Messerschmitt 262 Schwalbe - 1/7.5 Ölçek, EDF

Mikrofona benziyor:D:D:D
Hayırlı uğurlu olsun:saygilar:

:lollol::lollol: e tabi mesleki bakış bir farklı oluyor :saygilar:

Teşekkür ederim

Hayırlı olsun abi inşallah güzel uçuşlarda kullan:) karşılaştırma videosunu da bekliyoruz:thumbup:.

Teşekkürler Mustafa. Çalışma videosu istemiyor musunuz yoksa? :D

Hayırlı olsun ? kazasız belasız kullanmanız dileğiyle ?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Hayırlı olsun abi, fiyatı da güzelmiş doğrusu ?

Hayırlı olsun Evren abi. :thumbup:

Minik canavar gelmiş :hoppa: Hayırlı olsun kardeşim :heartxf::thumbup:

Teşekkürler herkese :saygilar:

2. motorun gümrük işleri daha kolay olur umarım.

Açıkçası bu ciddi bir soru işareti kafamda. Zira yaşanan problem hayli saçma bir prosedürdü. HS kodu diye taşınan ürünlerin niteliğini gruplayan bir kodlama sistemi varmış ben de yeni öğrendim. Xicoydaki elemanlar, tüm dünyaya gönderdikleri şekilde bir HS kodu ile gönderdiler paketi. Açıklaması da "motor içeren diğer oyuncak veya modeller" kabaca. Ama sorun şu ki buranın gümrük sisteminde bu kod tanımlı değil. Aynı ana gruptaki diğer kodların çoğunluğu var ama bu yok. Burada geçerli kodlar içinde "diğer oyuncak veya modeller" diye bir kod var. Bunu kullanalım dedik, ama bu sefer de tanımlama net olmadığı için bir dolu bakanlıktan onay almak gerekir dediler. Ben kendim de bir bakanlıkta çalıştığım için o onayların gelmesinin benim modeli yapmamdan daha uzun süreceğini çok iyi biliyorum :lol: Ne yapsak ne etsek derken en son taşıyıcı şirket paketin gümrük polisi tarafından açılıp incelenmesini ve onların bize bir kod önermesini teklif etti. Açıkçası hayli riskli bir seçenekti ama baktık başka çıkar yol yok kabul ettim. Polis paketi açtı, inceledi ve bir kod yolladı, ben de bu kodu satıcıya yolladım, bunu kullanırsanız paket işlenecek diye. Satıcı da "Tamam isterseniz biz bu kodla faturayı günceller yollarız ama bize göre bu çok riskli olur çünkü bu kod oyuncak sınıfında genel bir kod, bu kodla gelen paketler mutlaka açılır, içeriğinin çocuklara uygun olup olmadığına bakılır, başınıza dert açabilir, emin misiniz?" gibisinden bir mesaj yolladı... Velhasıl, işin sonunda bu kodla paket işlem gördü ve gümrükten çıktı.. Ortadoğu işte, normal dünyada olan normal şeyler burada olmaz, normal dünyada olmayacak şeyler burada normal olur :)

Şimdi ikinci motor için temel sorun şu, direk bu kodla yollatsam sorun çıkarma ihtimali var, sonuçta bu kodu kabul eden oradaki iki tane polisti, sistem sisteme değil kişiye dayalı, ikinci motor geldiğinde başka bir polise denk gelir, adam açar bakar bu ne alaka der al başına belayı :) aynı "olmayan" kodla göndertip aynı yola başvurup polislerden "işe yarayacak" bir kod istemek yine bir seçenek, ama bu sefer o polis "yahu bu RC uçak için" derse hadi bakalım yine al başına bela :) Neyse, ikinci motora henüz vakit var, bunları sonra düşünürüz. En kötü tek motorla uçar Me-262, bakınız bu ayki "Flying Scale Models" dergisinde yayınlanan makaledeki Me 262 C-1 modeli:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Açıkçası bu ciddi bir soru işareti kafamda. Zira yaşanan problem hayli saçma bir prosedürdü.
Okuyunca ne diyeceğimi bilemedim. Sadece yaşadıkların çok tanıdık geldi ;) İnşallah 2.motorumuz da kazasız bir şekilde eline ulaşır :)
 
Teşekkürler Mustafa. Çalışma videosu istemiyor musunuz yoksa?
İstemez olur muyuz abi:lol: jet motorları, özellikle de model jet motorları tasarım olarak çok ilgimi çekiyor. Bu tarz teknik videolar da yabancı dilde olunca anadil kadar keyif vermiyor, sanki ödev yapıyormuş gibi izliyorum :lol: tabi bir de jet motoru çalışmasına panther sayesinde bayağı alıştık :laugh:.
 
Abi ağzına sağlık. Keyifle izledim. Gövdeye bağlı tek jet motorlu küçük bir uçak yapmak; çift jet motorlu büyük bir uçak yapmanı engellemeyecekse sorun yok ;D;D Ama engelleyecekse, bu ufaklığın kardeşiyle birlikte tam güç çalışabilecekleri daha büyük bir uçak çok güzel olur :laugh: