Uçağı almaamın üzerinden 6 ay gibi bir süre geçmiş. Maalesef kötü bir haberle bu konuya da noktayı koymaya geldim. Sarışınım tamamen benim hatam sebebiyle parçalandı geçtiğimiz hafta. Olayı çok uzatmadan anlatayım.
Baya rüzgar olan bir gündü. Sahada da yeniydim. Bol bol uçuş yapmıştım. En aşağı 5-6 sorti atmıştım. Ve sekansta bir yeri baya saçma şekilde bozdum. Ve anlık bir kararla biraz da 3d uçayım falan dedim. Bildiğim hareketleri ufak ufak deniyorum uçuyorum. Derken biraz da flat spin yapayım dedim. Ki güzel de yaptım

Fakat hareketin çıkışı hakkında çok bilgim yoktu. Yani yavaş bir şekilde uçağı spinden çıkarıp uçuyordum normalde. Yine uçağı spinden çıkardım fakat alçakta kalmıştım. Ve rüzgarı da direk arkadan alacak şekilde spinden çıktı uçak. Ve toparlanmış olduğu halde yeterli hava hızına erişemediği için uçamadan yere düşmüş oldum. Aynı seneryoda uçak spinden çıkıp burnu rüzgara doğru olsaydı kırım yaşamadan toplardım. Sonuç olarak gövde mefta. Motora bakmadım ama bir problemi olduğunu pek sanmıyorum. Diğer taraftan zaten saç baş yolduran bir motor oldu benim için. Tabi ilk motorum acemiliğim vs vs diyerek suçu yine üzerime alayım. Elektronikte de sorun yok. Zaten servoların zarar göreceği bir durum da oluşmadı. Direk sol kanat ucu burun ve sağ kanat ucu şeklinde düştü uçak. Kuyruk da bir şekilde kırıldı. Muhtemelen çarpmanın şiddetiyle savrulup kırıldı diye düşünüyorum. Yada önce kuyruk yere sert şekilde vurdu ve kırıldı. Sonra sol kanat ve burun yere vurdu. Artık tam bilemiyorum.
Hasılı elektroniği çıkarıp kalan parçaları çuvala doldurdum ve çöpe attım. Geriye bilmediğim hareketleri büyük modellerde yapmamayı bana hatırlatacak bir kelle kaldı elimde

Ve tabi güzel anılar ve fotolar..