Gaui X7 Şanssız Kırım ve Toplama Süreci

Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Ben de nx4 de kökünden kurulmuştı. Çok uzun araştırmalarımdan sonra, kuyruk hub un çok sıkılmamaması gerektiği ve çok az 0.2 mm rik boşluk bırakılması gerektiğine karar verdim.zaten ondan so radaherhangi bir sıkıntı olmadı.

Ama eğer goblin nin komple takabiliyorsan kuyruğa bence öle yapmak daha garanti olur.



SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Arkadaşlar goblinin kuyruğu ile x7 'nin kuyruğunu kıyaslamak çok doğru olmaz. X7 'nin kuyruğu güzel rpm'ler dönüyor. O yüzden gene mantıklı olan m4 somunlu hub almak olacaktır.

M4 hub ile sorun yaşayan görmedim ama kesin bir çözüm olmadığını gauinin hala araştırma içinde olduğunu biliyorum.Her ne kadar bana bizim pilotlarımız çılgın uçuşlar yapıyor hiç bir sorun yaşamıyoruz deselerde sanırım biraz gerçeği görmek istemiyorlar. Hf'de biraz gezerseniz henüz maiden yaparken patlayan kuyrukları görürsünüz.

Bu işler biraz şans işi olduğu gibi her helinin kronik sıkıntıları olabiliyor zaten üreticilerde bu yüzden sattıkları ürene garanti vermiyor.

Ama bir kıyaslama içine girip o model alınır , bu model alınmaz demek çok doğru olmaz. Altını çizerek söyleyim bu modelin düşmesinden ötürü oluşan masraf iniş takımı ve pal oldu.Bu açıdan en sağlam helilerden biridir x7.
 
Gaui X7 ile Tam Bir Hayal Kırıklığı

Mesela benim kds nin kuyruk hubunda 4 lük somun var ne kadar skarsam skayım belirli bi boşluk oluyor. Pal tutıcular langur lungur oynuyor.zira cemin tsa da öyle. Sanırım üreticiler yıllardır metal tutucularda yaşanan sorunun farkında ve böyle bi önlem almışlar ve boşluk ayarını kullanıcıya brakmamışlar.
Pilastik tutucular kesin sorunu kökten çözüyor die bilmiyorum trex 500 e Pilastik pal tutucu almıştım bilerek
 
Gaui X7 Şanssız Kırım ve Toplama

Arkadaşlar her modelin bazı sıkıntılar var işte yapacak bişey yok. Ben modeli henüz çok yeni diye bir girişimde bulundum sadece yoksa ilerleyen süreçte olmuş olsa toplar geçerdim. Böyle şeylerle uğraşmak beni daha çok strese sokuyor zaten. ;D

Şimdi kırım raporu için bir video çekmiştim fakat 700 mb olduğunu için yüklemeyi düşünmüyorum. :D


Gelelim özete ;

Andrew beyden iki gündür yanıt alamayınca bende parçaların siparişini verdim.Bir mesajı bir günde atıyor parçaları gönderse bile seneye ancak uçarız. :D Zaten yaptığı en iyi teklif %35 indirim çokta lazım değil. Ayrıca üstüne basarak söylüyorum bu model zaten dünya şampiyonu olmuş bir model ben sağlamlığını tartışmıyorum.Fakat müşteri hizmetleri konusunda benden geçer not alamadı. :D Bir Scorpion asla değil :) O da belki biraz bizim hatamız yeterince reklam yapmıyoruz.Yoksa yeni kit bile gönderirlerdi. ;D Ben adamları tanımıyorum, adamlar beni. :D


Gelelim modele ;

Bugün modeli detaylı bir şekilde söktüm.

Modelin blok rulmanları , Pal tutucu rulmanları , tork tube rulmanları hala ilk taktığım gibi en ufak aksama yok. Anaşaft, Feathering şaft, Tail şaft herhangi bir yamukluk yok. Tabi biraz teselli edici bir durum oldu.

Onun dışında diğer durumlar ;

** Tail slider pal tutucu fırlarken yamulmuş. Ben düzelttim ama balans filan yapar diyerek yenisini aldım.
** Kanopide biraz hasar vardı. Ona farklı bir tasarım yaptık o işi çözdük. ( 130 küsür dolar vermeye hiç niyetli değilim. :D )
** Emre abinin fırlayanpal tutucumu bulmasıyla sadece 6mm ( m4 ) hub aldım.

Değişecek parçalar ;

İlave olarak 11t pinyon aldım. Güvenli kırbaç :hoppa:

Ana dişli dışında tüm dişliler değişecek.Gerisi link, iniş takımı ,hub ve ıvır zıvırlar. :D

1 x X7 Tail Gear Set [217173] $11.05
1 x X7 66T Crown Gear 217175 $9.56
1 x X7 14T Torque Tube Bevel Gear (Front) 217176 $7.23
1 x GAUI X7 Tail Pitch Slider(Red anodized) [217067] $19.13
1 x GAUI 11T Aluminum Pinion Gear Pack (Bevel )(for X7) [073252,217421] $15.73
1 x GAUI High Rigidity Brace Set(Black) [074401,217185] $6.38
1 x GAUI Stainless Steel Main Blade Push Rod 67mm (FORMULA) [072205,217106] $7.86
1 x GAUI R clip pack [910053] $1.91
1 x GAUI 6mm Tail Hub(6mm.M4) [076211] $4.04


Ems kargo dahil 101 dolar tuttu.

Sadece almam gereken ana pal kaldı :D Makisumum 250 dolar civarına işi bitireceğiz gibi gözüküyor. :)


Herkese kırımsız uçuşlar. :halay:
 
Gaui X7 Şanssız Kırım ve Toplama Süreci

Umarım tekrar bu gibi durumlar yaşanmaz.keyifli uçuşlar.
onun dışında pal kırılmasaymış epey ucuz atlatılacakmış.
 
Gaui X7 Şanssız Kırım ve Toplama Süreci

"pal tutucumu" bulunması gerçekten büyük şans :thumbup: Zira malum alanda bu tür küçük parçaları görmek nerede ise imkansız.

Diğer parçaların da sağlam çıkması sonrası fiyat $105 düşmüş ve gayette güzel olmuş :bravo: İnşallah en kısa süre içerisinde modelimiz yeniden aramız da olur %p
 
Gaui X7 Şanssız Kırım ve Toplama Süreci

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
"pal tutucumu" bulunması gerçekten büyük şans :thumbup: Zira malum alanda bu tür küçük parçaları görmek nerede ise imkansız.

Diğer parçaların da sağlam çıkması sonrası fiyat $105 düşmüş ve gayette güzel olmuş :bravo: İnşallah en kısa süre içerisinde modelimiz yeniden aramız da olur %p

İnşallah abi teşekkürler. :saygilar:
 
Gaui X7 Şanssız Kırım ve Toplama

Arda Erkan' Alıntı:
...Ems kargo dahil 101 dolar tuttu.

Sadece almam gereken ana pal kaldı :D Makisumum 250 dolar civarına işi bitireceğiz gibi gözüküyor. :)
700 sınıfı bir model için hiç hasar almamış bile denebilir bence. :thumbup:

En kötü kırımın böyle olsun inşallah Arda'cım.
 
Gaui X7 Şanssız Kırım ve Toplama

Türker Akgün' Alıntı:
700 sınıfı bir model için hiç hasar almamış bile denebilir bence. :thumbup:

En kötü kırımın böyle olsun inşallah Arda'cım.

Teşekkürler abi :saygilar: Zaten hasarın bir kısmı havadayken oldu düşünce fix olarak dişli, iniş takımı , pal standart. ;D
 
Gaui X7 Şanssız Kırım ve Toplama Süreci

Arda Geçmiş olsun. Muhakkak ki kırımlar üzücü ama çok bir şey yok maşallah......
 
Gaui X7 Şanssız Kırım ve Toplama Süreci

Konuya bakayım bir dedim acaba ben neler yazdım ki ? Doğukan'ın şapkasını,gömleğini çekemediğimi bile söylediniz.

GAUI & HALO BLADE & DRYFLUID SPONSORLUK - Doğukan Ocak ( Bu konudan bir hafta sonra açılan konuya yazdığım cevap )

"Doğukan tekrar hayırlı olsun kardeşim. Başarıların daim olsun. :halay:"



Neyse konuya dönersek, gömmek yerine övmek daha doğru olur herhalde.Bu forumda bu kadar bile ağzımızı açmak kabahat olmuşsa baştan anlatalım,


2010-2011 yıllarında ilk simulatör kumandamı alarak başladı helikopter maceram, daha sonra o zamanların en aktif forumunu takip ediyor fakat sanki heyecanım artmasından körelmesine sebep oluyordu. Bu konuda fazla detaya girmeyeceğim.

Mikro model arayışlarına girdiğim süre zarfında,rckolik forumunu buldum.Belki aktif olarak yazan bir elin parmakları kadar az kişi vardı.Şu anda forumda yazan arkadaşların %90'ı başka forumları tercih ediyordu veya hobiyle tanışmamıştı.Ama önemli olan insanlar samimi,saygılı,yardımseverdi.Bu benim için yeterliydi.Artık tek takip ettiğim,paylaşımda bulunduğum,elimden gelen tüm katkıyı vermeye çalıştığım forum oldu.

Ben kendi sosyal medya hesaplarımı insanlar girip forumdan izlesin diye hiç kullanmadım profesyonel bir hedefim hiç olmadı.Hobideki tek amacım sadece paylaşmak. Hobiyi ve forumu canlı tutmaktı.

Evet bir süredir sadece Instagram kullanıyorum.Böyle bir hobinin var olduğunu bilen değil, bilmeyen insanlara göstermek istiyorum.Çevremden oldukça güzel geri dönüşlerde alıyorum.

Fastland etiketini neden kullanıyorum ?

Herhangi bir indirimli hesap, sponsorluk vs gibi birşey söz konusu değil.Yaptığım toplu alışverişlerde bile indirim talep etmiyorum.Sadece benim hiçbir temasım olmadan beni bulup takip ettiler, uçuş videomu paylaştılar.

En önemlisi büyük usta Tareq alsaadi ile bu sayede konuşma fırsatım oldu. Uçuş videolarıma, fotoğraflarıma yorumlar yazdı.Bunlar güzel şeyler ve yeterlidir.Benim için daha ötesi yok çünkü bunu bir hobi olarak yapmak, benim daha çok hoşuma gidiyor.Pilotaj baskısı yok,yarışma baskısı yok zaten bir çoğumuz iş stresini atmak için yapıyor bu hobiyi, stres olmak için değil.

Fakat daha genç arkadaşlarımız yabancı pilotlarla temasa geçiyorlar sohbet ediyorlar, firmalarla temasa geçiyorlar. Bunu yapan tüm arkadaşlarımın araştırmalarını ve başarılarını taktir ediyorum.Gurur duydum,tebrik ettim.Allah emek veren herkesin yollarını açık etsin.

Doğrudur,ben bazı kişileri en samimi olduğum zamanlardada eleştirdim. Tabiki özel yeteneği ve hedefleri olan arkadaşların ilerlemesi için eline sağlık, çok güzel uçuş diyip geçemezdim.

Gaui ve diğer konulara gelirsek,

Gaui kesinlikle kötü bir marka değil,harika bir marka ve harikada modelleri var.Konuda bunu zaten tartışmadığımı defalarca belirtmişim. Nitekim benim anlatmış olduğum hadisenin bunu değiştirmesi olanaksız.Hobinin geneline baktığımız zaman gözüken tablo diğer markalar içinde farklı sayılmaz.

Ben hayatımda ilk defa bir modeli, belki bir kırımı eleştirdim.Aynı modeli kullanan arkadaşlarıma konuyu açar açmaz konudan rahatsız olduysanız hemen silebiliriz.Sizden önemli değil dedim.Bir süre sonra başlığı bile değiştirmişim.

Fakat üzgünüm ki konuda gördüğünüz üzere bana geçmiş olsun mesajı bile atmayan Doğukan arkadaşıma, sürekli iletişim halinde olmamıza rağmen bana hiç bahsetmeden, benim hatam olabileceğini ve eksik anlattığımı yazıp,foruma karşı zor duruma düşüren Emre abiye karşı o an samimiyetimi istemeyerek kaybettim.Demek ki onlarda bana karşı samimiyetlerini kaybettikleri için tamamen başka şeyler düşünmüşler.

Neyse o andan itibaren zaten aramızda herşey yanlış anlaşılmaya başlandı ve devam etti. Daha fazla tatsızlıkların yaşanacağını hissettiğim için bir süre uzaklaşarak, hobiye ara verdim.

Ama arayan herkesin telofonunu açtım.Yinede forum içinde küslük olmasın diye mesaj yazdım,mesajları beğendim gibi..Bende fazlaca üzüldüm bunların yaşandığına ama artık kimseye kızgın veya kırgın değilim.Üstünden baya zaman geçti, O açıdan

Kalın sağlıcakla :RCKolik:
 
Gaui X7 Şanssız Kırım ve Toplama Süreci

Böyle bir mevzu olduğunu daha yeni öğreniyorum.

Ne olursa olsun şu bi gerçekki ; dostluklar kolay kazanılmıyor ve böyle ufak şeyler bu şekilde sıkıntılar doğurmamalı bence. :(
 
Gaui X7 Şanssız Kırım ve Toplama Süreci

Arkadaşlarım,

Modellerin ruhu yoktur.
Hissetmezler, alınmazlar, kırılmazlar...
Ama bizler modellerin aksine İnsanız
Varsın ki o marka iyi diğeri kötü olsun ama biz bunu sadece eleştirme tarafında olalım. Sırf bunun için bizler kötü olmayalım.
Geçenlerdeki konuda söz sahibi olan herkes samimiyetlerine güvenerek söylüyorum benim arkadaşımdır

Bu şekilde bir tabloyla karşılaşacağımı tahmin etmezdim çünkü hoş değildi. (mevzuda söz sahibi olan herkes için söylüyorum).

Algılar model üzerinden bir madde yığınından yana olsun ama biz ruh ve duygu sahibi İnsanlar üzerinden olmasın :saygilar:

Kardeşiniz olarak görüyorsanız nacizane bir fikrimi sunmak istedim. İnşallah her şey yoluna girer ve yanlış anlaşılmalar düzelir :saygilar:
 
Gaui X7 Şanssız Kırım ve Toplama Süreci

Konunun uzadıkça her iki tarafa da daha fazla zarar verdiğini düşünüyorum.

Yukardaki mesajda arkadaşlık, dostluk, paylaşım, karşılıksız sevgi, dünya barışı ve daha niceleri havalarda uçuşuyor... Ama özetine baktığımız zaman, çarpıtma, yönlendirme içeren ve samimiyetten uzak bir reklam yazısı çıkıyor karşımıza.

Zaten asıl mesele de model falan değil, samimiyet. En yakınımızda bildiğimiz bir arkadaşımızın bizi hayal kırıklığına uğratması. Hani konunun ilk başlığında olduğu gibi...

Arda şimdiye kadar söylenen şeyler benim yada bir başkasının uydurması değil. Foruma herşey yansımasa da, özelden konuşulanlar, yazılanlar, çizilenler, sadece sen ben Doğukan arasında değil, eski grubumuzda olan herkes tarafından bilinen şeyler. Daha detaylandırmak, hangi tarihte ne olmuş, ne söylenmiş bulup çıkarmak da zor değil.

Ama yukarda da söylediğim gibi, konunun daha da uzayıp forumun canını sıkmasını istemiyorum. Kısır tartışmalarla değil, güzel şeylerle zaman geçirmek istiyorum.

En başta zor durumda bıraktığım Mehmet abim olmak üzere, tüm forumdan bu can sıkıcı konular için özür dilerim. Aylardır beni rahatsız eden, içimde kalmış bir konu ile ilgili kendimi daha fazla tutamadım.

Bu forumdaki herkes benim arkadaşımdır. Bazı arkadaşlarım ise arkadaştan fazlasıdır, dostumdur. Her ne olursa olsun, herkesle selamım sabahım, merhabam devam etmiştir, bundan sonra da edecektir. Bu konunun da artık burada son bulmasını, daha fazla zarar vermemesini temenni ediyorum. Yok devam edilecekse, bunu forumda herkese reklam ederek değil, karşılıklı oturup konuşarak yapalım, bir sonuca varalım, vardığımız sonucu da tüm foruma bildirelim.
 
Gaui X7 Şanssız Kırım ve Toplama Süreci

''Konunun uzadıkça her iki tarafa da daha fazla zarar verdiğini düşünüyorum.'' Buna katıldığımı belirterek, iki taraftan daha önemli olan forum ortamına da zarar verdiğini düşünüyorum. Emre abi diğer yönden de haklı, Mehmet abi ve diğer forum yöneticileri bizim yüzümüzden zor durumda kalıyor.

Bizim de yakındığımız, şikayet ettiğimiz nokta helikopter,model, marka değil... Senin var olan (var olduğuna inandığımız) dostluktan, arkadaşlıktan, samimiyetten uzaklaşıp bize karşı sergilediğin duruştu... Özellikle bana... Şimdi yaptıkların söylendiğinde arkadaşlık, dostluk, sevgi şöyledir böyledir oluyor. Ne yazık ki bana yine samimi gelmedi..

Ben böyle bir konuda yine sessiz kalırdım, bu zamana kadar kaldığım gibi... Ama ben sessiz kaldıkça sen laf sokmaya, gönderme yapmaya devam ettin... Geçende bundan bahsettim inkar etme gereğinde bile bulunmadın, sen de yaptığının farkındasın.. Tekrar belirtiyorum bu ortamda benim yaşım küçük, kitlenin %90'ına ''abi'' diye hitap ediyorum. Abi diye hitap ettiğim insanlara çıkışmak, laf sokmak haddime değil.. Böyle bir yapım yok...

Eleştiri elbette yapabilirsin, bu hobi de samimi söylüyorum eleştiri benim için velinimettir. Eksiklerimi görüp kapatmamı sağlar. Tabi ki bunlar dostluğuna inandığım zamanlar için geçerliydi, ondan sonra olanlar eleştirilerin eleştiri değil başka bir boyuttu...

Yine konuşmak istemezdim ama sessizde kalmak istemedim. Bu forum ortamında dostluk,sevgi zaten her şeyin ön planında... Biliyorum ki bu forum sayesinde Türkiye'nin dört bir yanında herkesin herkese açacak bir kapısı var .. Bunu bilmek bile bu forumu ayakta tutmaya yetiyor. Ben en başında istemezdim böyle bir olayın, konunun olmasını.. Ama olan oldu söylenecekler söylendi, bundan dolayıda zor bıraktığım herkes için özür diliyorum. Mehmet abiden de konunun daha fazla uzamaması için gerekli mesajların silinmesini rica ediyorum...