Yerli Üretim LİPO
CEM BAYAR' Alıntı:
İlk etapta hazir hücreler kullanacagiz fakat hicbir sekilde kalitedennodun vermeyecegiz. Yerli bir kac firmayla gorusmelerimiz var hucre uretimi konusunda ins. Anlasabilirsek yakin zamanda hucrelerde yerli olacak. Bunun haricinde 1 yildir denedigimiz 5 farkli lipomuz var. Bu is alelade girilecek bir is degildir. Emin olun trabzonda uyguladigimiz testleri gorsenoz kalp krizi gecirirsiniz. Alevlenme testi patlama darbe yuksek akim kisa devre sivi temasi gibi testler uyguladik hepsinde sonuc cok guzel herhangibir tehlikeli durum olmadi. Yakin zamanda urunlerin ce belgesini aldigimizda piyasaya surecegiz ins.
Cem Bey girişiminiz hayırlı olsun. Ben helici, arabacı ve droncu değilim o yüzden sadece uçaklar için öneride bulunabilirim. İlk yazınızda başlangıç olarak 25C kapasitesinde üretim yapacağınızı ifade etmişsiniz. Özellikle elektrikti akrobasi uçakları için pillerinizdeki C değerinin sabit rakam yerine 25-50C, 30-60C, 60-130 gibi anlık kapasitenin artırılabileceği şekilde esnek olmasında yarar var. Sanırım helikopter kullanan arkadaşlarım da aynı fikirdedir. Sabir C değerindeki pillerin genellikle planör tarzı uçaklarda tercih edileceğini tahmin ediyorum. Bunun yanı sıra, 1C değerindeki 2S ve 3S lipolar ebatları küçük ve 1500-3000 mah aralığında olmak kaydıyla özellikle kumandalar için talep görebilir. 2S lipolar 1000mah'a kadar JST konnektörlü, sonrasında T konnektörlü, 3S lipolar genellikle 1800 mah'a kadar "T", daha büyük değerlerde XT60 konnektörlü, 4 S lipolar ise kapasite ve akım değerine göre XT60 yada banana konnektörlü oluyorlar. Daha önce satın aldığım GENS pillerin bir kısmının uçları boştu. Kullanıcı kendi ucunu kendisi lehimliyordu. Bu da bir seçenek olabilir tabi.
En çok kullanılan lipolar:
2S için 350,500,600 mah (küçük indoor uçaklar için) 1300-1800mah yakıtlı ve UBEC'li uçaklar için (C değeri sabit örneğin 25C olabilir. )
3S için 1300,1500,1800,2200 (elektrikli uçaklar için) Ayrıca, "C" değerleri esnek olmalı
4S için 1450-1650, 2000, 3000,4000, 5000 mah Aynı şekilde C değeri esnek olmalı
5S ve 6S için bir fikrim yok.
Önerebileceğim diğer bir konu ise kullanıcının en uzun süre faydalanacağı şekilde pil kutusuna açıklayıcı bilgiler koymanızdır. Örneğin rodaj konusu pek çok yerde geçer ama benim bildiğim Gens hariç diğer marka lipoların pek çoğunda rodajın nasıl yapılacağı pek yazmaz. Rodajla birlikte muhafaza şekli için de net ve anlaşılır önerileriniz olmalıdır. Tabi bu da bir maliyet ama başlangıçta sitenizde konu ile ilgili açıklayıcı bilgiler verebilirsiniz. Şimdiden başarılar dilerim.