Tüm Aliexpress ve Alibaba paketlerine vergi mi geliyor ?

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,417
Tepkime puanı
43,398
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Hadi gözümüz aydın :embarras: Artık Aliexpress ve Alibaba'dan aldığımız en küçük şeye bile vergi gelecek gözüküyor :undecided:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ekonomi Bakanı Albayrak tarafından yapılan açıklamanın metni :

Kendi yerli ekonomimizi desteklemek ve adımlar atmak zorundayız. Geçtiğimiz hafta Ticaret Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız, gece 11-12'den 1-2'ye kadar toplantı yaptık. 26 milyon adet posta bir ülkeden geliyor. Posta dediğimiz mektup; 0-2 kilogram arası mektup olarak görülüyor. 0-2 kilogram arası mektup olarak görülüyorsa; herhalde o ülkeden gelen yazışmalardır. 26 milyon tane bir yıl içerisinde o ülkeden mektup gelmesi demek; Türkiye'de o kadar o dili konuşan yoktur herhalde düşüncesini bende oluşturdu. Nasıl yazışmışlar? Şunları bir inceleyelim dedim. Dün ilk görüntüleri attılar. Allah Allah o incecik zarflardan neler çıkıyor neler.”

Yurt dışından çevrimiçi olarak satın alınan ürünlerin vergilendirilmesi ile ilgili çalışmaların bu yıl içinde gerçekleştirileceğini belirten Albayrak, “Vergi nerede? Yok. Ee aynısını Türkiye'de üreten üreticim vergi ödüyor, dükkan kirası ödüyor, SGK primi ödüyor. Hop oradan zarf içerisinde geliyor, vergi yok, yasallık yok. Tüm dünyayı tehdit eden ticaretteki bu durumları da göz önünde bulunduracak bir şekilde bu yıl içerisinde çok güçlü refleksler vereceğiz.” dedi.
 
Son düzenleme:
Hadi gözümüz aydın :embarras: Artık Aliexpress ve Alibaba'dan aldığımız en küçük şeye bile vergi gelecek gözüküyor :undecided:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ben de ülkemde, ülkem insanının ürettiği malzemeleri almayı isterim. Ama sorun bu değil ki. Üretimi olmayan bir şeyin yurt dışından ithal olarak ülkemize aşırı yüksek vergi oranları ile gelmesi. Türkiye ile yurt dışı arasında olan 2 ve bazen de 3 kat fark yüzünden yurt dışı alışverişlerine mecbur bırakılıyoruz. Şimdi bu da elimizden alınırsa vay halimize. Bu hobiye en yakın tarihli başlayanlardan biriyim ve sadece yurt dışından 1000 tl üstü alışveriş yaptım. Türkiye de almaya kalksam ne kadar öderim bir de siz düşünün. ?
 
Mektup 0-2 kg arası postaların ptt deki karşılığıdır, esasında mektup denmesi yazışmalar için değil postanın boyutunu belirlemek için kullanılır. Yani pttnin bu tür paketlere verdiği isimdir. Ekonomi bakanımız gelen mektup boyutundaki postaları ‘yazışmaymış’ gibi gösterdiği için alışveriş yapanları ve satıcıları resmen dolandırıcı olarak göstermiş? hayırlısı bakalım son bir paket bekliyorum yurtdışından vergimi de ödemeye hazırdım zaten ancak bu şekilde yaptırımlar yapıcı değil yıkıcı oluyor bence. Ayrıca alıcı olan ve alınan malın kendisinde üretilmeyen bir ülkenin başka bir ülkede üretilen mala hiçbir emeği geçmeden vergi uygulaması da bir gariptir gerçekten(global anlamda söylüyorum). Millet artık herşeyin bir lira ucuzunu arıyor haklı olarak. Daha nerelere vergi yükleyip devlet kasasını nasıl doldururuz derdi yerine millet düşünülüp milletin cebi dolsaydı zaten üretim artar yurtdışından alışverişte inanıyorumki %90 oranında düşerdi. Hem üretimi destekleme, hem de mecbur kalıp yurtdışından alışveriş yapanları dolandırıcı olarak suçla. Gittikçe daha garip bir hal alıyoruz gerçekten.
 
Telefonlarda 170tl olan imei kayıt harcı da bir anda yaklaşık %300 zam ile 500tl ye çıkarılmıştı. Böylelikle yurtiçinden almakla hemen hemen aynı kapıya gelmişti.

Haa ne oluyor, xiaomi yine üründen alacağını alıyor. Sadece distribütörün de cebine para giriyor satıştan kar olarak... Devletin de cebine trink 500tl giriyor, kasa doluyor... Yada vatandaş almak istediğini alamıyor, o paraya gidip patates soğan patlıcan falan alırım diyor.

Özelleştirmeler azalıp da, satacak yer kalmayınca sıranın buralara geleceği belliydi zaten.
 
Geçen benim pervane paketini açmışlar gümrükte. 10 çift plastik karbon karışımı pervane. Beyan değeri 8 usd. Postayı teslim ederlerken 5.2 tl gümrük ödedim. Bizim açımızdan sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Çünkü, bizim ürünler yükte hafif pahada ağır şeyler. Anladınız siz onu:)
 
Geçen benim pervane paketini açmışlar gümrükte. 10 çift plastik karbon karışımı pervane. Beyan değeri 8 usd. Postayı teslim ederlerken 5.2 tl gümrük ödedim. Bizim açımızdan sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Çünkü, bizim ürünler yükte hafif pahada ağır şeyler. Anladınız siz onu:)
Oooh çoktan uygulamaya geçmiş yeni haber oluyor demek ki :eek:
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet ÖKMEN
Mehmet Bey, ondan sonra da bir kaç paket gelmişti, onları açmamışlar. Daha büyük oldukları halde. Yani, an itibari ile daha başlamamışlar.

Ayrıca bakan da pek haksız sayılmaz. Emin olun, iç çamaşırına, ayakkabısına kadar Çinden getittirenler var.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari