Volantex Firstar Modeli ile FPV
Fatih Birkan' Alıntı:

Ben THK'dan sipariş verirken hepsini verdin sanmıştım. İstersen ben bakayım neler lazımsa belki tek yerden bulabiliriz.
Maalesef THK'da bütün parçaları bulamadım. Promodelden halledeceğim gibi görünüyor. Pek bir işi kalmadı zaten.
Madem konu açıldı Fatih'in modele neler yaptık bakalım.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sıkıntılardan biri HK dan gelen gövde de motor mount olmaması idi. En azından yerini düzgün bir şekilde açmışlar. Ben mountu 3 mm kontra levhadan yaptım. Hazır yapmışken iki tane çıkardım. Bendeki gövdede de mount eksik. Kendi yaptığım varken orjinali kullanacağımı sanmıyorum. Mountu gövdeye sıcak silikonla tutturdum. Sorun çıkaracağını sanmıyorum. Fatih herhangi bir sorun çıkarsa epoksi ile yapıştırabilirsin.
Kuyruk servolarının bu yerleri iyi tuttu. Gövdenin arka kısmına gömmeyi düşündüm ama burada sona doğru incelen yapıyı daha da zayıflatmaya gerek yok. Mutlaka bu şekilde uçuşa etki ediyordur ama çok fazla hissettirmiyorlar.
Kendi modelimde kuyruk servolarının kablolarını uzunlarıyla değiştirmiştim. Bunda farklı düşünüp uzatma kullanmaya karar verdim. Herhangi bir sıkıntı olduğunda Fatih'te kolayca müdahale edip servoları değiştirebilsin diye. Aslında olması gerekende buydu.
Kanat sabitleme deliklerimiz. Biri kanadı alttan diğeri üstten sabitleyecek. Ağırlık merkezine konulmuş olan servo böyle olmasını gerektiriyor maalesef. Yine de sağlam bir yapı oluşturuyor. En son düzenlemelerde kendi modelimde de bu sisteme geçmiştim.
Aslında bu model çook önce hazır olurdu ama eksik parçalar var. HK sağolsun bazı parçaları yedeklerin yanına eklememiş. Kanat ve elevatör kumanda yekeleri eksik. Elimde mevcut ama bunlara uygun vida yok. Servo uzatma kablosu gerekliliğini kendimiz çıkardık zaten. Elevatörü sabitleyen vida da yok. O vida da öyle kolay bulunabilecek bir şey değil. Bakalım bir ayar çekebilecekmiyiz. Sanırım eksikler bu kadar.