[Urun]: Mikado Vbar Control - Vbar neo ( Pro Rescue ) İnceleme / Tanıtım

Rasim Öztürk' Alıntı:
Gerekli maddi şartlar oluşsun hiç düşünmeyeceğim zaten :laugh: Şu anda belki almış olabilirdim fakat Logo 600sx ve Protos ile yaşananlar öncelikleri biraz değiştirdi. 550sx için de sonradan kaşıntı tutmaması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadım diyebilirim :laugh: Malum birşeyleri sonradan değiştirmeye kalkınca eldeki satılmıyor, kurlar artıyor yenisi ateş pahası falan. Baştan içine sindirmek lazım, sonradan daha çok yoruyor.

Vbar kontrol için şimdilik mecburi beklemedeyim ama kendimi biliyorum en kötü ocak ayında olur bişeyler :D

Hazır kullanmışsın sorayım. Bundan sonrası için neler düşünüyorsun?

voltaj/akım/kapasite sensörü bence çok iyi olur... GPS sensör çok da gerekli değil gibi. Montaj için çok uygun bir yer de yok zaten model üzerinde kuyruğun üzerinden başka... Battery ID sensör ise bilemiyorum o da gerekli değil gibi, manuel menüden seçeriz bataryayı... Vsim almışsın zaten... Metal taşıma çantası da bence şık... Bir de soft touch rubber lar güzel switchler için.

Kullandığın applicationları yazarsan sevinirim. Güzel günlerde kullan ;)

Rasim modellerin hayırlı olsun güzel günlerde kullan. Bende büyük ihtimal yaza kadar kademe kademe Logo 550sx almayı planlıyorum bunun sebebi ise 6s pil ile uçurabilmesi olacak. Bir soruda ben sorayım 6s 3800 mah logo 550sx modeline uygunmudur ? elimde 6 adet 3800 mah pil var pilleri bu modelde degerlendirmek istiyorum. Ne dersin ?

Vbar control içinse seninde söylediğin gibi voltaj/akım/kapasite sensörünu ve switch ler için soft touch rubber almayı yakın bir zamanda planlıyorum. Wireless simulatore gelince açıkcası nasıl kullanıldığını tam olarak çözemedim RF 7.5 için sanıyorumki extra bir usb adaptöre ihtiyaç var. Kumandanın kendi usb kablosunu bilgisayara bağlayarak heli x simulator rahatca kullanılabiliyor bunu da burada belirtmiş olayım.

Gps sensör söylediğin uzere helikopter için ne kadar gerekli bilmiyorum ama almayıda düşünmüyorum.

Model taşıma çantasını orjinal olarak değilde Koçtaş, Bauhouse da satılan aliminyum çantalardan uyarlamayı düşünüyorum ki daha ucuza kapatmak için :) bu konuda yorumlarınızıda alabilirim.

Kullandığım applicationlara gelince Mikado app stroedeki bütün aplicationları kumandama yükledim. Tabi bazı applicationlar Vbar neo ya Pro sürümünü yüklemeden çalışmıyor.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Oncelikle yeni model Goblin 630 hayirli olsun Emre :thumbup:

Ucus sahane, sticklerine saglik. Epey bir yeni hareket ilave etmissin :bravo: Sondaki auto da Cok basarili.

Unite Gercekten guzel bir unite. Ozellikle diger unitelerden farkli olarak hafif yukselip ondan Sonra duze gecmesi ile benim de dikkatimi cekmisti ilk ciktigi zamanlar. Sahsen Ben de denemek isterim bu uniteyi, bakalim nasip diyelim.

Paylasim icin de Tekrar Tesekkur ederiz, Ellerine saglik :RCKolik:

Teşekkür ederim mehmet abi Videoda aslında bir uçuş karakteristiği değilde daha çok rescue modunu açıkcası zorlama amaçlı yaptım ne varsa.

Modelide Usame Battal' dan almıştım aslında model alma niyetim yoktu :) iyide oldu.

Unite helikopteri hangi açıda olursa olsun düzeltip modeli yükseltiyor. Şu ana kadar 5 farklı ünite ile uçma fırsatı buldum kullandıklarım arasında en iyisi diyebilirim.

Mutlaka denemelisin mehmet abi :) :saygilar:

Emre hayırlı olsun, sonuç mükemmel görünüyor. :thumbup:

Hakkını verdikten sonra pahalılık göreceli kalıyor, edinmek isteyeceğim bir sistem benimde. ;)

Paylaşım için teşekkürler. :RCKolik:

Emre BİÇEN' Alıntı:
Rasim modellerin hayırlı olsun güzel günlerde kullan. Bende büyük ihtimal yaza kadar kademe kademe Logo 550sx almayı planlıyorum bunun sebebi ise 6s pil ile uçurabilmesi olacak. Bir soruda ben sorayım 6s 3800 mah logo 550sx modeline uygunmudur ? elimde 6 adet 3800 mah pil var pilleri bu modelde degerlendirmek istiyorum. Ne dersin ?

Topluyorum şu anda montaj devam ediyor, aslında ekipmanların gelmesini bekliyorum, esc yolda henüz ama yakındır gelmesi. Bir de kuyruğu 25mm 600sx kuyruğu yapmaya karar verdim. Daha doğrusu 550sx e göre kesip kısaltacağım amaç sadece daha kalın çaplı bi görüntü... Değişmesi gerekenler 5 kalem, boom ve onun üzerindeki clamp ler... Geri kalan tüm parçalar birebir uyumlu.

Dişli konusunu da 600sx gibi yaptım. 11T mod1 pinyon, 106T mod1 ana dişli... Pyro 650-103L motor...

Çok sıkı bir 550 oldu :)

Pil konusuna gelince, 550sx için daha düşük pil, hafif vs gibi bir yorum okumadım kimseden. Sweet spot net 6s 5000mah...

Gerçi ben 3300 önerilen, çoğunluğun 3500 3700 kullandığı 600sx modelinde mecburiyetten 2600/2700 lipo kullandım. Biraz da görece yüksek rpm de kullandım. Yine de net 4dk uçuş süresi veriyordu, hatta yarım dakikası falan daha vardı.

Tabii yine de senin uçuş stilini de göz önüne alınca, açıkçası düşük kalır.

Yada mikado modelleri hafiflikten dolayı low rpm'e rahat gelebiliyorlar. 1700rpm ile dahl soft 3d yapıyordu. Ama normal devrinde yani 2200-2300 rpm için 3800mah az gelir, uçuş süresi ciddi düşer.

Türker Akgün' Alıntı:
Emre hayırlı olsun, sonuç mükemmel görünüyor. [emoji106]

Hakkını verdikten sonra pahalılık göreli kalıyor, edinmek isteyeceğim bir sistem benimde. ;)

Paylaşım için teşekkürler. :RCKolik:
Tesekkur ederim turker abi soyledigin gibi sonuç gerçektende mükemmel...

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rasim benim anladigim 550sx 6s setupda 3800 mah pil biraz dusuk gelir diyosun sanirim. Aslinda benim amacim tek pil kullanmak 12s degilde 6s kullanmak kisacasi

Senin modeli yakindan takip ediyorum kullanici olarak uçuş, mekanik, agirlik v.s etkenleri uzerine yapacagin yorumlar benim icin onemli.

Birde vbar control ve vbar neo ile tam takim mikado kullanicisi olursun artik [emoji3]

Emre BİÇEN' Alıntı:
Rasim benim anladigim 550sx 6s setupda 3800 mah pil biraz dusuk gelir diyosun sanirim. Aslinda benim amacim tek pil kullanmak 12s degilde 6s kullanmak kisacasi
Senin modeli yakindan takip ediyorum kullanici olarak uçuş, mekanik, agirlik v.s etkenleri uzerine yapacagin yorumlar benim icin onemli.

Aynen öyle, zaten bu modele 12s çok gereksiz kaçar :) comboda gelen stok motor 2200W scorpion. ben sadece kit buldum indirimli, motoru da haliyle 3000W kontronik alabildim. yaklaşık aynı kapıya çıktı. aslen 600 motoru, 550 ye biraz fazla gelecek. Benim almamdaki sebep maddi olarak aynı seviyelerde kalması ve daha serin, jive esc ile daha uyumlu çalışacak olması...

6S olacak zaten ve ben derim ki oluru yine 4500-5000... Deneyip görürüz yakında uçuş sürelerini. Jive 100LV esc ile kullanacağım, değişik kafa turlarında denemeyi planlıyorum.

Model zaten hafif, rtf ağırlığı pil dahil 3kg ın biraz altında olabiliyor. Kontronik motor scorpiona göre yaklaşık 65gr daha hafif... Herhangi bir backup sistemi kullanmayı düşünmüyorum, harici bec de düşünmüyorum. Jive dahili bec ile kullanacağım. Bavarian kullandığım sürece de kontronik governorunu kullanacağım. Vbar neo ya geçince onun governorunu kullanırım.

Ekstra hiçbir yük düşünmüyorum, karbon kuyruk da dahil. 25mm boom biraz ağırlaştırabilir ama gram seviyesinde ihmal edilebilir bir ağırlık olur.

Montaj esnasında çekmiyorum video, biraz keyfi çalıştığım için... Ama bütün yaptıklarımı ve önemli hususları videolar haline getirdim. Aslında 5-6 video oldu, akşama konusunu açarım :)

Video yu şimdi izledim. Kurtarma şahane. Video ise mükemmel. Telefon g3 dü galiba. Muhteşem çekiyor çok beğeniyorum.

Belki ileride bir gün bizde alırız neo belli mi olur. :) :) :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rasim yorumun icin tesekkur ederim takipteyim kolay gelsin sana[emoji4] merakla takipteyim

Erhan evet video lg g3 ile cekildi seninde begendigin gibi kamerasi benimde cok hosuma gidiyo [emoji3] senin g4 kadar iyi degildir heralde [emoji14]

emre hayırlı olsun yeni sistemin gayet basarılı bir inceleme ve ucus olmus eline saglık :agreed:

Tesekkur ederim cengiz bişeyler yapmaya calistim :)

Emre yeni modelin,kumandan,üniten hepsi hayırlı olsun :thumbup:
Uçuş ve rescue denemende harika ellerine sağlık :saygilar:

Tebrikler. Ben de çok beğendim.
İnvert pozisyonda alçalırken rescue çektiğinizde önce modeli biraz yükseltip sonra düzeltiyor mu.
Spiritte benim yaptığım denemede invertte alçalırken rescue çektiğimde model biraz daha irtifa kaybediyor. Yani yere çok yaklaşmamak lazım

Tesekkur ederim arkadaslar guzel yorumlariniz icin

Cahit spirit in rescue si tam olarak nasil isliyor bilmiyorum ama Vbar neoda yere yakinlik farketmiyo herhangi bir irtifa kaybetmeden invert pozisyonunda ikn once modeli yan çeviriyo sonra %60 collective ile yukari cikartiyo, duz pozisyonda ikem sadece %60 collective verip modeli yukseltiyo. Yere yakin denemelerim oldu 2-3 metre yere yaklasip invert pozisyonunda denedim sorunsuz bir sekilde modeli duzeltti.

Videoda 1:50 ye bakabilir misin. Ben bu durum dışında sorun görmedim spiritte. Ama tabi vbarınki çok başarılı. Ama spiritte Rescue Acro seçeneği var. İnvertte iken invert yükseltebiliyor
Videoda modelin yükselmemesinin nedeni düzelttikten sonra butonu bırakmam
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Irtifa kaybetmesi bana sanki normal degil gibi geldi. Gerci spirit kullanan arkadaslar daha iyi bilirler onlara sormak lazim vbar neoda boyle bir durum yok.