ZMR 250 Quad Toplama

ZMR 250 Quad Toplama

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Harun detaylarini daha once asagidaki konuda paylastigimiz uzere 40c degerindeki bir lipoyu kumandanda kullanmam uygun olmayacaktir ;)


Mehmet bey konu gözümden kaçmış :( Pili şarja takmıştım hemen storageye döndüreyim. Pil yuvası alıp böyle kullanmaya devam edeceğim. Teşekkürler...
 
ZMR 250 Quad Toplama

bu pil 1c turnigy 9x uyumlu :)
 
ZMR 250 Quad Toplama

Berke Karlı' Alıntı:
bu pil 1c turnigy 9x uyumlu :)

Şuanda li-po ya para vermek istemiyorum. Farklı alternatiflere bakıyorum. Kontrol kartım bugün geldi ürün şık sayılabilecek bi kutu içerisinde geliyor. Ürün sayfasında siyah veya beyaz pcb seçtirmiyor. Benim şansıma siyah pcb geldi. Bildiğimiz cc3d işte fazla yoruma gerek yok:) Kumandamda sorun olduğu için montaj biraz gecikecek.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
ZMR 250 Quad Toplama

Hayırlı olsun
 
ZMR 250 Quad Toplama

Kadir Kurt' Alıntı:


Teşekkürler kadir

Bugün kumandama 12v güç vererek cc3d ayarlarını yapmak için masaya oturdum. Kumanda kalibrasyonuna gelene kadar tüm aşamaları sorunsuz geçtik. Kumandamdan verdiğim komutlara quadcopter yanıt vermiyordu ve alıcının üzerindeki kırmızı ledin yanmadığını farkettim. Quadcopteri bi kenara kaldırdım ve alıcıya ayrı güç verdim. Normalde bu led kumandayla arasında iletişim varken yanıyor yokken yanmıyor. Tekrar bind işlemi yapmaya çalıştım fakat kumanda ile alıcı arası iletişimi kuramadım daha sonra da anlamsız şekilde alıcıdan dumanlar yükselmeye başladı.


Kısacası turnigy 9x kumandamın alıcı bozuldu ve daha önce paylaştığım gibi 2-3 saniyelik gecikme sorunumuz vardı. Ben bu sorunun yeterli akım gidemediğine bağlayarak pil konusunda değişikliğe gitmiştim. Bu gecikme sorununu modul kaynaklı veya direk kumanda kaynaklı yaşayanlar mevcut. Kumanda kaynaklı gecikmeler sürekli olmuyor bağzen oluyor bağzen olmuyormuş. Ben kumandamdaki gecikme sorununun nedenini bilmiyorum. Kumandayı dongle kullanarak simulatöre bağlaıdm. Uzun süreli denemedim fakat gecikme yoktu. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Alıcı mı almalıyım modül mü değiştirmeliyim yoksa yeni kumanda araştırmasına mı başlamalıyım? Modul sorunluysa aldığım alıcı, kumanda sorunluysa aldığım modül boşa gidecek yardıma ihtiyacım var. Çevremden başka alıcı bulup deneme şansım da yok.

Kaç aydır quadcopter masamda yatıyor bu durum canımı sıkmaya başladı. En kolayı hobiyi bırakalım olsun bitsin.
 
ZMR 250 Quad Toplama

Sevgili Harun , hepimiz birçok defa sıkıntılar yaşadık. Bir kısmını çözdük bir kısmını çözemedik. Ama hepimizin ortak noktası çok para harcadık. Bazı arkadaşlar söyleyince kızıyorlar ancak ucuz malzeme ile bir şeyler yapmaya çalışmak çoğu zaman daha çok masrafa yol açtığı gibi , verdiği hayal kırıklığı ve sinir bozukluğu da cabası. Turnigy kumandalaradn bende bir kez alıp spektrum modül takmıştım verim alamadım , hatta sim kumandası olarak bile kullanmadan hemen elden çıkardım bir daha da elime almam. Heleki aynı fiyatlara spektrum kumandalar varken. Kısıtlı bütçe olayını anlıyorum ancak harcamaları daha uzun vadeye dağıtarak ağız tadıyla hobiyi yapmak tercih edilmelidir.
 
ZMR 250 Quad Toplama

Haklısınız İlker bey... Bundan sonra artık ne olursa olsun markalı ürünlere yöneleceğim. Kullandığım ürünlerin hepsinin Kullanıcı Yorumları çok iyi Olmasına rağmen Saçma sapan sorunlarla karşılaştım. Sanırım Mayıs-Haziran gibi yeni kumanda alabilirim... Fpv ve diğer planlarım kumanda Yüzünden biraz bekleyecek. Okadar zamanda tabikş yeni kumanda modelleri gelecektir, kur değişecektir, indirimler olacaktır... şuanki düşüncem; Mart-Nisan gibi 180-200 dolar seviyesinde taranis alsam yine zamanla bu duruma düşeceğinden korkuyorum. Buyüzden spektrum dx8-dx7 veya futaba 8j ye bakıyorum. Spektrum kumandalarım dsm teknolojisi birçok üretici Tarafından benimsenmiş durumda. Bnf satılan birçok ürün dsm teknolojisini kullanıyor. Buyüzden 2. El veya indirimde dx7-dx8 görürsem kaçırmayacağım. Futaba konusunda ise fazla bilgi bulamadım bahsi geçen 3 ürün de çok iyi ürünler. Sadece dikkatimi çeken futaba nın arducopter multiwii gibi kontrol kartlarında yakın mesafe kullanılması, taranis ve Aurora gibi kumandaların uhf modlanarak Fpv için kullanılması, spektrumların ise dsm teknolojisi sayesinde düşük mesafede çok düşük gecikmelere 3d helilerde kullanılmasıdır. Benim ilerde bi planörle 6-7 km hedefim var alacağım kumandaya rahat bir şekilde uhf sistem takılması gerekiyor. Bu konu hakkında düşüncelerinizi bekliyorum ve Bu Mesajları daha sonra okuyacaklar için yanlışlarımı düzeltirseniz sevinirim... Teşekkürler.
 
ZMR 250 Quad Toplama

İlker Bey'in "ancak ucuz malzeme ile bir şeyler yapmaya çalışmak çoğu zaman daha çok masrafa yol açtığı gibi..." sözüne tamamen katılsam da Turnigy kumanda konusunda biraz fanatiklik yapma durumundayım... Öncelikle kabul etmem gerekir ki Turnigy kalite kontrol konusunda sabıkalı bir durumdadır. Ayrıca ucuz malzeme kullanıldığı konusunda da kimsenin bir itirazı yok. Ama temel kontollerini yaptığım (lehimler düzgün mü, vidalar sıkılmış mı, anten kablosu düzgün takılmışmı...) T9X kumandam (beki de şansıma) sadece bir vida dışında bana tek bir sorun çıkarmadı. Hatta Bruce Simpson'un şu videosunda, 1. dakikada Turnigy 9X için söylediği sözünden de alıntı yaparsak:

"I use this ninety five percent of the time, because it just works..."
 
ZMR 250 Quad Toplama

Abilerim güzel bi konuya değindi bense 250 quad iÇin flysky 9x düşünüyordum siz ne tavsiye edersiniz
 
ZMR 250 Quad Toplama

tayip demir' Alıntı:
Abilerim güzel bi konuya değindi bense 250 quad iÇin flysky 9x düşünüyordum siz ne tavsiye edersiniz

Dün spektrum kumandalarla ilgili biraz araştırma yaptım şuan dx7s e para biriktiriyorum;



dx6i nin de fiyatı uygun görünüyor;



Dx7s in 1.4km menzili var bu bana yeterli ilerde de dragonlink veya ezuhf ile menzilimi katlarca artırabilirim.
 
ZMR 250 Quad Toplama

Bende böyle 1.5 ve 2 km ye yakın mesafeli bişey arıyorum uygun fiyatlı bişey açıkçası dx7 düşündüm daha önce ama sonradan kararımı değiştirmiştim konusu açılmışken burdan sormak istedim bilgili abilerimiz bize bir yol gösterecektir
 
ZMR 250 Quad Toplama

Aslında konuya hakim biri kumandalar hakkında Detaylı bir yazı yazsa çok güzel olurdu. 2014 yılındaki kumanda Çeşitleri ve bütçeye göre hangi kumanda tercih edilmeli?


Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
 
ZMR 250 Quad Toplama

Bu senenin şu son ayları itibariyle f/p oranı ve güçlü özellikleri ile dikkat çeken "TARANIS" arkadaşlar, Bilginize... :)
 
ZMR 250 Quad Toplama

Adı sık geçer oldu kullananlar memnun. Ben de 250 quad topluyorum. turnigy 9x mi spektrum 6 serisinden birisi mi derken bu çıktı karşıma siz de bir bakın isterseniz. Haftaya 100 tane getirecek pilot-tr 400 lira civarı fiyat tahmini var.
 
  • Beğen
Tepkiler: İbrahim ÜNAL
Selamlar bende cc3d kontrol kartlı zmr250 drone var. Acaba buna eklentiler yaparak günümüz dronları gibi otomatik kalkış ve iniş, havada asılı durma, ilk kalktığı yere geri dönme gibi özellikler eklenebilir mi? bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.