar para vereceğime a yada b markasını alırım deniyor. Bu yüzden kitten çıkan ünitelerin kullanıcı yorumlarına yansımasını bekleyeceğiz.

İlker Sönmez' Alıntı:
Modelin kendisini daha önce görmüştük , bu yeni bilgide hangi elektronikler ile geleceğinide gördük.

.......... Bu kadar para vereceğime a yada b markasını alırım deniyor. Bu yüzden kitten çıkan ünitelerin kullanıcı yorumlarına yansımasını bekleyeceğiz.

bi kere hv servo koyacağına adam gibi bir esc koy. bu zamanında trex 500 VE TREX 550 YE 70A ESC KOYMASINA BENZEMİŞ. BU TALON 90 HELİDE KULLANMAK NE YAZIKKİ SIKINTILI, GOBLİN 500 E TAKSAN ADANA SICAĞINDA AŞIRI ISINMA DAN ELEKTİRİK KESİYOR. TREX 550 NORMALDEDE ELEKTİRİK KESİYOR. BEC İ İSE İLKER ABİ NİN DEDİĞİ GİBİ İNANDIRICI DEĞİL.

BANA GÖRE TEK EKSİK ESC, MOTORU KULLANMADIM BİLMİYORUM. AMA BU HALİYİYLE Bİ KAÇ DEĞİŞİKLİK YAPILIP KULLANILABİLİR.

Aynen İlker hocam %p Hadi motor konusu su götürür bir konu ama dediğin gibi ESC seçimi bir fiyasko. Hele bir de HV servo koyup, External BEC konulmaması bence de büyük bir hata :-\

Fiyatını ben de merak ediyorum. Büyük ihtimal TREX 600 DFC' den daha ucuz olacağını düşünüyorum.

Benim esas merak ettiğim diğer bir konuda hem 550 hem de 700 serisi Domitorler için. Acaba ilk DOMINATOR serisini çıkardığı 450 sınıfında olduğu gibi, eski modellleri satmaya devam edecek mi ? Yani TREX 550 L Dominator çıkmasına rağmen, TREX 550 DFC serisi hala satılacak mı ?

Güzel paylaşım teşekkürler :) yalnız bunlar kuyrugu neden geri 550 yapmışlar ?

Ynt: [Urun]: Align Trex 550L Dominator

Ürün bazı sitelerde satışa sunuldu. 960 dolar gibi bir fiyatı var.

Esc dışında pek olumsuz yönü yok gibi ne dersiniz? Onu da Yep 120hv yapsak gideri var gibi modelin genel olarak...

Ynt: Goblin 700 competition vs Gaui X7 ;)

Aynen Yep Esc. Castle CC bec Monte edersen sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Gaui x5 ile bu model arasında gidip geliyorum. Aslında gaui candır da align gibi komple bir paketi uygun fiyata sunmuyor ne yazık ki. Zaten bu yüzden align bu kadar standart hale geldi hobide, piyasanın önemli bir kısmını elde tutuyor.

Kıyaslamak gerekirse servoları alignın çok daha iyi. Hız olarak da tork olarak da.

Motor kağıt üstünde daha iyi görünüyor. 2550W... 1820W...

Ünite olarak bekleyip görmek gerek ama GPro hakkında gelen yorumlar güzel, zaten 3gx de versiyon 5.0 la beraber eski kötü şöhretini yendi sanırım :)

Bir tek esc mevzuu var, gaui de 100a, alignda castle talon 90a. Buraya yukarıda yazdığım gibi bir upgrade gerekebilir. (yep120hv)

Pilin alttan sürmeli yapısı 600 stretch imkanı sunabilir, ağırlık merkezi dengeleme açısından bir artı.

Gaui x5 premium edition 1100 dolar.

Align 550L dominator ilk gelen fiyat 960 dolar.

Forumda ilker bey var o satıyor. Üstünde baya Upgrade ve Formula kanopi var. Yanılmıyorsam. 5 defa hover yaptı. Istersen bi konuş. HELİ sıfır yani.

Ilan da bu görünürlüğü artırmak için boom u özel boyadı.

Ynt: Ynt: [Urun]: Align Trex 550L Dominator

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
Forumda ilker bey var o satıyor. Üstünde baya Upgrade ve Formula kanopi var. Yanılmıyorsam. 5 defa hover yaptı. Istersen bi konuş. HELİ sıfır yani.

Ilan da bu görünürlüğü artırmak için boom u özel boyadı.

İlanı biliyorum ;)

Hatta ilk gördüğümde keşke yılsonuna doğru çıksaydı dedim içimden. Model güzel gerçekten. Ancak durum şu ki bu modeli motor esc ile alsam, üstüne cimrilik edip align ds615 (x3) + ds655 servolar alsam, yine cimrilik edip align 3gx ünite alsam kısaca super comboyu cimrilikle tamamlasam (eğer gümrüğe de takılmazsam) 2000tl gibi bir noktaya geliyorum.

Kabul ediyorum kaliteyi ucuza alamayız fakat bu dönemde bir taraftan 450 ile çalışmalara devam ediyorum, pilotajı en azından makul bir alan turu ve yüksek irtifada invert seviyesine getirme hedefindeyim. Diğer taraftan kısa vadede kapatmak istediğim bir kredi ve bir Avrupa Birliği ülkesi ile çift vatandaşlık gibi masraflarım var.

Yani araştırma, kıyaslama ve hedef belirleme aşamasındayım. Yılsonu almayı planlıyorum asıl modelim olacak olan heliyi.

Tabi artık satışa da sunulduğuna göre helifreak başta olmak üzere forumlara yorumlar düşecektir 550L ile ilgili.

Benim goblinden sonra gaui'ye yönelme sebebim , kırım maliyetleri ve yedek parça ulaşılabilirliği oldu. align yedeklerinin yurtiçi fiyatları malum. Para işi kadar kargo beklemekten gelene bıkkınlık da cabası.

Modele gelince üzerindeki servolarıda verebilirim. FBL ünitesi olarak V-bar klonu K-bar için çok güzel yorumlar var. 45-50 dolar bandında mikado v-bar pro 5.3 software (governorlu) olarak satılıyor , birebir v-bar programından ayar yapılıyor. Uygun fiyatlı olarak şiddetle önereceğim ünite budur. Gümrük problemide olmaz. Fiyatta bir güzellik yapılır , takas yapılır , taksit vs ayarlanır , amaç modelcilerin gönlü şen olsun :)

Yuruyun İlker Hocam, aklini celemiyorum ben Rasimin :)

İlker Sönmez' Alıntı:
....Gümrük problemide olmaz. Fiyatta bir güzellik yapılır , takas yapılır , taksit vs ayarlanır , amaç modelcilerin gönlü şen olsun :)
Rasim guzel bir teklif geldi Ilker Hocamdan. Insallah her iki taraf icin de uygun bir yerde bulusulur da guzelim model yabanciya gitmemis olur ;)

Valla şeker gibi model gerçekten :)

Ancak son dönemde (haziran sonundan beri, birbuçuk ay max. ) spektrum dx7s, align trex 450 Plus, traxxas slash 2wd, wltoys v977, işte yok liposuydu, taşıma çantasıydı, yedeğiydi derken iyi açıldım. Memur adamız sonuçta, kısa zamanda bu kadar yüklenmek koydu biraz, yoksa saniye düşünmem ;)

Ayın 15i geçsin, bi yuvama eskişehire döneyim. Mali tablo netleşsin bi bakalım :) şimdi önümde İzmir var, BG vatandaşlık işlemleri var. Şu yıllık izin bi bitsin. Eğer kısmette varsa olur ;)

Zaten eğer olursa esas modelim olacak daha da yüklü bir alım planlamıyorum yakın gelecekte. (ucuz yollu bir quad, mikro bir uçak gibi kaşıntılarım da var da onları zamana bıraktım öncelik heli...)