Volantex Firstar Modeli ile FPV

Hepimiz bu motoru kullanıyoruz. Ailemizin motoru gibi oldu ;D

FERHAT GÜLPAK' Alıntı:
Herkese merhaba, modifiyeyi bitirip uçus videolarinizi merak ediyorum.Bende Bugünkü uçuşumda sanırım motoru bozdum.Güç verdiğimde sola ve sağa milimetrik hareketler yapıyor..Hafif bir düşüş olmasına rağmen nasıl böyle arıza oluştu anlamadım.Motor ve pervanneyi değistireceğim sanırım.

Sorun motorda değil, esc'de olabilir. Sağlam bir esc ile test etme şansınız var mı?

Ynt: Volantex Firstar Modeli ile FPV

FERHAT GÜLPAK' Alıntı:
Bende 1. Sortide sorunsuz iniş yaptım. Fakat 2. Sorti icin elden attiğımda motor gucu yetersiz kaldi dustu ..sonra motora baktim sağa sola anormal hareketler yapıyordu..anlamadım
Motorun o hareketini bir video ile gosterebilirmisiniz?

Az önce tüm bağlantıları söktüm tekrar taktım fakat alıcı verici eşleşmesini sağlayamıyorum..BİNd mi yapmam lazım..Nasıl bind ederim..

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Servo uzantılarını doğru bağlamışmıyım? Atladığım bi noktamı var?

Halil İbrahim Erkal' Alıntı:
Sorun motorda değil, esc'de olabilir. Sağlam bir esc ile test etme şansınız var mı?

Elimde başka bir esc yok hocam maalesef.

Alıcıda bind tuşu olması lazım. Onu denediniz mi ?

irfan buzdağlı' Alıntı:
Motorun o hareketini bir video ile gosterebilirmisiniz?

Keşke bağlantıları sökmeden önce video yükleseydim hocam

Fatih Birkan' Alıntı:
Alıcıda bind tuşu olması lazım. Onu denediniz mi ?

Denedim ama yine olmadı..Alıcı üzerinde ışık yokki bağlantıyı görebileyim

FERHAT GÜLPAK' Alıntı:
Servo uzantılarını doğru bağlamışmıyım? Atladığım bi noktamı var?

Alıcı bağlantı sıralaması aşağıdaki gibi olmalı. Zaten alıcı bind lı olduğu için tekrar yapmaya gerek yoktur. Bu alıcının bağlantısını hatırlamıyorum ama servo soketleri terste olabilir. Soket yönlerini kontrol edip tekrar deneyin. Benim motorlarımdan biri de aynı şekilde çalışmaya başladığında yeni motor alarak sorunu çözebilmiştim. Aynı durum söz konusu olabilir. Denemeden bir şey söylemek zor.

1- Aileron
2- Elevator
3- Motor
4- Rudder

FERHAT GÜLPAK' Alıntı:
Herkese merhaba, modifiyeyi bitirip uçus videolarinizi merak ediyorum.Bende Bugünkü uçuşumda sanırım motoru bozdum.Güç verdiğimde sola ve sağa milimetrik hareketler yapıyor..Hafif bir düşüş olmasına rağmen nasıl böyle arıza oluştu anlamadım.Motor ve pervanneyi değistireceğim sanırım.

Ferhat Bey aynı sıkıntı aynı şekilde bendede olmuştu. Hafif bir düşüş sonucu motor milimetrik olarak sağ ve sol yapıp duruyordu. Ana kanatın üst kısmındaki esc motor bağlantı kablosunun biri çıkmıştı. Onu takınca sorun düzeldi. Bahsettiğim kablo gövdenin içinde.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Alıcı bağlantı sıralaması aşağıdaki gibi olmalı. Zaten alıcı bind lı olduğu için tekrar yapmaya gerek yoktur. Bu alıcının bağlantısını hatırlamıyorum ama servo soketleri terste olabilir. Soket yönlerini kontrol edip tekrar deneyin. Benim motorlarımdan biri de aynı şekilde çalışmaya başladığında yeni motor alarak sorunu çözebilmiştim. Aynı durum söz konusu olabilir. Denemeden bir şey söylemek zor.

1- Aileron
2- Elevator
3- Motor
4- Rudder

Bağlantıları sizin söylediğiniz gibi servoları sırası ile bağladım..Artık lipodan da şüpheleniyorum..Lipoyu taktığımda bağlantı sesi vermiyor..Normalmi?

Alıcı verici bağlantı kurmadan ses çıkarmıyor.

oguzhannn' Alıntı:
Ferhat Bey aynı sıkıntı aynı şekilde bendede olmuştu. Hafif bir düşüş sonucu motor milimetrik olarak sağ ve sol yapıp duruyordu. Ana kanatın üst kısmındaki esc motor bağlantı kablosunun biri çıkmıştı. Onu takınca sorun düzeldi. Bahsettiğim kablo gövdenin içinde.

Hocam gövde içindeki parçayı sonradan gördüm sizin söylediğiniz gibi çıkmıştı..Yerine taktım fakat yine değişiklik yok maalesef..

FERHAT GÜLPAK' Alıntı:
Az önce tüm bağlantıları söktüm tekrar taktım fakat alıcı verici eşleşmesini sağlayamıyorum..BİNd mi yapmam lazım..Nasıl bind ederim..
Bind yapmak icin kumandaniz acik iken resimdeki bind tusina basili tutarak escye pili bagliyorsunuz.
Bu bilgiyi verdim ama sizin sikintiniz bununla alakali degil. Kumanda ile alici zaten bindli idi.
Bencede Nesimi abinin dedigi gibi kanal siralamasinda yanlislik vardir.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Not: kumandada gaz kolu en altta olacak