[Urun]: Mikado Vbar Control - Vbar neo ( Pro Rescue ) İnceleme / Tanıtım
Ben eskiden hangi pozisyon yakınsa ordan kurtarsın seçeneğini tercih ederdim. Pilotaj kıt olunca, modeli kabaca inverte alıp rescueya basarken bir taraftan da rudder verirdim. Invertten kuyruk çevirerek yükselirdi model, hoşuma giderdi

Servolara da aşırı yük binsin istemezdim rescue sırasında...
Ta ki yozgat olayıma kadar... Gecenin karanlığında oryantasyonu çözmeye çalışıyordum ara ara rescueya basarak. Bi ara sahne ışığı modelin üzerine denk geldi ve invertte olduğunu gördüm. Rotor diskini çok yatırınca invertten kurtarmış. Aşağıda insanlar falan

O sahne hala gözümün önünden gitmez, şok edici bi andı... Sonrasında zaten rescue dan çekmedim elimi hiç ve sesi duyulmaz olana kadar da uzaklaştırdım.
O günden sonra invertten kurtarmaya biraz daha mesafeli oldum. Normal pozisyonda kurtarma olsa, her halükarda düz olacağını bilecektim modelin ve pozitif açılarda kalabilecektim. Belki o kadar rescueyu köklemeye gerek kalmadan en azından enkazını kurtarabilecektim. Neyse olan oldu, sonrasında protosta normal kurtarma seçeneğini seçtim.
Mevlüt abiye de önceleri rescue acro ayarlamıştım. O da ters bi durumda biraz kilitlenip kalıyordu. Butona basıyordu invertten kurtarıyordu model kendini, butondan çekince tam gaz alçalıyordu çünkü o ara pozitifte kalıyordu Mevlüt abi, eli negatife gitmiyordu. Butona bastıkça yükseliyor çektikçe alçalıyordu invert pozisyonda... Sonra ona da rescue normal ayarladık