Kadir Kurt
Kıdemli Uye
Volantex Firstar Modeli ile FPV

Nesimi abi parazit sorununun çözülmesine sevindim. Bu filtreleme işi nasıl yapılıyor ? Ayrı aparat takılılarak mı yapılıyor ? Elevatör sorunuda çözülünce uçuş videolar gelmeye başlar o zamanNesimi Sakmak' Alıntı:Sıcak sıcak gelişmelerimiz var. Bir kaç gündür diğer ufaklık quad ile ilgilendiğim için buna bakamamıştım. Daha önce yazdığım üzere sistemde bir parazit dolaştığı için FPV uçuş yapamamıştım. Hoş normalde uçuramadım ya o ayrı![]()
Parazit efendiyi buldum sonunda. Şüphelendiğim bir parça vardı sağolsun İrfan'ın da doğrulamasıyla nokta atışı sorumluyu buldum. Daha önce video vericinin gücünü sistemden ayırıp filtre yardımıyla direk pilden almıştım. Video verici bu haliyle aslında hiçbir şekilde parazit yapmadan çalışıyordu ama modele takıldığında daha öncekilerden fazla bir parazitle karşılaşınca şaşırmıştım açıkçası. Sonradan aklıma geldi video verici ile kamera arasında bağlı olan bir de OSD miz var. OSD gücünü direk pilden alıyor. İlginç bir şekilde bu durumda bile parazitlik yapmaya yetiyormuş. Bu akşam OSD nin gücünü de filtre üzerinden alınca her taraf temizlendi, aklandı, paklandı, güllük gülistanlık oldu.
Demek ki neymiş? Video ile ilgili her zerzevatı güç sistemine karıştırmadan mümkünse ayrı pille olmuyorsa güç sisteminden ayrı olarak filtreden geçirerek besleyecekmişiz. Bunu da acı bir tecrübe kazanmadan öğrenmemiz yanımıza kar kaldı.
Şimdi sırada vatandaşın kalkmak yerine soluna yatması problemine çözüm bulmaya geldi. Model evde yatmaya çok alıştı tabi böyle olması normal.![]()