Bu yazımızda da "Hangi Simulasyonu Seçmeliyim" sorusuna cevap vermeye çalışacağız.
Bir önceki yazımızda (
Öncelikle kendi şahsi fikrimi paylaşayım sizlerle. Hangisi olursa olsun yeter ki bir tane olsun Evet gerçekten bu konuda ciddiyim
Zira aşağıda adı geçen yazılımlar zaten temel olarak aynı prensipte ve tüm dünyada kendini ispatlamış yazılımlar. Elbette ki aralarında küçük bir takım farklar mevcut. Bazılarının görsel yönleri daha iyi iken, bazılarının fiziksel algoritmaları daha gerçekci uçuş hissi veriyor.
Burada bence temel seçim kriteri kullanacağız bilgisayar donanımı olmalı. Şayet bilgisayarınız destekliyor ise, hepsini kurup deneyerek kendinize göre en doğru seçimi yapıp, yolunuza onunla devam edebilirsiniz. Fakat unutmayın ilk neye alışırsanız sizin için en güzeli o olacaktır.
Mesela ben Turker kardeşimin tavsiyesi ile bu işe "Real Flight" ile başladım, şimdi bana göre bu yazılım diğerlerine göre daha iyi.
Aynı soruyu Yucel kardeşimize sorsak o farklı bir cevap verecek ve "Phoenix" diyecek.
Öncelikle populer Simulasyon isimlerini paylaşalım;
1- Real Flight .
2- PhoenixRC
3- Reflex
4- FMS
Genel kabulu paylaşacak olur isek ;
Bilgisayarınızın donanım yapısı yani işlemci, bellek ve ekran kartının hızları simülatör kullanımında önemli rol oynar. Hızlı bir bilgisayar ile her tür simülatörü takılma olmadan, hızlı grafik tazelemeleri ile sorunsuz kullanabilirsiniz.
Sizlere örneklersem ;
Yavaş bir bilgisayar ile ; FMS, Real Flight G3, PhoneixRC
Orta hızlı bir bilgisayar ile ; Real Flight G3.5, Real Flight G4
Hızlı bir bilgisayar ile ; Real Flight G4.5, Reflex
Real Flight G4.5 un sorunsuz kullanımı için bilgisayar donanımı sistem gereksinimleri ;
* Dual Core 2.4ghz işlemci
* 2 GB RAM
* 3D Destekli grafik kartı : 512 MB paylaşımsız
PhoenixRC sorunsuz kullanımı için bilgisayar donanımı sistem gereksinimleri ;
PhoenixRC yazılımı, Real Flight ve diğer simülatör programlarının gereksinim duyduğu gibi üstün donanım özelliklerine sahip bilgisayar gereksinimi yoktur. Buna karşın grafik kalitesi, hızlı ekran geçişleri, görsel canlı efektleri ve sesleri ile bana göre diğer simülasyon yazılımlarından bir adım daha önde durumdadır.
1.0Ghz, Pentium 3 / 4 yada AMD Athlon / 64 üstü işlemci ,
Microsoft Windows XP, Windows Vista or Windows 7 32 / 64 bit işletim sistemi,
256MB ve üstü bellek,
Güncellemeler ile en az 3GB lık bir disk alanı,
ATI Radeon 9800 / NVidia Geforce Ti4200 tarzı en az 128 MB lık ekran kartı,
Microsoft DirectX 9.0c yada üstü
Kumanda için 1 adet USB 1.1 / 2.0 destekleyen boş port,
DirectX 9 uyumlu ses kartı
"Model Helikopterci Adaylarına Tavsiyeler : Ilk Model ve Ekipmanlar Ne olmalı ?"
[smg id=1037 type=av]
Bir önceki yazımızda (
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
) "Simulasyon" çalışmasının faydalarını kısaca sizlerle paylaşmıştık.Öncelikle kendi şahsi fikrimi paylaşayım sizlerle. Hangisi olursa olsun yeter ki bir tane olsun Evet gerçekten bu konuda ciddiyim
You must be registered for see images attach
Zira aşağıda adı geçen yazılımlar zaten temel olarak aynı prensipte ve tüm dünyada kendini ispatlamış yazılımlar. Elbette ki aralarında küçük bir takım farklar mevcut. Bazılarının görsel yönleri daha iyi iken, bazılarının fiziksel algoritmaları daha gerçekci uçuş hissi veriyor.
Burada bence temel seçim kriteri kullanacağız bilgisayar donanımı olmalı. Şayet bilgisayarınız destekliyor ise, hepsini kurup deneyerek kendinize göre en doğru seçimi yapıp, yolunuza onunla devam edebilirsiniz. Fakat unutmayın ilk neye alışırsanız sizin için en güzeli o olacaktır.
Mesela ben Turker kardeşimin tavsiyesi ile bu işe "Real Flight" ile başladım, şimdi bana göre bu yazılım diğerlerine göre daha iyi.
Aynı soruyu Yucel kardeşimize sorsak o farklı bir cevap verecek ve "Phoenix" diyecek.
Öncelikle populer Simulasyon isimlerini paylaşalım;
1- Real Flight .
2- PhoenixRC
3- Reflex
4- FMS
Genel kabulu paylaşacak olur isek ;
Bilgisayarınızın donanım yapısı yani işlemci, bellek ve ekran kartının hızları simülatör kullanımında önemli rol oynar. Hızlı bir bilgisayar ile her tür simülatörü takılma olmadan, hızlı grafik tazelemeleri ile sorunsuz kullanabilirsiniz.
Sizlere örneklersem ;
Yavaş bir bilgisayar ile ; FMS, Real Flight G3, PhoneixRC
Orta hızlı bir bilgisayar ile ; Real Flight G3.5, Real Flight G4
Hızlı bir bilgisayar ile ; Real Flight G4.5, Reflex
Real Flight G4.5 un sorunsuz kullanımı için bilgisayar donanımı sistem gereksinimleri ;
* Dual Core 2.4ghz işlemci
* 2 GB RAM
* 3D Destekli grafik kartı : 512 MB paylaşımsız
PhoenixRC sorunsuz kullanımı için bilgisayar donanımı sistem gereksinimleri ;
PhoenixRC yazılımı, Real Flight ve diğer simülatör programlarının gereksinim duyduğu gibi üstün donanım özelliklerine sahip bilgisayar gereksinimi yoktur. Buna karşın grafik kalitesi, hızlı ekran geçişleri, görsel canlı efektleri ve sesleri ile bana göre diğer simülasyon yazılımlarından bir adım daha önde durumdadır.
1.0Ghz, Pentium 3 / 4 yada AMD Athlon / 64 üstü işlemci ,
Microsoft Windows XP, Windows Vista or Windows 7 32 / 64 bit işletim sistemi,
256MB ve üstü bellek,
Güncellemeler ile en az 3GB lık bir disk alanı,
ATI Radeon 9800 / NVidia Geforce Ti4200 tarzı en az 128 MB lık ekran kartı,
Microsoft DirectX 9.0c yada üstü
Kumanda için 1 adet USB 1.1 / 2.0 destekleyen boş port,
DirectX 9 uyumlu ses kartı
"Model Helikopterci Adaylarına Tavsiyeler : Ilk Model ve Ekipmanlar Ne olmalı ?"
konusunda paylaşılan bir videonun bu konu ile ilgili kısmını burada da paylaşalım.[smg id=1037 type=av]