www.bilimselyuzme.com

Aeroworks Freestyle Extra 260 79"

Geçmiş olsun Ali Haydar abi kötü olmuş :(
Sağolasın 🙏

Geçmiş olsun @Ali Haydar GÖK :embarras: Kırıma üzüldüm, yazık olmuş gerçekten. Ama bu işin olmazsa olmazı bu. Yalnız, sana baya hizmet etmiş bir model çuvalda çöpe gitmeyi hak etmiyor. Bizler onları sahada yakarak ait oldukları yere, ruhlarını gök Tanrı'nın yanına göndeririz. Oradan kalan modellere bakıp onları kaza beladan korurlar. 🤲
Sağol abi. Valla abi çuvala tepiştirirken aklıma geldin :D Ömer abi olsa yakardı bunu törenle diye :D Ama malum dışarıda ateş yakma işi sıkıntı. Sonrası için saklamak vs de dert. Görmek istemediğim için direk çöpe attım. Bir dahaki sefer inşallah uzun zaman sonra olur ama gerekeni yapacam :evil:

• Beğen
Tepkiler: Ömer Erkan
Geçmiş olsun Ali Haydar. En azından model ile 20 saat iyi uçmuşsun. Keyfini almışsın. Ben helikopterlerim ile 50 uçuş yaptım mı, keyfini aldım mı tamamdır. Sonrasında kırılabilir. :) Zaten uçtuğumuz sürece kesin bir gün kırılacaktır. Ama uçmazsak problem yok.

• Sevdim
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Uçağı almaamın üzerinden 6 ay gibi bir süre geçmiş. Maalesef kötü bir haberle bu konuya da noktayı koymaya geldim. Sarışınım tamamen benim hatam sebebiyle parçalandı geçtiğimiz hafta. Olayı çok uzatmadan anlatayım.

Baya rüzgar olan bir gündü. Sahada da yeniydim. Bol bol uçuş yapmıştım. En aşağı 5-6 sorti atmıştım. Ve sekansta bir yeri baya saçma şekilde bozdum. Ve anlık bir kararla biraz da 3d uçayım falan dedim. Bildiğim hareketleri ufak ufak deniyorum uçuyorum. Derken biraz da flat spin yapayım dedim. Ki güzel de yaptım :D Fakat hareketin çıkışı hakkında çok bilgim yoktu. Yani yavaş bir şekilde uçağı spinden çıkarıp uçuyordum normalde. Yine uçağı spinden çıkardım fakat alçakta kalmıştım. Ve rüzgarı da direk arkadan alacak şekilde spinden çıktı uçak. Ve toparlanmış olduğu halde yeterli hava hızına erişemediği için uçamadan yere düşmüş oldum. Aynı seneryoda uçak spinden çıkıp burnu rüzgara doğru olsaydı kırım yaşamadan toplardım. Sonuç olarak gövde mefta. Motora bakmadım ama bir problemi olduğunu pek sanmıyorum. Diğer taraftan zaten saç baş yolduran bir motor oldu benim için. Tabi ilk motorum acemiliğim vs vs diyerek suçu yine üzerime alayım. Elektronikte de sorun yok. Zaten servoların zarar göreceği bir durum da oluşmadı. Direk sol kanat ucu burun ve sağ kanat ucu şeklinde düştü uçak. Kuyruk da bir şekilde kırıldı. Muhtemelen çarpmanın şiddetiyle savrulup kırıldı diye düşünüyorum. Yada önce kuyruk yere sert şekilde vurdu ve kırıldı. Sonra sol kanat ve burun yere vurdu. Artık tam bilemiyorum.

Hasılı elektroniği çıkarıp kalan parçaları çuvala doldurdum ve çöpe attım. Geriye bilmediğim hareketleri büyük modellerde yapmamayı bana hatırlatacak bir kelle kaldı elimde :laugh: Ve tabi güzel anılar ve fotolar..
Tekrar geçmiş olsun Ali Haydar, kırım bu işin bir parçası...

Ancak "soketim çıktı", "bataryam fırladı", "elevatörümün cıvatasını takmamışım", "alıcı antenim kopmuş" gibi sorunlardansa böyle kırımlar çok daha kabul edilebilir...

Bu Aeroworks sürecinden birkaç çıkarımın olacağını tahmin ediyorum, benim gördüklerim:

Benzinli uçak tecrübesi: Benzinli bir model ile iniş-kalkışları ciddi manada tecrübe ettin ve artık sorunsuz iniş-kalkış yapabilir haldesin.

Boyut ve komut ilişkisi: Evet, çok uzun vakit geçiremedin ancak küçük modelden büyüğe geçince hemen bir mucize olmadığını; hatalı komutun, boyut fark etmeksizin benzer sonuçlar verdiğini gördün.

Ağırlığın önemi: Uçağı hafif toplamanın, benzinli bir modelde performansa olan doğrudan etkisini fark ettin.

Benzinli motor tecrübesi: Benzinli motorda yaşadığın problemin bir kısmı konuyu yeni tecrübe ediyor oluşundan, diğer kısmı ise motorun kendisinden kaynaklıydı. Saç baş yolduğun dönemler olduğunu da yakından biliyorum; ancak çok yüksek performansla olmasa da randımanlı, orta karar bir ayar tutturabildin ve benzinli motor konusunda da iyi bir tecrübe edinmiş oldun.

Tekrar geçmiş olsun Ali Haydar, kırım bu işin bir parçası...

Ancak "soketim çıktı", "bataryam fırladı", "elevatörümün cıvatasını takmamışım", "alıcı antenim kopmuş" gibi sorunlardansa böyle kırımlar çok daha kabul edilebilir...
Valla ben bu kırıma daha çok üzüldüm. Aileron kablosu takmama mevzusu da tamamen benim hatam ama bir unutma veya hadi dikkatsizlik gibi bir durum vardı diyelim. Şuan ki kırım tamamen kaşıntı. Çıkışını girişini adam akıllı bilmediğim hareketi yeterli irtifa olmadan yapmaya çalışmak bile bile lades. Ama diyecek birşey yok.
Bu Aeroworks sürecinden birkaç çıkarımın olacağını tahmin ediyorum, benim gördüklerim:

Benzinli uçak tecrübesi: Benzinli bir model ile iniş-kalkışları ciddi manada tecrübe ettin ve artık sorunsuz iniş-kalkış yapabilir haldesin.
Evet çok şükür.
Boyut ve komut ilişkisi: Evet, çok uzun vakit geçiremedin ancak küçük modelden büyüğe geçince hemen bir mucize olmadığını; hatalı komutun, boyut fark etmeksizin benzer sonuçlar verdiğini gördün.
Yani şu mevzuyu net bir şekilde yaşadım hala yaşıyorum. Bunu yaşamadan anlamak istemiyor insan.
Ağırlığın önemi: Uçağı hafif toplamanın, benzinli bir modelde performansa olan doğrudan etkisini fark ettin.
Kesinlikle.
Benzinli motor tecrübesi: Benzinli motorda yaşadığın problemin bir kısmı konuyu yeni tecrübe ediyor oluşundan, diğer kısmı ise motorun kendisinden kaynaklıydı. Saç baş yolduğun dönemler olduğunu da yakından biliyorum; ancak çok yüksek performansla olmasa da randımanlı, orta karar bir ayar tutturabildin ve benzinli motor konusunda da iyi bir tecrübe edinmiş oldun.
Evet abi. Önümüzdeki zamanlarda daha dertsiz tasasız sadece uçuşlara odaklandığım günleri bekliyorum :saygilar:

Bir ekleme daha yapayım. Sürekli elektrik setupın versiyonlarını, olurunu olmazını, maliyetini uçuş süresini, ağırlığı vs vs hesap edip duruyordum. Sırf benzinde stop etmesin falan diye. Artık sağlıklı bir benzin motorunun o kadar da basit bir şekilde stop etmeyeceğini ve müthiş bir rahatlığa sahip olduğunu da farketmiş oldum.

Geçmiş olsun @Ali Haydar GÖK. Sivrihisar’da modeli görme fırsatım olmuştu, güzel modeldi. Her kırım yeni bir tecrübedir daha iyileri ile yeni uçuşlara inşallah.

• Beğen
Bir ekleme daha yapayım. Sürekli elektrik setupın versiyonlarını, olurunu olmazını, maliyetini uçuş süresini, ağırlığı vs vs hesap edip duruyordum. Sırf benzinde stop etmesin falan diye. Artık sağlıklı bir benzin motorunun o kadar da basit bir şekilde stop etmeyeceğini ve müthiş bir rahatlığa sahip olduğunu da farketmiş oldum.
Benim de yakıtlı helikopter uçururken, acaba stop edecek mi? korkusu içimde var. Doğal olarak rahat rahat uçamıyorum. Ama biraz uçuş yapıp motorun stop etmediğini gördükçe yavaş yavaş o korku azalıyor.

• Beğen