“Modelci gaz gibidir, bulunduğu kabın hacmini alır.” (Anonim modelci atasözü)
Bu modeli yapmaya başladığımdan beri “nereye koyacağım” sorusu da beraberinde kafamdaydı. Gövde için asma sistemi güzel işe yaradı, kanatlar birleştirildiklerinden beri de onlar için yer arayışındaydım. Hatta emekliye ayırdığım spitfire’ı tamamen elden çıkartıp ondan açılan hacmi kullanmayı bile düşünüyordum. Sonra aklıma atolye kapısının arkasında gayet güzel bir hacmi “halen” kullanmadığım geldi

kanatlara şöyle bir baktım, üst yüzeyleri kanat ucu haricinde dümdüz, çıkıntı yapan birşey yok, olur bu iş
Hemen bir kanadı elime alıp tarttım, kanat kökünde asabileceğim potansiyel noktalara ve bu noktalardan asınca ne şekilde durduğuna bakarak uygun bir asma noktası belirledim.
Asma noktası tamam da bir de askı lazim. Başta tamamen 3D yazıcıyla basabileceğim bir kapı üstü askısı yapmayı planlarken sonradan oğlanın kırılan bir basket potasının askılarını sakladığım geldi aklıma (modelci aynı zamanda stokçudur!) bu askıların üzerindeki vida çap ve aralıklarını ölçüp bilgisayar başına geçtim ve şu aşağıdaki basit askıyı tasarladım:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Uyup uymayacağını görmek için de ABS kullanarak bir tane bastım ve askıya monte ettim:
Askı ile kanadın ilişkisi de şu şekilde oluyor:
Bu askı sistemini kapının üzerine takıp kanadı da astım:
Askının işe yaradığını görünce de hemen ikinciyi basıp ikinci kanadı da astım (bas ve as yöntemi olarak literatüre girsin bu işlem!

)
Kapı açıkken de şöyle bir görünüm oluyor:
O arada bir yerde Me-262 kanatlarını sokacak bir yer gördüm sanki