Baştan sona skyhunter doğuyor :)

mehmet bey çeşitli ferit halkalar kullandım kar etmedi. elimdeki servodan bikaç tane vardı onlarıda denedim. gittim denemek amaçlı farklı bir servo aldım karşılaştırmalı sonucu video da görebilirsiniz şimdi ben bu servoları ne yapmayım.
Servo kablolarını ve uzatma kablolarını burgu kablo yapın ve ferit nüve ekleyin düzelir diye düşünüyorum. Bende FPV uçak toplamaktayım, elektromanyetik interferansı azaltmak için bütün servo kabloları burgu ve ferit nüveli. Kabloları burguya dönüştürüp ferit nüve ekleyince sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Servo kablolarını ve uzatma kablolarını burgu kablo yapın ve ferit nüve ekleyin düzelir diye düşünüyorum. Bende FPV uçak toplamaktayım, elektromanyetik interference ı azaltmak için bütün servo kabloları burgu ve ferit nüveli.
ferit nüveyi servoyada yakın sardım alıcıyada yakın sardım etki etmedi.
 
sonuç olarak emax es08ma2 model servonun elimde olan 7 tanesininde(sıfır) uzatma kablosuna alerjisi var diyor ve pratik bir çözüm bulunamadığından başka marka ve model servo almak durumunda kalınıyor. Bence herkes de katılıyor:lol:
 
Sevgili Berke, interferansın nereden kaynaklandığını düşünüyorsun???
Benzinli motor olsa ateşlemesinden gelebilir
Başka bir verici olsa (örneğin video vericisi) ondan gelebilir.
Belki UBEC'ten gelebilir.
Başka???

Burada belli ki servoların sinyal girişlerindeki devre tasarımında bir sorun var.
Şöyle bir açıklama olabilir: Elektronik devrelerde farklı teknolojiler kullanılır. Örneğin digital devrelerde TTL ve CMOS en klasikleridir. Bunların girişlerindeki sinyalin hangi voltaj seviyesinden itibaren Logic H olarak algılanacağı farklı farklıdır. Yeni nesil kumandalarda artık 3.3V hatta daha düşük gerilimler kullanılıyor. Eski nesilde ise 5V kullanılıyordu. Bu durumda eski nesil bir devre tasarımında yeni nesil bir alıcının çıkış sinyali hiç okunamayabilir yada sınırda okunuyor olabilir. Uzatma kablosu takıldığında (belki konnektörlerin kalitesine de bağlı olarak) servo sinyali bir okuyor bir okuyamıyordur. Bir başka olasılık servo giriş devresinin aşırı derecede yüksek empedanslı tasarlanmış oluşu olabilir. Yüksek empedanslı bir servo girişi paraziter sinyal alabilir dışarıdan. Yani kısaca sıradışı bir durumdayız ama belli ki temel sorun servolarda.
 
es08ma2 özellikleri arasında Operating speed: 0.12/0.10sec/60degree gibi bir bilgi var. bu ne anlam ifade ediyor.yani iki farklı hız seçeneğimi var
 
İyi forumlar konu ile alakalı bir bir tecrübemi anlatmak isterim;
3m kanat açıklığı olan 2 flap emax(küçük metal dişli servo) 2aileron yine aynı servolar, elevator ve rudder standart servo kullandığım bir moto planör yapmıştım.
Kanatta bulunan sorvolar flap için 60cm aileron için 1.5m servo uzatması kullandım, Karaköy bir elektronikçiden den zil teli diye geçen kablolardan üç farklı renk alıp burgulu hale getirip servoları bu kablo ile uzattım. İlk denememde aynen sizinki gibi servolar titreme gibi istemsiz hareketler yaptı, daha sonra alıcıya yakın olan bölümdedeki kablo burgu miktarını elimle biraz azalttım titreme geçti. Halen kullanıyorum.
 
Sevgili Berke, interferansın nereden kaynaklandığını düşünüyorsun???
Benzinli motor olsa ateşlemesinden gelebilir
Başka bir verici olsa (örneğin video vericisi) ondan gelebilir.
Belki UBEC'ten gelebilir.
Doğru söylüyorsun abi. Servoları benim yaptığım gibi dışarıdan 5V UBEC ile besliyor diye düşünmüştüm. Hatta UBEC çıkışına kapasitör ekle diyecektim, belki dalgalanma felan vardr diye.
 
Son düzenleme:
peki elektronik olarak osiloskop ile buradaki durum fark edilebilir mi :yuppi: