Grumman F-9F Panther modeli inşaatı ("Dahta"dan model jet yapımı )

Bugun 5 gunluk bir seyahate ciktim, evden cikmama 30 dk varken hadi dedim su 4. videoyu cekeyim seyahatte isler paylasirim :) apar topar cekimleri yaptim, daha izlemedim bile, aksam otelde islemeye baslarim, ise yarar biseyler varsa paylasirim, ben seyahatteyken size izleyecek malzeme ciksin :) baktim cekimlerde is yok o zaman araya belgesel sıkıştıracağım :)
 
5 gunluk seyahat sonunda eve dönülür ve ilk sabahta, cumartesi cumartesi sabahın köründe gelen telefonla şaşırılır... arayanın “omanpost” olduğunu duyunca şaşkınlık iyice artar (haftasonundayız sonuçta) karşıdaki abi paketiniz var bugün gelip teslim alabilirsiniz diyince de iyice şaşırılır... ama şaşkınlık fazla sürmez ve hemen arabaya atlanıp postanenin yolu tutulur. Postanede beni bekleyen bir değil iki paket olduğunun öğrenilmesiyle de nirvanaya ulaşılır ve paketler koltuk altına alınıp eve dönülür :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Neler geldi;
-Kara kedimiz için servolar,
-Kanat serenleri için ıhlamur çıtalar,
-pushrodlar, menteşeler, ball linkler yekeler vs..
-tekerlekler (bir çift de hurricane için)
-Epoksi ve CApon stoklarını tazeleyen yeni yapıştırıcılar
-adet olduğu üzere plastik maket :)
-yine adet olduğu üzere yapılıp yapılmayacağı belli olmayan ama yine de zulada durması mutluluk verecek olan yeni bir plan (Ziroli P-47 thunderbolt).

Ayrıca seyahatte de türbin için gerekli olan 3S 4000 mAh Li-fe pil, alıcı ve servolar için bir çift 2S 2100 mAh li-fe pil, yakıt deposu, hava kabarcığı ayırıcı tank, bilimum yakıt boruları valfler filtreler vs ve türbin yağı alındı. Yakın zamanda bir stand yapıp yerde türbini ve yakıt sistemlerini test etmeye başlayacağım demektir. :RCKolik:
 
yine adet olduğu üzere yapılıp yapılmayacağı belli olmayan ama yine de zulada durması mutluluk verecek olan yeni bir plan (Ziroli P-47 thunderbolt)
Evren hocam valla senin hızına yetişmek mümkün değil :D ;D Bir proje bitmeden hemen yeni projenin hazırlıklarına başlanıyor :thumbup: Yeni projemiz hepimize hayırlı olsun şimdiden :halay::yuppi::RCKolik:

Yakın zamanda bir stand yapıp yerde türbini ve yakıt sistemlerini test etmeye başlayacağım demektir.
Kesinlikle artık şu jet motorunun sesini yerde bile olsa duyalım artık :hoppa:
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak ERDOĞAN
Video işlendi, youtube a yükleniyor. Yarım saat sonra yayında olaca
Video ne yazık ki ancak izleme fırsatı bulabildim ;) Öncelikle senin sonra da video çekimi yapan eşinin ellerine sağlık :thumbup: Modelde geldiğimiz ve yakın zamanda yapılacakları çok güzel özetlemişsin %p:bravo:

Kaplama için 3D printer şablon çıkarmak gerçekten Harika bir fikir :thumbup: İşte bu tür detaylardaki düşünme ve olaya yaklaşım tarzı bizi bizden alıyor. Ben 40 yıl düşünsem aklıma gelişte böyle bir şey yapabilirmiydim emin değilim :)

Diğer taraftan kuyruk tarafında yapmayı düşündüğümün ilave güçlendirme de bence gayet yerinde. Hele ki geçenlerde büyük bir jet modelin knife edge geçişi sırasında o kuyruğun kopması sonrası havada parçalandığını gördükten sonra, insanın içinin rahat etmesi gereken önemli bir bölüm diye düşünüyorum.

Bir de küçük bir sorum olacak. Üstte bir kapat yapısı var diyorsun ama onu tam anlayamadım. :rolleyes: Merak ettiğim konu biz jet motorunu ve havalandırma kanallarını ilerleyen zamanlarda nasıl modelin içine modünte edeceğiz acaba ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan SAHBAZ
Evren hocam valla senin hızına yetişmek mümkün değil :D;D Bir proje bitmeden hemen yeni projenin hazırlıklarına başlanıyor :thumbup: Yeni projemiz hepimize hayırlı olsun şimdiden :halay::yuppi::RCKolik:

Yok, çok kısa vadede o P-47’yi yapma niyetim yok, yani yeni proje olarak ilan etmeyelim şimdilik :) O planı alma niyetim bu boyutta ve benzin motorlu olması planlanan bir modeli Ziroli amcanın yapısal olarak nasıl tasarladığını görmekti. Bu aralar üst üste amerikan ve ingiliz uçakları yapmaktan gına geldi, araya bir şekilde bir alman uçağı sıkıştırmam lazım :)

Kesinlikle artık şu jet motorunun sesini yerde bile olsa duyalım artık :hoppa:

Evet buna az kaldı diyelim, bu aralar turbin çalıştırma prensiplerinden bir “mental checklist” oluşturdum ve her gün onu çalışıyorum. Şu an fiziki olarak tek eksiğim uygun bir yangın söndürücü bulmak diyebilirim...

Öncelikle senin sonra da video çekimi yapan eşinin ellerine sağlık :thumbup:

Bu sefer eşimin doğrudan bir katkısı olmadı, çekimi tripod üzerinde sabit kamerayla yaptım. Gördüğünüz tüm zoomlar sonradan bilgisayarda işlerken eklendiler :)

aplama için 3D printer şablon çıkarmak gerçekten Harika bir fikir :thumbup: İşte bu tür detaylardaki düşünme ve olaya yaklaşım tarzı bizi bizden alıyor. Ben 40 yıl düşünsem aklıma gelişte böyle bir şey yapabilirmiydim emin değilim :)

Teşekkür ederim :) Aslında çok da gerekli bişey değil bu, benim zihni sinirlik merakımdan yaptım böyle birşeyi. Normalde düz çıtalar ile başlanır, bir sonraki çıtanın nerelerde üste bindiği işaretlenip oralardan traşlanarak gayet güzel ilerlenir. Yada başka bir alternatif olarak düz çıtalar uçlarda kesişecek şekilde araları boş olarak yerleştirilir ve yapıştırılır, sonradan da aralardaki boşluklara üçgen olarak şekillendirilmiş çıtalar yapıştırılır...

Benimkisi bir nevi eldeki imkanları kullanarak fantazi yapmak :)

Bir de küçük bir sorum olacak. Üstte bir kapat yapısı var diyorsun ama onu tam anlayamadım. :rolleyes: Merak ettiğim konu biz jet motorunu ve havalandırma kanallarını ilerleyen zamanlarda nasıl modelin içine modünte edeceğiz acaba ?

Gövde üstünde iki tane kapak olacak, şu an iskelet halinde çok net değil ama kaplamalar gelince daha iyi anlaşılacak. O kapaklar hem türbine hem egzost tûpüne hem de öndeki elektroniklere yakıt deposuna vs erişim sağlayacak. Hava alıkları ise gövdenin kaplamasî tamamlanmadan önce yerlerine yapıştırılacaklar. Bunları kaplama sonrasında yapmak da mümkün ama daha çok uğraştırır...
 
Çakmağı ateşleyelim artık Evren abi :)

Heheyt! Benim motorum oyle dandik propanla çakmakla çalışmıyor bikere :)

Buarada bizim evde iki haftalığına bir misafirimiz var ve kendisi pantheri pek sevdi (özellikle de tadını) :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol