RC Modelcilikte Kompozit Kalıp/Parça Yapım Teknikleri

Zoomda herkesin konuşabileceği şekilde yapılması daha mantıklı değil mi?
YouTube güzel tarafı, canlı yayının aynı zamanda kayıt ediliyor olması. Böylece canlı yayını kacıranlar ve bizler için güzel bir arşiv oluyor. Ayrıca burada daha çok soru olayı olduğu için canlı yayında soruları mesaj olarak yazıyoruz ve Evren kardeşimde aralarda kontrol ederek bunlara cevap veriyor.
 
Eğer senin için geç olmayacaksa, sanki 21:30 daha uygun olacak kardeşim. Bazı arkadaşlar o saatlerde hala dışarıda olabilir, ne dersin ?

Benim için sorun değil, değiştirebilirim. EDIT: Canlı yayın başlam saati Türkiye saati ile 21:30 olarak değiştirildi.

Canli yayın youtube tankı olacak evren abi

Evet, yukarıki mesajlarda linki paylaştım, vakit geldiğinde veya biraz daha erken de olsa olur o linke tıklamanız yeterli. Ben yayını başlatınca siz de görebiliyor, yorumlarla soru sorabiliyor veya sohbete katılabiliyor olacaksınız.


Zoomda herkesin konuşabileceği şekilde yapılması daha mantıklı değil mi?

Zoom yaparsak sadece sınırlı bir kişi sayısına ulaşabilir olacaktır. Forumda olmayan ama youtube dan takip eden, bu konuyu merak eden izleyiciler de var. Dahası Mehmet abinin dediği gibi bu videolar bir serinin parçası olarak yayında kalıyor orada.
 
Arkadaşlar dua edin, kalıp sorunsuz açılsın. Yoksa bana patlayacak ?

Sana patlayacak tabi, bugün açılsın diyen de sensin, gaz veren de sensin, benim bulamadığım teknik veriyi bulup Hysolun 24 saat içinde dayanımının %90'ına ulaşacağını iddia eden de sensin :)
 
tek kalıptan çıktından sonra Elevator kısmını

Çok iyimser gördüm sizi Adminim :)

Hele bir kalıptan çıksın da :D

Eğer sorunsuz çıkarsa kalıptan, hücum kenarındaki yuvarlak kısım için ayrıca bir kalıp yapacağım, o kalıpta hücum kenarı üretilip elevatöre yapıştırılarak bitirilecek. Ama olur da bu sistem bir sebeple çalışmaz ise o zaman en baştan komple bir elevatör kalıbı yapmam gerekecek. Bu mevzu henüz net olmadığı için sadece hücum kenarı için olan kalıbı henüz yapmadım. O karbon çubuk rahatlıkla sökülüp takılabiliyor. Akşam yayın sırasında görürsünüz, risk almamak için o çubuğu, yani menteşe pimini çekip kalıbı öyle açacağım. Yani stab ve elevatör kalıptan ayrı ayrı çıkartılacaklar.
 
Üstad canını sıkmadın umarım:rolleyes:
Parçanın kaybı üzücü oldu ama, karşılığında bir sürü bilgi aldığını gördük. Kalıpların kurtulması da cabası oldu:)
Ayrıca müthiş bir heyecan oldu, forumcak çok eğlendik. Neredeyse askeri gazino hesabı "Aç! Aç!" yapacakken gördük kendimizi:lollol::lollol::lol:
Yenisini heyecanla bekliyoruz:bravo::bravo::bravo: