Volantex Firstar Modeli ile FPV

irfan buzdağlı' Alıntı:
Bind yapmak icin kumandaniz acik iken resimdeki bind tusina basili tutarak escye pili bagliyorsunuz.
Bu bilgiyi verdim ama sizin sikintiniz bununla alakali degil. Kumanda ile alici zaten bindli idi.
Bencede Nesimi abinin dedigi gibi kanal siralamasinda yanlislik vardir.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Not: kumandada gaz kolu en altta olacak

Tekrar bind yaptım ters düz tüm bağlantıları denedim..yine olmadı..Enteresan ya

FERHAT GÜLPAK' Alıntı:
Tekrar bind yaptım ters düz tüm bağlantıları denedim..yine olmadı..Enteresan ya
Valla sirf sizin sikintiyi cozmek icin kendi modelimdeki aliciyo cikarip orjinali takip denedim.
Resimde goruldugu sekilde en sagdaki girise throttle yani escyi baglayacaksiniz.
Sirayla devam edersek onun yanina aileron-elevator-rudder

Sinyal yonlerinede dikkat edin sakin ters takmayin.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Valla sirf sizin sikintiyi cozmek icin kendi modelimdeki aliciyo cikarip orjinali takip denedim.
Resimde goruldugu sekilde en sagdaki girise throttle yani escyi baglayacaksiniz.
Sirayla devam edersek onun yanina aileron-elevator-rudder

Sinyal yonlerinede dikkat edin sakin ters takmayin.

Teşekkür ederim irfan hocam yorduk sizi fakat söylediklerimi aynen yapmama rağmen yine bağlantı sağlamadı...Alıcıda sorun var diyeceğim servo bağlantılarını sökene kadar çalışıyordu..BAtaryada sorun var diyeceğim oda çalışıyor.Bind de yaptım..Anlamış değilim

FERHAT GÜLPAK' Alıntı:
Teşekkür ederim irfan hocam yorduk sizi fakat söylediklerimi aynen yapmama rağmen yine bağlantı sağlamadı...Alıcıda sorun var diyeceğim servo bağlantılarını sökene kadar çalışıyordu..BAtaryada sorun var diyeceğim oda çalışıyor.Bind de yaptım..Anlamış değilim
Escye pili bagladiginizda alici uzerindeki lamba yaniyor mu?

irfan buzdağlı' Alıntı:
Escye pili bagladiginizda alici uzerindeki lamba yaniyor mu?

Hayır..Ama Servo bağlantılarını sökene kadar sorun yoktu..O arada arıza verdi sanırım

FERHAT GÜLPAK' Alıntı:
Hayır..Ama Servo bağlantılarını sökene kadar sorun yoktu..O arada arıza verdi sanırım
Bu kotu oldu iste. Alicinin lambasinin yaniyor olmasi lazimdi. Alici durduk yere niye ariza versinki. Siz muhtemelen denemeleriniz esnasinda sinyal tarafina elektrik vermissinizdir. O yuzdende aliciniz yanmistir. Keske ben soyledigimde kablolari sokmeden bir video cekseydiniz.
Siz yine bu son haliyle bir video cekerek aliciyi ve baglantilari gosterebilirmisiniz. Ayrica escyede guc verin o sekliylede aliciyi heracidan videoda gosterin

irfan buzdağlı' Alıntı:
Bu kotu oldu iste. Alicinin lambasinin yaniyor olmasi lazimdi. Alici durduk yere niye ariza versinki. Siz muhtemelen denemeleriniz esnasinda sinyal tarafina elektrik vermissinizdir. O yuzdende aliciniz yanmistir. Keske ben soyledigimde kablolari sokmeden bir video cekseydiniz.

Muhtemelen sizin söylediğiniz gibi yaktım..Neyse bunuda tecrübe edinmiş oldum..sağlık olsun..Motor alırken bide alıcı sipariş ederim

FERHAT GÜLPAK' Alıntı:
Muhtemelen sizin söylediğiniz gibi yaktım..Neyse bunuda tecrübe edinmiş oldum..sağlık olsun..Motor alırken bide alıcı sipariş ederim
Siz benim soyledigim gibi bir video yinede cekin bi bakalim. Hatta gerekirse aliciyi gonderirseniz bende bakarim
Ben elimdeki aliciyi simdilik kullanmiyorum ama onunla ilgili bir planim var. İsterseniz size gonderirim siparis verdiginiz alici gelene kadar kullanirsiniz.

Bu alıcıyı ayrı olarak piyasada bulamazsınız. Kullanmayanlardan temin edebilirsiniz ancak. Bendeki de set olarak boşta. Satmayı düşünüyordum.

Ynt: Volantex Firstar Modeli ile FPV

Tekrar kontrolünü yaptım sonuç yine aynı..Teşekkür ederim, sizi yeterince yordum zaten İrfan hocam

İrfan bu servo soketleri ters gibi geliyor bana sanki. Benim alıcı evde ancak akşam kontrol edebilirim. Sendekine bakma imkanın varsa PCB üzerinden +,-,sinyal yönlerini kontrol edebilir misin. Ayrıca kanal numaraları da yanlış gibi görünüyor.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
İrfan bu servo soketleri ters gibi geliyor bana sanki. Benim alıcı evde ancak akşam kontrol edebilirim. Sendekine bakma imkanın varsa PCB üzerinden +,-,sinyal yönlerini kontrol edebilir misin. Ayrıca kanal numaraları da yanlış gibi görünüyor.

Tamamında değişiklik yaptım irfan hocam..Diğer şekilde de sonuç alamadım..Esc-aileron-elevaöt-rudder sırasınada dikkat ettim...

Lipodan şüpheleniyorum..Elimde başka 2 s de yok şimdi.Akşama pili bi kontrol edeyim ..Düşük bi ihtimal ama yinede bi bakayım..

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Bu alıcıyı ayrı olarak piyasada bulamazsınız. Kullanmayanlardan temin edebilirsiniz ancak. Bendeki de set olarak boşta. Satmayı düşünüyordum.

Evde bi yerlerde bi alıcım olacak nesimi bey...Bulamazsam sizinkini alayım..

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Kablolar dogru baglanmis abi kontrol etmistim ben. Toprak disa geliyor. Sinyal icte kaliyor.

FERHAT GÜLPAK' Alıntı:
Tamamında değişiklik yaptım irfan hocam..Diğer şekilde de sonuç alamadım..Esc-aileron-elevaöt-rudder sırasınada dikkat ettim...

Lipodan şüpheleniyorum..Elimde başka 2 s de yok şimdi.Akşama pili bi kontrol edeyim ..Düşük bi ihtimal ama yinede bi bakayım..

Evde bi yerlerde bi alıcım olacak nesimi bey...Bulamazsam sizinkini alayım..
Dediginiz gibi lipodada problem olmus olabilir ama soketleri sokmeden once calisiyordu diyorsunuz. O yuzden ona pek ihtimal vermedim. Bir diger olasilikta escyi yakmis olabilirsiniz. Bu durumdada alici; escnin bec cikisindan elektrik alamiyor olabilir.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Kablolar dogru baglanmis abi kontrol etmistim ben. Toprak disa geliyor. Sinyal icte kaliyor.

Dediginiz gibi lipodada problem olmus olabilir ama soketleri sokmeden once calisiyordu diyorsunuz. O yuzden ona pek ihtimal vermedim. Bir diger olasilikta escyi yakmis olabilirsiniz. Bu durumdada alici; escnin bec cikisindan elektrik alamiyor olabilir.

Alıcının bozuk olduğunu düşünmüyorum bende. Bu gibi durumlar için elde alternatif bir besleme kaynağı bulundurmak iyi oluyor. Ferhat Bey elinizde başka ESC yok sanırım.

Elimde başka esc yok ama 10 dakikaya başka bir 6 kanallı alıcı gelecek..Onu deneyeceğim..