Hoca değilim, öyle bir iddiam da yok zaten. Ama şunu net söyleyeyim: çok büyük bir mantık hatasına düşüyorsun.Hocam işte bu yüzden bütçemle en mantıklı yazıcıyı almak istiyorum. Yazıcı konusunda sizlerin görüşünü almam da bu yüzdendir.
Öncelikle statünüzden alakasız genel bir hitap şekli olarak "hocam"ı kullandım. Başkalarının aklıyla ürün almak gibi bir düşüncem de yok. Bu foruma konuyu paylaşmamın paralelinde hala internette araştırmaları yapıyorum. Ama kullanıcı deneyimi başkadır. Hiçbir marka kendi malını kötülemez. Burada da kullananların yorumları devreye girer. Beklentilerim önceliklerim zaten belli. Yine de yorumunuz için teşekkür ederim.Hoca değilim, öyle bir iddiam da yok zaten. Ama şunu net söyleyeyim: çok büyük bir mantık hatasına düşüyorsun.
“En mantıklı yazıcıyı başkalarına sorarak bulmak” diye bir şey yok. Çünkü bir ürün alırken sadece sayısal ve karşılaştırılabilir verilerle karar verilmiyor. Evet, hız, fiyat, çözünürlük gibi metrikler önemli ama esas mesele senin kullanım alışkanlıkların, beklentin, becerin ve önceliklerin.
Araştırırsın, farklı görüşleri dinlersin ama sonuçta kararı senin vermen gerekir. Yoksa başkasının aklıyla ürün almak, tarikat gibi bir topluluğun yönlendirmesiyle yaşamak gibi olur ki ben kimseye " baskı tarikatı" mensubu olmayı tavsiye etmem. Biri PLA kutsar, öbürü ABS’yi kotuler. Ortalık filament fetişisti dolu.
En sağlıklısı: oku, kurcala, şüphe et (bak burasi cok onemli!), dene ve sonra karar ver. Kendi mantığını başkasının mantığıyla değiştirme. Bunu ben dedim ama Spock'a da sorsan kesin boyle cevap verirdi.
Bu konu benim alacağım yazıcıyı forum üyelerine seçtirdiğim bir konu değil. 3D yazıcı ile RC uçak basıp deneyim sahibi olanlardan kullandıkları cihaz hakkındaki görüşlerini öğrenmeye çalıştığım bir konu. Dert edinecek bir şey de yok zaten. Yorumun için teşekkürler.Bence yazı tura at, tek seferde herkesi bu dertten kurtar@Muhammet Yiğit Kaya
Hocam bu firmaların modellerinde uçuş kontrol kartı takmak zorunlu sayılacak derecede katkı sağlıyor mu? Hiç takmadan uçuran görmedim.
Bu konu benim alacağım yazıcıyı forum üyelerine seçtirdiğim bir konu değil. 3D yazıcı ile RC uçak basıp deneyim sahibi olanlardan kullandıkları cihaz hakkındaki görüşlerini öğrenmeye çalıştığım bir konu. Dert edinecek bir şey de yok zaten. Yorumun için teşekkürler.
Hiçbir marka kendi malını kötülemez. Ama... Kendi tercihini sorgulayıp eleştirebilen kullanıcı da ne yazık ki çok az.Öncelikle statünüzden alakasız genel bir hitap şekli olarak "hocam"ı kullandım. Başkalarının aklıyla ürün almak gibi bir düşüncem de yok. Bu foruma konuyu paylaşmamın paralelinde hala internette araştırmaları yapıyorum. Ama kullanıcı deneyimi başkadır. Hiçbir marka kendi malını kötülemez. Burada da kullananların yorumları devreye girer. Beklentilerim önceliklerim zaten belli. Yine de yorumunuz için teşekkür ederim.
Burada da teorik bilgi sormuyorum deneyime dayalı yorum ve tavsiye istiyorum.
Selamlar, genel olarak rc uçak basmak için kullanacağım bir yazıcı arayışındayım. 25-30k bütçem var. Sizin kullandığınız memnun olduğunuz ya da önerdiğiniz modeller var mıdır? Nelere dikkat etmem gerekli alırken?
Modeller FPV uçuş için tasarlanmış, uzun menzil hedefli. LOS da uçurulabilir ancak özellikle Talon gibi psuher modelleri LOS uçurmak ne kadar verimli olur bilemiyorum. Şu algı yanlış olur: Uçuş kontrol kartı uçuşu kolaylaştırıyor. Aslında bu doğru değil zira temel uçuş becerilerine ve dinamiklerine hakim olmanız gerekiyor. Bunun yanında uçuş kontrol kartının kablolaması olsun ayarlaması olsun hem ek uğraş hem de ek deneyim - bilgi istiyor.
Evet hocam, ne yapalım bunlar da ülkemizde hobimizin gerçekleri.Bir sebebi de şu aslında: Yurt dışında otopilotun maliyeti bir kg PLA filamentten ucuz:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Speedybee nin bu modeli çok kullanışlı. Lambda Flightworks Kestrel gövdede kullanıyorum bu modeli. ArduPilot destekliyor, SD kart ile loglama desteği de var. FPV uçuş için bire bir.
Ama gel gör ki ülkemizde:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
İnsan üzülüyor gerçekten.