Messerschmitt 262 Schwalbe - 1/7.5 Ölçek, EDF

Kulaklarınıza dikkat edin :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Özgür abinin videolarını genelde severek izlerim, bu videoda dikkatimi çeken ise youtu.be de bir çok jet motoru videosu izleyen biri olarak ilk defa bir yangın tüpü gördüm. Güle güle kullanın.
 
Ben olsam uçağın türbine denk gelen kısmını şeffaf yapardım. Böyle bir motor tezgah altında kalmamalı. :laugh:

:lol::lol::lol:

Allah iyiliğini versin abi :) NEyse ki ME262nin podları gayet görünür, içerde motoru görüyor olacağız, tamamen kapalı kalmayacak :thumbup:

Hoş ben bunu uçağada takmazdımda. :lol:

Helikopter versiyonu da var abi ;)

Gerçekten çok güzel %p, uçtuğunu da görürüz tez zamanda inşallah. Sesine ayrı hayran kaldım, boşa dememişler: "Jet sesi özgürlüğün sesidir.":coolxf:

Teşekkür ederim :thumbup:

Özgür abinin videolarını genelde severek izlerim, bu videoda dikkatimi çeken ise youtu.be de bir çok jet motoru videosu izleyen biri olarak ilk defa bir yangın tüpü gördüm. Güle güle kullanın.

Teşekkürler.

Malesef ben de hem sahada hem de videolarda tanık oluyorum buna, nedenini anlamakta da hayli zorlanıyorum... Burada yıllardır jet kullanan arkadaşlar var, malesef yangın söndürücü kullanma alışkanlığını ben kazandırdım arkadaşlara. Daha önce toz yangın söndürücü kullanıyorlarmış, onu kullanınca da motoru komple servise götürmek gerek malum, o yüzden pek sıcak bakmıyorlardı... kafam basmadı bu işe :) neyse ki karbondioksitli söndürücünün motora hiçbir zarar vermediğine ikna edebildim :) sahada birkaç kere kullanmak zorunda da kaldık. İş sadece yangın söndürücüyü yakında bulundurmakla da kalmıyor, hem mental hem de fiziki olarak onu kullanmaya da hazır olmak gerek. Yıllar önce bir video izlemiştim, bir jet modeli çalıştırırken motor alev alıyor, model de yanmaya başlıyor, etrafta 3-4 kişi var herkes seferber oluyor söndürmek için binbir yol deniyorlar, üzerine battaniye atıyorlar elle vuruyorlar artık aklınıza ne gelirse. tabi motor ve yangının kaynağı modelin içinde gömülü olduğu için de yaptıkları hiçbir şey işe yaramıyor... İşin acı kısmı ise hemen yanıbaşlarında, tezgahın altında duran bir yangın söndürücü var! ama kimsenin aklına onu kullanmak gelmiyor...

İnsan beyni belli durumlarda düşünmeyi bırakıp reflekslerle vücudu yönetiyor, bu gayet normal, o yüzden de acil durumlarda yapılacak şeyleri refleks haline getirene kadar tekrar tekrar hem mental hem fiziki tatbikat yapmak büyük önem taşıyor.