Ömer Erkan
RcFanatik

- İlgi Alanı
 - Uçak

...
THY nin İstanbul-İzmir uçuşlarına koyduğu A330lar gibi olacak![]()
İkramlar yetişir mi? Yoksa, ancak iniş sonrası yerde mi?
...
THY nin İstanbul-İzmir uçuşlarına koyduğu A330lar gibi olacak![]()
İkramlar yetişir mi? Yoksa, ancak iniş sonrası yerde mi?![]()
Senin her bir projende çok güzel yeni şeyler öğrenebiliyoruz kardeşim. Bu da senin farkın olsa gerekPeki ya üretici beni kandırdıysa? Ya paket üzerindeki C değeri doğru değilse? Malesef çok üst seviye pil üreticileri hariç bu paketlere yazılan C değerleri pek doğru olmuyor.
Sanırım onların kastettiği C “bu akıma kadar pil patlamadan çekebilirsin” gibisinden bir anlayış olabilir, yani pil şişmiş, ömrü kısalmış falan umurları değil. Gerçek anlamda bir pilden ne kadar akım çekileceği hakkında yabancı forumlarda gayet faydalı bilgiler içeren tartışmalar var, ve temelde bunu belirleyen en önemli faktör pilin iç direnci. Bu aynı zamanda pilin kalitesini de gösteren bir değer. Yeni nesil şarj cihazlarında pil iç direncini ölçme özelliği de var (bu iç direnç sıradan bir direnç elemanı gibi ohmmetreyle ölçülebilen bir şey değil, sabit bir “elektriksel yük” altındaki gerilim düşmesiyle belirlenebilen bir kavram). RCgroupstaki tartışmalardan birisinde pillerin iç dirençlerini kullanarak gerçek C değerlerini belirleyen bir online hesaplama aracı paylaşmışlar. Araca ulaşmak içinBu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Ben sence şimdi bu durumda dayanamaz ne yaparım ?![]()

Allah arttırsın ne diyelimToplam 11 servo, iki ESC yani 13 giriş var, ve hepsi 8 kanal alıcının sadece 7 kanalı kullanılarak bağlanacak
Sümer abimizin konu ile ilgili süper bir ürünü ve yazısı var malum, isteyenler okusun![]()
Bende Y kabloları Allah ayırmasın diyeyim?Allah arttırsın ne diyelim![]()
Bende Y kabloları Allah ayırmasın diyeyim?
...
Mutfak tezgahı işgal edilip bolca lehim işiyle modelde gerekli olacak tüm Y kablolar üretildi. Ama galiba hepsini en baştan yapacağım, beğenmedim ???
Fakirliğin gözü körolsun yaa...
Arkadaş, nesini beğenmedin? Mis gibi olmuşlar işte! Bunları atma bari de, olmayan birinin işine yarasın.