Muhabbet Edelim :)

Merhaba :RCKolik: ailesi;

Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum, ya da ben denk gelmedim ama bir uçak yapım videosu paylaşmak istiyorum. İki kafadar arkadaşın uçak uçurma merakı... :)

Bu videoyu izledikten sonra buranın değerini bir kez daha anladım. Araştırmadan sadece para verip o uçağı uçuramıyorsun.:laugh:

Not: Videoda ki arkadaşları izlemeye ben katlanamadım sadece sonunu izledim desem yeridir. ?

Kırımsız Uçuşlar. :saygilar:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Ne yazalım , neresinden başlayalım, çok komik görünen bu olayın altında müthiş bir dram ve trajikomedi ....
Youtuber olma hayali ile , bir öğrencinin ulaşım parası bulmakta zorlanırken bile , 1000 lira gibi büyük bir meblağı çöpe atmasına mı üzülelim.Daha toplum içinde konuşma adabını bile öğrenmeden , düzbastı küfürler ile abone toplama hayaline mi üzülelim , uçak uçurmanın , öyle marketten alıpta evde hemen yapıp ,hemen uçacağını sanmalarına mı üzülelim , işin en kötü yanı , bu genç insanların sadece uçak uçurmayı değil, hayatta herşeyin bu kadar kolay ve emeksiz bir şekilde olup bitivereceğini zannetmelerine mi üzülelim, sadece uçakla kalmayıp ,kameralar alıp baya ciddi bir hazırlık yapılarak, aslında en çok lazım olan bilgiyi öğrenmeden , popüler olmak adına ,kendilerini komik bir duruma düşürmelerine mi üzülelim.Neye üzülelim yav , tutacak bir yeri yok işte , ülkemizin genç insan profili bu mu ? Çalışmadan, terlemeden,öğrenmeden,böyle mi muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağız.Çok üzüldüm , müthiş ümidim kırıldı , tek sevindiğim taraf , iyi ki o uçak uçmadı , olası bir kaza erkenden önlenmiş oldu....Gerçi bu çocukları da suçlamıyorum ,spor yaparak değil de,saçma sapan vurdulu kırdılı,çatır patırı bol dizileri seyrederek büyümüş, interneti bulunca kişisel gelişim yerine tik tak tuk videolar çekmeye özendirilen bir nesilden o uçağı bir seferde uçurmalarını beklemek de haksızlık olur....Neyse, o adama bir 8x4 pervane göndereyim de , yapmaya falan kalkmasın, hırsına ve emeğine yazık olmasın iyice ... ?

Edit ; Dedim ya çocuk hırslı diye , hırs yapmış ve Hasan Bey'i bulmuş , neyse, şükür tatlı sonlanmış :rolleyes::coolxf:
 
Son düzenleme:
Hakan, içimden geçenleri okumuşşun sanki. Artık günümüzde bir işin sadece son noktasını gösterdikleri için, oraya nasıl gelindiğini kimse anlamıyor, bilmiyor. Anlatıyorsun, iki gün sonra sana akıl hocalığı yapmaya kalkıyor. Üstüne üstlük küstahlık, saygısızlık da diz boyu. Hasan bey çok büyük olgunluk ve sabır göstermiş doğrusu. :bravo:

Sonunda profesyonel bir ekip yardımı ile uçurmayı başarmışlar?

Acaba bu forumda mı?
...

Hasan bey bu forumda değil ama, kendisi hepimizin tanıdığı, bildiği THK'da falan da faaliyetlerde bulunmuş birisidir.
 
Sanki PilotTR'nin planlı bir reklamı gibime geldi...
Bu prodüksiyon kabiliyeti varsa modelciliğe yatırım yapacaklarına sinema sektörüne yönelselermiş ihya olurlarmış. :lol:

Türkiyedeki gişe rekortmeni aynı kişiye ait ilk 3 filmden ne farkı var sizce. :lollol:
 
Tübitak işin içinde var mıydı yoksa onların yarışma ayrı mıydı bilmiyorum ama TEKNOFEST2019 yarışma başvuruları açılmış :D insansız hava aracı ile ilgili sorular, konular, yeni yeni "geçici üye"ler gelir mi dersiniz :)



Edit: Geçen yıl Tübitak UAV yarışmaları teknofest kapsamına alınmışmış. Bu yıl da aynısı olur, UAV sitede duyuru var...

 
Tübitak işin içinde var mıydı yoksa onların yarışma ayrı mıydı bilmiyorum ama TEKNOFEST2019 yarışma başvuruları açılmış :D insansız hava aracı ile ilgili sorular, konular, yeni yeni "geçici üye"ler gelir mi dersiniz :)



Edit: Geçen yıl Tübitak UAV yarışmaları teknofest kapsamına alınmışmış. Bu yıl da aynısı olur, UAV sitede duyuru var...




merhaba , quad için gelen olursa olur onun dışında geleceğini pek sanmıyorum.
 
Neden muıticopterlere ısınamadık !!!
Sanırım en iyi cevabı burada, sakın multici arkadaşlarımız darılmasın , maksadım onları rencide etmek ya da yargısız hüküm yürütmek değil. Aksine herkesin hobisine , zevkine , keyfine bu platformadan daha saygılı ve anlayışlı bir platform yok desem , yanlış da olmaz.
Evet , teknoloji geliştikçe , bizlere zevk veren , kendimizi ifade etmenin farklı bir yolu ve zamanında oldukça da zorlu olduğu helikopter hobimiz , kan kaybetti, gündemden düştü ,yıllara yenildi ya da ne derseniz işte , ancak multicopterlerin iyice kolaylaşması da aradaki farkı daha belirgin hale getirmiş durumda , şempanzelerin bile uçurabildiği bu kadar kullanım kolaylığı da , bana göre pek çok değeri silip götürmüş durumda. Mesela modelcilik ruhunu, birşeye ulaşmak için ona verilmesi gereken emeğin , çabanın, edinilen bilgi ve tecrübenin , velhasılı birçok değerin yitip gitmesi gibi.:embarras:
Sadece bir reklam olsa da , gerçekleşmesi çok da uzak değil , ne dersiniz ...