Uçağa her ne kadar ilgim olmasada ,böyle yetenekli insanları görmek izlemek çok güzel ,ellerinize sağlık
teşekkürler .
Biraz geciktim kusura bakmayin, çok teşekkür ederim

Sana tavsiyem; izleme süresini kısa tut! Yoksa beynin uyuşur...
Tecrübe ile konuşuyor gibi bir halin var abi hayırdır
Seni atölyede ve atölyeyi de sende gördüğümüze çok sevindik Evren hocam.
Maşallah proje de çok güzel ilerliyor.
Teşekkürler
1 haftalık geçikme bile bizi şaşırttı kardeşim. Ben en az 3 hafta normalle dönemezsin diye düşünüyordum
Arayı fazla soğutmamak lazım adminim, ayrıca hobimiz bize “gerçek hayatın” zorluklarına yorgunluklarına karşı dayanma gücü veriyor sonuçta
Bu arada eminim hepimiz jet motorunu daha doğrusu ısısını nasıl izole etmeyi planladığınız merak ediyoruz

Anlaşılan o ki bu detaylar bundan sonraki ilk videoda olacak
Mehmet abi tam üstüne basmış.

Bana erir gibi geliyor hala ama Evren abi yapıyorsa vardır bir hikmeti diyerek takip ediyorum. Eğer bu ABS içinde jet motoruyla erimezse hayretler içinde kalacağım

.
Madem sordunuz, ilk olarak

üyelerine özel gelsin..
Motor montaj sisteminin ilk prototipini tasarlayıp bastım, baskı iki aşamalı oldu, önce kafamdaki sistemi motor montaj kısmı olmadan, sadece modele uyumlu olup olmadığını görmek için bastım. İlk deneme başarısız oldu, yerine tam oturmadı. Tasarımda gerekli değişiklikleri yapıp ikinci denemeyi bastım, bu tam oturdu yerine:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu meretle dış ölçüleri ve şekli doğrulayınca da motorun takılması için gereken kısımları da tasarıma ekledim ve bastım.
Tabi bu gördüğünüz PLA ile basılmış deneme amaçlı bir prototip sadece. Amacım ölçüleri kesinleştirmek, motorun monte edilip edilemeyeceğini, yerine sıkı sıkıya oturup oturmadığını vs görmek. Herşeyden emin olunca 3D baskı ile kalıp basıp burda gördüğünüz sistemi kompozit olarak cam elyafı/karbon oalrak üreteceğim. Motor montaj yatakları sert ağaçtan veya kontraplaktan yapılacak, ayrıca bu prototipte olmayan, motor montaj yataklarını öndeki daha geniş kısıma bağlayan yine sert ağaç destekler de olacak. Böylece motorun itiş kuvveti sistemin önüne aktarılıp modele monte edilen kulaklara güvenle taşınmış olacak. Tam motorun üstündeki alana da bir kapak gelecek tabii ki, şu anda bu kapağın boyutları ve geçme sistemini tasarlıyorum, o da tamamlanınca kalıpların tasarımı ve basımı başlayacak.
Bu sistemle, videoda da anlattığım gibi, modele hiçbir kalıcı değişiklik yapmadan motoru takma sökme şansım olacak. Arkadaki boru kısmı gövdedeki yerine kayıp sıkışıyor, modele montaj da ön taraftaki iki "kulak" ileorjinal motor montaj yataklarına vidalanarak yapılacak. Bu kısım zaten yapısal olarak yeterince güçlü, herhangi bir değişiklik gerekmeyecek. Ayrıca bu sistemle motorun ilk testlerini uçağın dışında yapma imkanım da olacak. Motoru monte ettiğim boru sistemini test sehpasına monte edip, motor çalışırken tüpün dışındaki sıcaklıkları ölçerek ABS gövdeye ne kadar sıcaklık iletileceğini görme şansım da olacak. Herşey yolunda giderse de sistem aynen gövdeye monte edilip yer testlerine devam edilecek.