trainer uçak uçuş videom

Üstad bir hedef için uçmak daha faydalı olacaktır. Hatta bazen çıldırtabilir. Ama faydası çok var.

Training diye bir kısım olması lazım. Orada halkalardan geçmek gibi hedeflerin olduğu eğitici oyunlar var. Tavsiye ederim.
 
İzlerken başım döndü? Bilerek mi uçağı o şekilde kullanıyorsunuz? Eğer bilerek değilse bence uçağı düz tutmaya çalışın? En güzeli model önünüzde 8 çizin☺️

Phoenix Rc Simulator
Evet Selçuk bey ben zaten 8 çizmeye çalışıyorum ama dünüşte bildiğiniz gibi kontroller değişiyor ve tam oturtamadım karıştırıyorum orayı ;D daha çok test praktis olması lazım.
 
dünüşte bildiğiniz gibi kontroller değişiyor
Bu başlangıçta yaşanan en büyük güçlük zaten. Kendinizi uçağın içinde, kokpitte gibi düşünün...
Bir de dikkat çeken en önemli hata kumanda çubuklarını çok ani hareket ettirmeniz. Sert ve kesik kesik hareketler yerine yumuşak ve kararlı komutlar vermelisiniz:saygilar:
 
  • Beğen
Tepkiler: TÜRKALP KUCUR
Deneme -2

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Kalkış koşusu uçağın en kritik anlarından birisidir. Güce ve o güçten gelecek olan hızlanmaya en ihtiyaç duyulan an... Bu esnada gazı kesmek neden?
Kalkarken gazı kesintisiz bir şekilde yavaş yavaş (Çok da yavaş değil) arttırmalısınız. Güvenli yüksekliğe gelene kadar da tam gazda kalmalı.
Kalkıştan sonra da gaz kolunu gereksiz yere açıp kapamalar görülüyor. Gaz kolunu aç-kapa gibi düşünmeyin. Gerçek uçaklarda da nasıl kullanıldığına bakarsanız, kademeli ve ihtiyaca göre (ara gazı verir gibi değil) kullanıldığını göreceksiniz. Zaten bu tip bir eğitim uçağında uçağın dengesini bozmaktan başka bir işe de yaramaz. Motoru stop ettirme riski de cabası...
Bir de uçuş alanını doğru belirlemeniz gerek. Kendinize ve yere çok yaklaşıyorsunuz!
(Oryantasyonda ilerleme fark edilliyor artık, bu da olumlu bir gelişme)
:saygilar:
 
  • Beğen
Tepkiler: TÜRKALP KUCUR