Multikopter'de NAZA ayarları nasıl yapılır?

Multikopter'de NAZA ayarları nasıl yapılır?

Atti modda normal kullanıp, GPS mod da normal dışı bir kullanım ile hiç karşılaşmadım?

Belki Naza deneyimi olan başka arkadaşlar, konuya açıklık getirebilir, bilemedim.
 
Multikopter'de NAZA ayarları nasıl yapılır?



Naza diğer kartlara göre kurulumu ve uçuşu çok daha kolay bir karttır.
Kurulum aşamasında öncelikle motor,receiver ve ana kontrol bağlantıları doğru bir şekilde yapıldıktan sonra,bahsettiğiniz şekilde "basic" menüsü altında "aircraft" alt linkinde kullanmış olduğumuz modeli seçip motorları test edebiliriz.
Daha sonra aynı başlık altında "RC" bölümünde receiver type da tradition seçili olacak.Burada en önemli nokta ise kumandamızdan 3 yönlü switchimizi kullanarak "Gps-Atti-Failsafe" kısımlarını ayarlamak olacak..
Eğer elimizde 3 değilde 2 yönlü bir switch var ise "Gps-Atti" olarak ayarlayabilir Failsafe kısmını ise sinyal kesildiğinde direk işleme sokabiliriz.
"Advanced" menüsünde ise motor kısmı "Recommended" adından da anlaşılacağı üzere seçili kalabilir.Cut-off type ise Intellligent.
F/S kısmını ise isteğe göre ayarlayabiliriz.Ama genelde Go home and landing uygun seçenektir.Olduğu yere inmektense kalkış pozisyonuna gelip inmesi tercih meselesidir.
IOC ayarı ise isteğe bağlı yapılabilir.Akıllı yön olarak adlandırırız.Yani cihazın yönü uzakta nereye bakarsa baksın biz kumandadan nereye yön verirsek oraya komut verir.
Limit kısmı da yine aynı şekilde kendimize göre ayarlayabiliriz.Max yükseklik ve max çevre genişliği..Belirlediğimiz rakamı aştığı anda cihaz F/S yapar.

Önemli noktalardan bir diğeri ise "Tools" menüsünde kalibrasyon ayarlarımızdır.Bunu yapmadığımız takdirde motorlar çalışmaz.
Alt kısımda Basic ve Advanced olarak 2 kısım görmekteyiz.Basic kısımda Basic Calib yapıp sonrasında Adv Calib yapmamız gerekmekte.Bunları yaparken cihazımızın düz bir zeminde olmasına dikkat etmeliyiz.
Son olarak Gps kalibrasyon var.Bunu da netten görüntülü olarak yapabilirsiniz..Basit bir uygulamadır.

Bundan sonrası motorları çalıştırıp uçmaya kalmıştır :)

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben bu yazılıma bağlanamıyprum galiba djı sitesinden indirdiğim softwire yazılımının dağıtımı durdurulmuş bu yazılımın önceki versiyonları elinizde var mı? Varsa Paylaşabilir misiniz ? Tekrar teşekkürler
Kadir
 
kalkışınıza direk engel teşkil etmese de mounting sayfasından gps inizin pozisyonunu x-y-z eksenleri için girmeniz gerekiyor.

" Kumandadan stickleri içe çevirerek motorları çalıştır diyorum. 3 kez kırmızı led yanıyor ve sönüyor. Bunu 3 kere yaptıktan sonra çok hızlı bir şekilde yeşil flaş yapıyor. Daha sonra gaz versemde motorlar başlamıyor "

demişsiniz, zaten iki stick i de alt içeri, yada alt dışarı konumuna aldığınız andan itibaren ARM olur. ( Yani motor kilidi açılır ve motorlar dönmeye başlar.)

Bazen kurulum sırasında arkadaşlar yaw-pitch-roll kanallarını ters yapılandırıyorlar, akabinde siz kumanda stikcleri içeri yapıyorsunuz ama NAZA bunu farklı algılıyor.

Aşağıdaki videoda 3:03 te sticklerin ikisini de sol alt tarafa çektiğinde gelmesi gereken yeri gösteriyor, eğer hatalı yöne giden kanal var ise, NORM/ REVERSE tuşu ile düzeltmen gerekiyor.

Kolay gelsin.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
EN uygun gain pich roll ayarlarını nasıl bulabilirim. Önerileriniz nelerdir ?

960kv racestart
4s 5200 mah multistar
naza lite v2
f450 frame
30a racestart esc
pervane 9450 phantom 3 pervanesi orj

uçuş süresi 25-27 dk alabiliyorum.

Pil voltaj durumunuda

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol