Yeni modele geçmek için öneri..

Doğukan Ocak

RcFanatik
Katılım
3 Eki 2014
Mesajlar
3,270
Tepkime puanı
2,691
Yaş
30
Konum
Ordu
Web sitesi
www.facebook.com
İlgi Alanı
Heli
Tüm Rckolik ailesine selamlar :saygilar: ,

2 aydan fazladır şiddetle devam eden model helikopter hastalığımı artık yeni bir model alarak devam ettirmeye karar verdim ;D

Konuya girmeden önce ; konunun doğru yere açıldığına emin değilim , ne yeni başladım , ne model incelemesi yapıyorum , ne de satış bölümünden model arıyorum. Asıl amacım siz üstadlar sayesinde doğru kararla doğru modeli seçmek. Bu yüzden konuyu buraya açmak istedim. Benim durumumda olan sınıf yükseltmek isteyen arkadaşlar bu konudan yararlanabilir diye düşündüm. Eğer konu yanlış yerde ise sayfa yöneticilerinden anlayış göstermelerini ve konunun doğru yere taşınmasını rica ediyorum. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler :)

Konumuza gelecek olursak , 450 sınıfı modelin tadını iyice çıkardığımı düşünüyorum. Zaten elimde fazladan 2 tane Align 450 var. Birisini veya ikisini birden uygun fiyata vermeyi düşünüyorum. Ama eğer birisi satılırsa diğerini satmayacağım. Sizlerin gibi benimde ortak görüşüm , fazladan bir model kenarda dursun hesabı yapıyorum :laugh: Eğer ikisi satılırsa , keyfe keder ilerde yine 450 sınıfı bir model almayı düşünüyorum. Bu hakkımıda Align 450L dominatorden kullanmaya şimdiden karar verdim. Tabii 2 modelimde aynı anda satılırsa.
Modellerimin ilanları ;
Reklamı da yaptım bu arada :laugh: :laugh:

Eğer modellerimden birisi ve ya ikisi birden satılırsa , hiç vakit kaybetmeden yeni model siparişi vermeyi düşünüyorum. Ama bir yanım diyor ki ; sıfır alarak maddiyatı o kadar aşma 2. el uygun ve temiz model al diyor , diğer yanımda sıfır kit toplamanın ne kadar zevkli olabilceğini söylüyor. Henüz buna karar veremedim. Bunun kararını vermek için de siz üstadlara danışarak sizlerden fikir almak istedim.

Öncelikle sıfır olarak aklımda 2 model var ,

1- Align 550L Dominator
2-Sab Goblin 570


Neden bu modelleri seçtin derseniz , 6s olması benim avantajım olacağını düşündüm. Sonuç olarak profesyonel değilim , ayrıca en önemlisi maddiyatı da zorlamamak istedim. 12S bir model alacağıma , 6s model alıp 2 tane 6s pil ile daha uzun süre uçmayı düşündüm bilmem doğru mu düşünüyorum :lollol: Şaka bi yana , 700 sınıfı bir model alsam kırımlarda çok fazla masraf çıkacak ve beni baya yoracak , bu yüzden hakkımı bunlardan kullanmak istedim. Yedek parça olarak 700 sınıfına göre neredeyse yarı fiyatına denk geliyor. Boyut olarak baktığınızda 700 sınıfına göre arada aşırı derecede bir fark yok. Daha doğrusu benim gözümü Align 550 veya Goblin 570 doyurur.
Modelleri detaylı olarak araştırdım , 550 Dominator hakkında neredeyse hiç bir kötü yoruma rastlamadım. Görüntüsü ve performansı beni yeterince tatmin etti. Goblin 570'i de Mehmet abimizinde sahip olduğu bu modelin konularından yola çıkarak gözüme çarptı onuda araştırdım ve bir site de combo paketini gördüm. Aşağı yukarı ikisi de aynı fiyat neredeyse.
Not: Kit alıp , tek tek elektronik toplama taraftarı değilim , 1 paket içinde hepsi olsun istiyorum :laugh:

Modelleri tanıyalım ;
1- Align 550L Dominator
Bununla ilgili ürün inceleme konusu forumumuzda var.

Ürünün satış linki ;

550L Dominator için Alan Szaabo Jr. Uçuş Videosu ;
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Fotoğraf ;
[attachimg=1]

Benim yorumlarım ; Görsel olarak tatmin edici , performans olarak izlediğim videolar ve okuduğum yorumlara göre gayet başarılı. Ama ESC yetersiz gibi gözüküyor. Belki ilerde değiştirilebilir. Çok problem değil. Yedek parça olarak , Türkiye de dahil benim bütçemi zorlamayacak şekilde. Ama zaten ürünü alırken yanında gerekli olan yedekleri alacağım için fazla problem olmayacak. Bu büyüklükte modelin bu performansla 6s pil ile çalışması beni sevindiren etkenlerden bir tanesi. Gpro ünite hakkında pek bir bilgim yok , eğer bilgisi olanlar varsa benimle paylaşırlarsa sevinirim. Tek yanıldığım nokta , bu model ilerde bana yeter mi , beni tatmin etmeye devam eder mi ? İleride 700 sınıfına geçme ihtiyacı gerektirir mi?

2- Sab Goblin 570 Combo
Bu modelin Mehmet abi'nin kendi modeliyle ilgili konusu var ,

Satış linki ;
Fotoğraflar ;
[attachimg=2]
[attachimg=3]

Aşağı yukarı aynı özelliklere sahip uçuş videosu ;
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Benim yorumlarım ; Bu modeli de iyice araştırdım , hesap ettim. Tek tek toplamak yerine combo paket aşağı yukarı aynı oluyor. Ama siz üstadların yorumu daha önemli bu konuda performans için pek fazla bir şey diyemem. Görüntü olarak kırmızı yeşil modeli değil , siyah beyaz modeli var. Henüz stokta yok ama mail attım stoklara gireceğini bildirdiler. Fiyat olarak dominator ile neredeyse aynı , yedek olarak Türkiye'den temin etmek de kolay ve neredeyse yurt dışı fiyatıyla aynı. Bu paketin içerisinde sadece ünite eksik onuda temin ederim.

3- 3. İhtimal olarak ;
3. ihtimal olarak , sıfıra hiç girme 2. el temiz ve uygun model alalım sana , paran cebinde kalsın diyorsanız onada hayır demem. Ama titiz birisi olduğum için , siz üstadların bilmediği onaylamadığı modeli almak istemem.
2. el model olursa 700 sınıfıda olabilir ona da hayır demem. Teklifleriniz varsa değerlendirebilirim :)p
Deniz Sert arkadaşım bir kaç model önerdi , en son önerdiği model Align 800 ' dü. Bu kadar büyük modeli alarak riske girmek istemedim ama fiyatı gayet uygundu. İyi mi yaptım kötü mü bilemiyorum :lollol:

Sonuç olarak ,
Öncelikle bunları yapmam için elimdeki 2 adet 450 modelinden herhangi birisini veya ikisini birden elimden çıkararak maddiyatı net olarak ayarlamam gerekli. Konuyu şimdiden açtım çünkü modellerim şuan satışta.
Kafamda belirginleşen modeller bunlar. Eğer sıfır model onu alma bunu al derseniz onlara da sıcak bakabilirim. Kabataslak bu şekilde konuyu açtım , aklıma herhangi bir şey gelirse konuyu düzeltirim. Eğer konuyu yanlış yere açtıysam çok çok özür dilerim , böyle bir konunun nereye açılacağını tam olarak kestiremedim ama doğru yerde olduğunu düşünüyorum.

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim , yorumlamak , fikir vermek siz üstadlara kalmış. İlginiz çok tekrar çok teşekkür ederim :saygilar: :saygilar:
 

Ekli dosyalar

  • indir (1).jpg
    indir (1).jpg
    12.4 KB · Görülme: 149
  • indir (3).jpg
    indir (3).jpg
    7.8 KB · Görülme: 148
  • indir (2).jpg
    indir (2).jpg
    7.4 KB · Görülme: 148
Yeni modele geçmek için öneri..

Senden kesinlikle iyi bir modelci olacak Dogukan, bundan artik %100 eminim :halay: Neden mi ? Bir kere duzenlisin, isi kitabina uygun yapiyorsun, iyi okuyorsun ve araştırıyorsun. Durumunu ve ihtiyaclarini iyi analiz ediyorsun ve herseyden once baskalarin tecrubelerine yapip aldiktan sonra degil once soruyorsun :thumbup:

Konu hakkinda en son yorum yapanlardan olmak istedigim icin :laugh: su asamada tavsiye kismini es geciyorum ;)

Konunun yerininden ben de emin olamadim su an. Gelecek cevaplara gore kaynak bir konu olarak bile degerlendirebiliriz :RCKolik:
 
Yeni modele geçmek için öneri..

Mehmet abi iyi dileklerin ve güzel yorumun için sonsuz teşekkürler :saygilar:

Mehmet abi ,
Malesef işi kitabına göre yapmak zorundayım. Bunun en büyük sebebide ''maddiyat''!! :'( :(p
İmkanlar kısıtlı olunca , en düşük maliyetle en iyi ve en doğru yatırımı yapmak istiyorum.
Modelcilik bağımlılık gibi bir şey o yüzden temkinli adımlar atmak en mantıklısı ve en doğrusu bana göre :agreed: :agreed:

Konu hakkında ki yorumunu da çok sonralara bırakma , sende bir Goblin 570 kullanıcısı olduğun için senin yorumların çok önemli Mehmet abi :laugh: :laugh:
 
Yeni modele geçmek için öneri..

Doğukan 2 modelde seni fazlasıyla tatmin edecek modeller yedek parça sıkıntısı olmaz.
Alıgn şaft aktarma Goblin ise kayış aktarma sistemiyle çalışan modeller bence Goblin bir adım önde
Alıgn'da combo set mevcut Goblin sadece kit satılıyor. Goblin Align 'a göre daha pahalıya çıkacaktır. Fakat Doğukan yetenekli bi arkadaşımızsın ve alacağın son modelde 550 sınıfı bi model olmayacağı için ileride 700 veya 770 sınıfı bi modele geçişinde alacağın elektronikler ( servo, fbl ) senin demirbaşın olmalı.
Kendi fikrim bütçende uygunsa eğer iyi seçilen elektronikler ve goblin 570
Üstadlar muhakkak bu konuda sana fazlasıyla yardımcı olacaklartır.
 
Yeni modele geçmek için öneri..

İsmail abi selam ,
Verdiğin fikirler için teşekkür ederim.
Yukarıda bahsetmiştim , Goblinin combo kiti mevcut. Fiyatıda araştırdığıma göre gayet uyguna geliyor. Bu fiyatın üzerini aşamam.
Bahsettiğim link ;


Buradaki combo kit'e bakarak yorumlarsanız daha sağlıklı ve iyi olacağını düşünüyorum :halay:
 
Yeni modele geçmek için öneri..

Mehmet'e kesinlikle katılıyorum , bence bir cevher bulduk , maşallahın var Doğukan.Analizin süper , ihtiyacını ancak sen belirlersin.Bizler ortaya karışık yorumlar yaparız , beğendiğin ya da zaten daha önceden vermiş olduğun bir kararı uygulamak kalır geriye.
Pilotajın çok güzel , dolayısıyla ilerde sana performans mutlaka lazım olacak.Bu açıdan ben Goblin derim.Maddiyat diyorsun , genel sıkıntıdır , bazen almak durumu olanlar bile evdekilere durumu izah edemeyecekleri için alamazlar :laugh: , ama bir şekilde sabredilirse aşılıyor.Ben 2.el yerine sıfır toplamanı isterim.Bu kadar güzel pilotajı olup , araştırmayı seven bir modelci , kendi modelini en küçük vidasına kadar tanımalı bana göre.Bu , uçuşta da ayrı bir güven verecektir.. 2. el çok temiz görünen bir modelin , neresinden ne zaman sorun çıkaracağı , beklenen ama kestirilemeyen bir durum olduğu için , pilotaja baskı yapacağı bence muhakkak.
Elde yedek bir model olması da güzel bir olay , en azından kargo beklerken pilotajı geliştirmeye devam edilecek , uçuş periyotlarının aksamasını önleyecektir.
Büyük modele geçme aşamasına bile gelemediğim için çok profesyonel yönlendirme yapamayacağım , ancak madem fiyatlar yakın , o yüzden Goblin dedim.En azından performansı ve kalitesi ispatlı bir model olduğu aşikar artık.550 kötü mü , asla değil , o da çok güzel ve kaliteli görünüyor , ama Goblinin tutturduğu çizgi , sanki bu hobinin ilerisinde gidilecek yola daha bir yakın gibi geliyor bana.Yani vizyonu güzel marka , Align'ın son 600 serisindeki yaptığı olay tamamen bir makyaj ve kullanıcılarını pek de tatmin edemediği için , Goblin hakkındaki düşüncelerim biraz da bu durumdan dolayı daha da netleşti.Şimdilik benden bu kadar , diğer usta arkadaşlarımız daha da güzel fikirlerle katkıda bulunacaklardır.... :saygilar:
 
Yeni modele geçmek için öneri..

Bundan iki buçuk sene önce ilk kez helicommand aldığımda , başka bir platformda bu muhteşem keşifimi paylaşmıştım. O zaman diğer FBL ünitelerinegöre iki kat pahalı olduğu için çok fazla eleştiri aldım. Dedim ki yapmayın etmeyin elmalarla armutlar karıştırmayın. Velhasıl zaman geçti şimdi 15-16 bildiğimiz kişi helicommand aldı . Bilmediğimiz kullanan arkadaşlarda mutlaka vardır.

Bu 550 ler konusunda da diyorum ki align ile goblini karşılaştırmamak lazım. En son olarak iki hafta arkadaş için goblin 570 topladım. Çok güzel model ancak genede belkide herkesin yavrusu kendine güzel misali Synergy E5 gözümde hala dünyanın en iyi 550'sidir. 1.5 senedir kullanıyorum. Align'ın dominator diye yaptığı upgradelerin hepsi ta o zamandan vardı. Muhtemelende dominator v2 ve v3 adları altında çıkaracakları tüm özellikleride zaten içermekte. Aktarım dişlileri 700 boyutunda ve kalitesinde vs vs. İki üç sene sonra Türkiyede 15-20 tane synergy kullanıcısı olursa şaşırmam. Yedek parçası fastlad'dan temin edilebilmekte. (Fastlad candır).

700 konusunda detaylı inceleme yapmıştık ve birçok arkadaşın da katkısıyla Gaui X7 de karar kılmıştık. İlgili konun linki aşağıdadır:
 
Yeni modele geçmek için öneri..



Buradaki combo kit'e bakarak yorumlarsanız daha sağlıklı ve iyi olacağını düşünüyorum :halay:
O zaman yine Goblin 570 diyelim Doğukan :thumbup:
Fakat Goblin 570 için verdiğin linkte Fbl ünite yok...
 
Yeni modele geçmek için öneri..

Sanırım şuan Goblin 2-0 önden gidiyor :laugh:

Hakan abi selamlar ,
Nazara gelmekten korkmaya , bu güzel yorumlar ve iyi dilekleriniz karşısında utanmaya başladım artık :embarras: :laugh: Yine de çok çok teşekkür ederim. Bende sizin gibi insanları tanıdığım için çok çok memnunum hepinizden allah razı olsun :saygilar:
Hakan abi dediğin gibi performans ilerde lazım olacak , o yüzden şuan alacağım model performans konusunda beni üzmemeli , düzgün karar verip en iyisini almam gerekli. Allaha şükür evdekiler bu durumlarıma pek karışmıyor o yönden şanslıyım :laugh:
2. el konusuna gelirsek , bende fazla 2. el taraftarı değilim. Ama yüzümü de güldürebilir. 2. el model alırsam kesinlikle en ufak vidasını söker baştan toplarım. Dediğiniz gibi , pilotun her noktasını iyi bilmesi gerekli.
Hakan abi benim gözümde profesyonel olmak sadece büyük model kullanmakla ölçülmemeli , bana göre çok güzel konulara değinerek çok profesyonel fikir ve tavsiyelerde bulundun. Bana göre bunlar tecrübeye bakar %p %p :saygilar:
 
Yeni modele geçmek için öneri..

İlker Sönmez' Alıntı:
Bundan iki buçuk sene önce ilk kez helicommand aldığımda , başka bir platformda bu muhteşem keşifimi paylaşmıştım. O zaman diğer FBL ünitelerinegöre iki kat pahalı olduğu için çok fazla eleştiri aldım. Dedim ki yapmayın etmeyin elmalarla armutlar karıştırmayın. Velhasıl zaman geçti şimdi 15-16 bildiğimiz kişi helicommand aldı . Bilmediğimiz kullanan arkadaşlarda mutlaka vardır.

Bu 550 ler konusunda da diyorum ki align ile goblini karşılaştırmamak lazım. En son olarak iki hafta arkadaş için goblin 570 topladım. Çok güzel model ancak genede belkide herkesin yavrusu kendine güzel misali Synergy E5 gözümde hala dünyanın en iyi 550'sidir. 1.5 senedir kullanıyorum. Align'ın dominator diye yaptığı upgradelerin hepsi ta o zamandan vardı. Muhtemelende dominator v2 ve v3 adları altında çıkaracakları tüm özellikleride zaten içermekte. Aktarım dişlileri 700 boyutunda ve kalitesinde vs vs. İki üç sene sonra Türkiyede 15-20 tane synergy kullanıcısı olursa şaşırmam. Yedek parçası fastlad'dan temin edilebilmekte. (Fastlad candır).

700 konusunda detaylı inceleme yapmıştık ve birçok arkadaşın da katkısıyla Gaui X7 de karar kılmıştık. İlgili konun linki aşağıdadır:

İlker abi selam ,
Anladığım kadarıyla sen de Goblin 570 tarafındasın %p
İlker abi çok güzel söylemişsin herkesin yavrusu kendisine güzel dediğin gibi :bravo: Renkler ve zevkler tartışılamıyor :)
 
Yeni modele geçmek için öneri..

ismail ŞENCAN' Alıntı:
O zaman yine Goblin 570 diyelim Doğukan :thumbup:
Fakat Goblin 570 için verdiğin linkte Fbl ünite yok...

Evet İsmail abi , FBL ünite yok. Ama problem değil. Eğer bu kiti alırsam elimdeki ünitelerin birisiyle bir süre idare ederim. Maddiyatı ayarlayınca kaliteli bir ünite alırım diye düşündüm..
 
Yeni modele geçmek için öneri..

Dogukan tebrik ederim seni, keske bende ilk vasta senin gibi olsaydim :)

Sectigin modellerin ikisi de guzel sonucta. Secim sana kalmis ama bence goblin agir basiyor. Diger secenek istersen, aklini karistirmak gibi olmasin ama, gaui de dusunebilirsin. Gaui x5 boyut olarak cok az ufak olanilir ama yedek parcasi yurt disindan daha hesapli bile alinabiliyor. 6s te kalmak banada mantikli geliyor, en azindan 6s in hakkini verene kadar :)

Alacagin pile uygun kaliteli bir sarj aletin varmi?
 
Yeni modele geçmek için öneri..

tamerkaymakci' Alıntı:
Dogukan tebrik ederim seni, keske bende ilk vasta senin gibi olsaydim :)

Sectigin modellerin ikisi de guzel sonucta. Secim sana kalmis ama bence goblin agir basiyor. Diger secenek istersen, aklini karistirmak gibi olmasin ama, gaui de dusunebilirsin. Gaui x5 boyut olarak cok az ufak olanilir ama yedek parcasi yurt disindan daha hesapli bile alinabiliyor. 6s te kalmak banada mantikli geliyor, en azindan 6s in hakkini verene kadar :)

Alacagin pile uygun kaliteli bir sarj aletin varmi?

Tamer abi selam ,
İyi dileklerin için teşekkürler :saygilar: , çoğu kişiden edindiğim tecrübeye dayanarak bende artık temkinli hareket ediyorum acele etmemeye çalışıyorum. İlerde pişman olmamak için :laugh:
Gaui bende düşündüm ancak nedense kafama yatmadı :rolleyes: Hatta ilk araştırdığım kit Gaui olmuştu. Ama bunu parça parça toplamak zorunda kalacağım , o şekilde istemiyorum malesef , combo paket halinde almayı düşünüyorum :-\
Pil ve şarj aleti işini en sona bıraktım. Önce modeli alıp kurulumunu yapmak var aklımda. Sonra maddiyata göre pil ve şarj aleti bakacağım %p
 
Yeni modele geçmek için öneri..

3. ihtimali de es geçmeyelim lütfen , eğer elinizden çıkartmak istediğiniz modeliniz varsa onlarıda değerlendirmek isterim tekrar belirteyim ;D ;D