700 macerası TSA 700 ile kaldığı yerden devam.

Geçmiş olsun Ali, ESC ve kuyruk sevrosu kaybıda az değil ama yinede bunada şükür diyelim. :rolleyes:

O vidanın orda ne işi var. :eek:
Abi aşağıda podu tutan iki vidadan birisi, zamanında sökmüştüm ama lock sürmeye gerek duymamıştım, ama heli bu işte her yere süreceksin demekki
 
Emre abinin zamanında çektiği videolar sayesinde esc yi iki dakika ayarladım o konuda teşekkür ederim.

ESC gov yerine ünite gov kullanmayı tercih ettim, otomatik timing seçeneğini tercih ettim ısı durumuna göre değiştirebilirim.


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Malesef haberler yine kötü, bu seferde motoru yaktık ? bu sefer videosu var.

Ya motor esc yüzünden hasar aldı, yada motor arızalıydı esc yi yaktı, hiç bir zaman emin olamayacağım ikilem ? tam holdu çektim iniş esnasında olay yaşandı.

Neyse Allah'tan yedekte scorpion motorumuz var onu takacam bir ara.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Malesef haberler yine kötü, bu seferde motoru yaktık ? bu sefer videosu var.
Allah allah :eek::eek: Ali bence üzerinde nazar var, bir kurşun döktür :)

Şaka bir yana yine büyük geçmiş olsun :( Allahtan elinde yedek motor varmış ve modelde de başka hasar yok. :embarras:
 
Geçmiş olsun Ali.

Bence kırımlardan sonra detaylı inceleme yapmak gerekiyor yoksa böyle uç uca silsile şeklinde gidiyor. İşin nazarı, kurşunu bi tarafa bu kırım bir öncekinin devamı gibi oldu. Esc yandıktan sonra artık bir kısa devre, ark durumları falan mı oldu bilmiyorum ama bunun motora da bir etkisi olmuş belli ki. Artık içinde kablo üzeri kaplamalar mı gitti, mıktatısına mı bişeyler oldu.. Motor değiştikten sonra sağını solunu söküp bi yeniden topla, tazelensin :)
 
Kurşunu helinin üstüne yağdırsak aslında kesin çözüm ?

Şaka bir yana, Rasim abi dediğin gibi silsile şeklinde gitmiş olabilir bilmiyorum aslında, kalın kablo motorlarda, dikkat ederim fazla esneme yapmamaya, motorunda baya mazisi var, ısın, soğu ısın, soğu derken, emaye kaplamalarda hasar almış kısa devre yaptırmış olabilir tabi bunların hepsi ihtimal, neyse sağlık olsun.
 
En nefret ettiğim şey bu . Helikopter pilotun beceriksizliğinden düşüp kırılsa hiç üzülmem . Neticede bir dahaki sefer için edinilmiş bir tecrübe olur ama şu elektronik aksam yüzünden düşmeler , kırılmalar vs beni deli ediyor .
Çok geçmiş olsun ...