Yeni Bir Depron 3D Yapım
Selamlar,
FT3D'yi yaptım. Henüz uçurma fırsatım olmadı. Malzeme olarak fotoblok-forex ya da üzeri kağıt kaplı depron denilen malzemeyi kullandım. Sanat-Maket-Tasarım malzemeleri de satan büyük kırtasiyelerde bulunuyor. Kadıköy'deki Güven Kırtasiye'den temin ettim. Kabalcı'da da vardı. 50x70 cm 5 mm 'lik tabakalar yanlış hatırlamıyorsam 6.5 TL gibi bir fiyatı vardı. 3 tabaka gitti. öndeki aileron servolarını teke düşürdüm, motorun altındaki boşluğa yerleştirdim. Biraz modifiye oldu... Toplam ağırlığı pil dahil 630 gr. Bana biraz fazla gibi geldi, biraz da o yüzden uçurmaya çekindim doğrusu...
Şimdi yeni bir model daha paylaştılar. FT Cruiser. Bunu da yapmayı düşünüyorum ama bu sefer ya yüzeydeki kağıt kaplamayı sökücem (%20-25 hafifler), ya da bauhaus'dan 70x100'lük (13.5 TL) iki depron levha alıp yapıcam. Yüzeyinde kağıt olmadığı için daha hafif olacaktır. Tabi kaplamasız bir depron alırsam %50 kesilmesi gereken yerlerde arkasına şeffaf bir paket bantı yapıştırarak kesicem. Yoksa geçmeli yerleri yapamam...
Kağıt kaplaması olmayan bir depron ile yaptığımda da ne kadar sağlam bir profil oluşur bir fikrim yok açıkcası. Deneyip görücem

Bundan önce de yine bu sitede planları verilen Nutball ve Ft Flyer'ı yapmıştım. Başlangıç için çok iyi oldu. Benim gibi yeni başlayanlara da bunu tavsiye ederim. Zira biraz el alışkanlığı ve pratiklik istiyor.
En büyük avantajı ise powerpod dedikleri motor, esc, alıcı ve pili tek bir parçaya monte edip, farklı uçaklarda aynı powerpod'u kullanabilmesi... Böylece ucuza çok uçak yapma imkanı oluyor.