yeni bir Seagull Arising Star.
Burhan TAŞPINAR' Alıntı:
alttan kanatlı için çok güzel bir beton pist buldum zaten. pilotajı biraz daha geliştireyim hemen geçiş yapacağım. vatan bilgisayarın yanında iniş kalkışa uygun çok güzel bir alan var. cadde kenarı ama olsun. bakalım kaçak olarak ne kadar çalışabileceğim.
Şimdi Burhan Bey,
Bu yazınıza cevap yazmayayım dedim, zira resmi uçuş alanları (Arslanbey ve Solaklar) harici nerede nasıl uçtuğunuz sadece sizi ilgilendirir. Ama sonra dayanamadım, sadece vicdanen daha sonra rahatsız olmamak adına 1-2 hatırlatmada bulunmak zorunda hissettim kendimi.
1- Modellerimiz sizin de net bir şekilde fark ettiğiniz üzere oyuncak değiller. Herhangi bir kontrolden çıkma halinde çevre için büyük bir risk teşkil edebiliyorlar.
2- Modelin kontrolden çıkması sadece bizlerin pilotajından kaynaklanmayabiliyor. Havada bozulan alıcı, servo ya da yerinden çıkan bir kablo bir anda modelin kontrol dışı kalmasına neden olabiliyor.
3- İşte bu tür durumlarda çevrenizde ne olduğu çok önemli bir nokta haline geliyor. Allah korusun siz bu yola yakın bölgede böyle bir olayın meydana geldiğini düşünebiliyor musunuz ?? O an hiç bir şeyden habersiz ailesi ile yolda seyir halindeki bir arabaya uçağın çarptığını..... (Bundan sonrasını sizin hayal gücünüze bırakıyorum)
İşte sırf bu nedenlerle tüm dünya tarafından üç aşağı beş yukarı her yerde uygulanan uçuş kurallarını kaleme aldık ve özellikle sizin gibi yeni başlayan arkadaşlara faydalı olması için de forum ortamında paylaştık. Bir kere daha aşağıdaki konulara ve özellikle kaza videolarını göz atmanızı ciddetle tavsiye ederim.
Yine söylüyorum, bu yazdıklarım sadece size değil, başka kendim olmak üzere zaman içerisinde bir şekilde ihmal edilen güvenlik hususlarının yeni eski tüm modelci arkadaşlarımıza birer hatırlatma.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol