Gaui X7 Şanssız Kırım ve Toplama Süreci

Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Tekrar geçmiş olsun Arda. Durum gayet net, 700 sınıfı gibi hiç şakaya gelmeyecek bir modelde kabul edilemez bir hata. :( Bende herkes gibi Gaui'nin dönüşünü merakla bekliyorum. Eğer bu bilinen bir zayıf nokta ise tüm kullanıcılarına ücretsiz olarak bu zorunlu upgrade parçayı göndermesi gerekirdi, yakışan bu olurdu. Hiçbir kit mükemmel değildir elbette ama ben farklıyım diyorsan ve o şekilde bir fiyat politikası benimsemişsen o zaman farklı olacaksın...

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

ali yanlız' Alıntı:
Geçmiş olsun gerçekten kabul edilemez bi durum. Hk uçurmuyoruz sonuçta gaui e yakışmıyor bu durumlar.
Trex 500 esp de başıma geldi aynı durum. Ben baya yüksekte hover pozizyonundaydım.
hol çektiğim anda kuruk dönmeyi bıraktı outorotasyonla düz ve biraz sert inmeyi başardım sikid krıldı kuyruk şaftım yamuldu bitek

Trex 500'le benim baya başıma gelen bir durum. Modelin yere düşüşünden oluşan hasar zaten klasik iniş takımı. Pal olmasaydı iyiydi ama hasarın çoğu kuyruk rotoru havada dağıldı.
 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Gauiden teklif geldi.

YÜZDE 35 indirim yapıyorlar yedek parçalarda, tail hubu ücretsiz gönderiyorlar.
 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Türker Akgün' Alıntı:
Eğer bu bilinen bir zayıf nokta ise tüm kullanıcılarına ücretsiz olarak bu zorunlu upgrade parçayı göndermesi gerekirdi, yakışan bu olurdu. Hiçbir kit mükemmel değildir elbette ama ben farklıyım diyorsan ve o şekilde bir fiyat politikası benimsemişsen o zaman farklı olacaksın...

Ben de aynı şekilde düşünüyorum Türker abi, hatta şu konuda da konuşuldu.




İkinci beklentimi burda bir kez daha vurgulamak istiyorum. Yoksa böyle can sıkıcı durumlarla karşılaşırız daha...
 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Nazar değmesin dedik o kadar ama işte olacağın önüne geçilmiyor. İnşallah gaui bi şekilde sebebin kendisinden kaynaklandığını anlar. Sorun çözülür ve için rahatlar. Sağlık olsun sizlerde bişey yok önemli olan bu. :saygilar:
 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Arda çok geçmiş olsun.

Sana "iç güveysinden hallice" bir teklif göndermişler gibime geldi... Pilotajını ve titizliğini bildiğimiz için, sebebinin sen olmadığın bir hata nedeni ile yaşadığın kırımda Gaui'nin en azından tüm hasarlı kit parçalarını değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Biraz Nasrettin Hoca'lık yapacağım ama Gaui de kendince haklı. Çünkü modelllerini üstünkörü toplayan bir çok insanında Gaui'ye benzer talepler ile gitmiş olması muhtemel.

Uçuş kaliteni gösteren bir kaç uçuş videosu ve model toplamadaki hassasiyetini gösteren fotoğraflar ile Gaui'ye bastırsan bence sonuç daha olumlu olabilir diye inanıyorum.

Her halukarda can sıkıcı bir durum. Çok geçmiş olsun tekrardan...
 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Zafer abi teklifi kabul etmeyeceğim. ;D

Video youtube kanalımda. Bu adam kim diye bir bakmışlardır diye düşünüyorum :D
 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Çok geçmiş olsun, kontrol dışına çıktığında boşluğa düşmüş olması da daha üzücü bir durum oluşmasını engellemiş, moralinizi bozmadan daha güzel Kırımsız uçuşlar yaparsınız umarım.

Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk
 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Arkadaslar burada konustugumuz cogu seyi soyledim.

Adamlar uretim hatasi oldugunu kabul etmiyorlar. :angry: Bundan dolayi masrafi karsilamaya hic niyetleri yok en iyi teklifleri % 35 parca indirimi. Bende kabul etmedim.

Gecmis olsun dileklerini sunan herkese cok tesekkurler. :saygilar:
 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Benim için gaui bitmiştir.
Gaui nx4 modelini ciddi olarak düşünüyordum 500 esp yi sırf bu yüzden lanet gitsin dedim sattım. Gaui le tedirgin uçup eski günlere dönemem kusura bakmasınlar. Resmi facebook sayfasından da trollemek lazım bunları.

Millet o kadar parayı pilotajına güveniyor. Modelim taş gibi olsun bi kere alayım en iyisi olsun mantığyla topluyor.yoksa gidip assaul 700 alır takılırız..

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Valla iki gundur ben mudahil olmak istemiyorum, ancak burada acikliga kavusmasi gereken bir durum var.

Arda forumda en sevdigim arkadaslarimdan biri, zaten en yakinimda olan arkadaslarimdan biri. Kirimi, kirimdan oncesini ve sonrasini da canli olarak gordugum icin, esasen bu konuya sasirdim. Konunun ilerleyisinden ise rahatsiz oldum.

Bildiginiz gibi Gaui severim, ancak sevmek disinda bir ilgim alakam yok kendileriyle. Olsaydi eger, bu duruma mudahale eder, belki sifir kit icin Ardaya yardimci olurdum, zaten kendisi de biliyor bunu.

Konuda eksik olan kisim ise modelde kirimdan once de olan ses ve bunun muhtemel kaynagi. Bu sesin bence iki kaynagi olabilirdi, biri kuyruk palleri, biri ise kuyruk saftindaki bosluk. Boslugu gordukten sonra Ardaya pali falan bosver, bu kuyruktaki bosluk mesele dedim. Palleri denemek istedi, benim x7'deki palleri taktik, ses devam ediyordu ve sonra kirim oldu.

Burada %100 parca hatali, yada %100 bosluktan oldu demek mumkun degil. Arda'yi da kinamiyorum, Gaui'yi de, zaten ben Gaui'nin umrunda olmadigim gibi, bir taraf olacak olsam, Arda'nin tarafinda olurum. Ancak sevdigim bir helinin bu sekilde linc edilmesine gonlum razi degil, bunu da acikca soyluyorum.

Kim hakli kim haksiz, benim derdim degil, eger hakli biri olmasi gerekiyorsa ben Arda'dan tarafim. Ama X7 hala en sevdigim ve en saglam gordugum helidir, isteyenle de tartisirim. Align, mikado, goblin ve gaui kullandim, hepsi guzel, en sevdigim hala gauidir. Konuya baska yorum yapmayi dusunmuyorum, isteyen alir, isteyen satar. Ancak buyuk konusmalar yapmadan once herkes bi durup dusunsun, fikri olmayan konular hakkinda yorum yapmasin bence...
 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Emre abi modeldeki ince tiz ses dişli sıyırmasına yol açar anlayabilirim ama çelik hub dibinden kırılıyor.

O sesin nereden kaynaklandığını kesin olarak bilemiyoruz. Kuyrukta en ufak titreme bile yoktu.

Şimdi bilmeyen arkadaşlar için tail case x7'de zaten toplu olarak geliyor.Tail casei ben toplamadım. Modelin manuelinde kuyruk şaftında boşluk varsa bu pulu kullanın gibi bir ibare göremediğim gibi o kadar küçük pul zaten çıkmıyor. Kırmızı loctiteli bir şekilde gönderiyorlar.Dremelle vidaları çizip ancak çıkarabildim. Fabrika onu o şekilde uygun görüp biraz boşluklu bir şekilde casei kapatıyor. Eğer bu bir hata ise bu hata gene benim değil.


Bu konuyu inceleyin,

 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

O konuyu açtım, 11 sayfa... Herkes işte bana da oldu falan filan...

Neyse konuyu sayfa sayfa incelemedim, çıktım bi üst bölüme (HeliFreak > R/C Helicopter Support > Gaui Helicopters > X7)... İlk sıradaki konu yine aynı; Another tail hub failure...

Zaten iki konu toplam 12k görüntülenmiş, açıkara en aktif konular...


Bana sorarsanız, spindle şaftın üzerine radius olmadan keskin bir şekilde çap düşürüyorsanız, bir de üzerine diş açıyorsanız ve blade holderları üzerine somunla tutturuyorsanız... Spindle şafta yok yere stres yüklüyorsunuz demektir. Zaten miller üzerinde en kritik noktalar çap düşümlerinin olduğu keskin kenarlar..

Onun yerine şaftı düz devam ettirip, uç kısımlarına iç diş açmak daha güvenli.. Tabii bütün holder yapısı, ball bearingler, thrust bearingler değişecek. (iç çapları spindle shaftın geçeceği kadar olanlardan seçilecek.)

Not: Kuyruktaki versiyon değişikliğinin tarihçesini bilmiyorum. Belki bu dediklerim olmuş da olabilir.


Edit: Kırılan yer somunun oralar değil... Hub kökü gitmişti hatırladığım kadarıyla. (Arda'nın durum)... HF konudakilerin kimisi somun kısmından gitmiş, onlar için yukarıda dediklerim hala geçerli :D

Ardanın durum ise malzeme hatası olabilir... Boşluk tam olarak nasıldı, çıkan sesin kaynağı o muydu bilmiyorum. Ben modeli genelde uzaktan izledim, kuyruk dönüşlerinde bir ses vardı ama uçuşa engel değil gibi duruyordu.
 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Yapıyı temelde değiştirmemişler ama güçlendirmişler. Diş açılan çap daha büyük, geçiş daha smooth...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



Konuya farklı yaklaşımlarda bulunanlar da olmuş %p

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol