Abdullah bey, arkadaşlar yeteri kadar bilgilendirici ve yönledirici yazmışlar.
Ben kısaca yine ekleyeyim.
Balsa çok eskilerden (30-40 yıl, belki daha fazla) köpük türevleri piyasada yokken tercih edilirdi. Yapabilince ve güzel kaplanınca harika görünümlü modeller çıkarılabilir. Ancak zamanımızda köpük (strafor-depron-kapron vs.) kolay elde edilebilir olduğu için bir acemiye şu sıralar en uygun malzeme gibi.
Kırım yaşasanızda çok üzücü olmuyor. Ha balsayı hala kullanıyorum. Kompozit (balsa-köpük-karbon vs) yapmak daha keyifli oluyor.
Başlangıç model tercihinizde modeli havada tutacak yüzey alanı ve ağırlık oranı çok önemli. Kararsızlık durumunda stickleri kendi halinde bıraktıgınızda bile süzülüp kendini toparlayacak, size karar verme zamanı tanıyan model olmalı
Üstten kanatlı tercih edecekseniz linkteki gibi bir modele bir kaç derece dihedral verebilirseniz olur.
Forumda bana dinazor diyorlar

ama tutuculukta benden daha dinazor olanlar var


o yüzden üstten kanat bir model harici tavsiyede bulunmak istemiyorum.