Mehmet Kucuksari
Administrator
Hayatında hiç 3D uçak toplamamış birisi olarak3. videomuz gelsin

Hayatında hiç 3D uçak toplamamış birisi olarak3. videomuz gelsin
Ben özellikle Menteşe detayına bayıldım![]()
(Senin takıldığın scale olmaması gereken gereken extra boşlukları saymaz isek)
Harika gidiyor üstat ellerine sağlık
Sorulacak soru çokama şimdilik 2 tane aklıma takıldı;
Lastikler için kullandığın materyal daha yumuşak bir yapı mı? Belli bir oranda darbe emici özelliği olması gerekir çünkü
Bir de videoda net bir şekilde göremedim. Elevatörün it-çek telinin yeke tarafındaki bağlantısında L büküm uygulamışsın . Yerinden çıkmasını engellemek için ucunda bir segman ya da benzeri bir şey mi kullanıldı?
Heyecanla takipteyiz![]()
Şöyle abim, elemanlar dikmeler dimdik olacak şekilde tasarlamışlar, olacak iş değil malum 109 bu! Ama bir de kama gibi bir parca koymuslar açılı olsun isterseniz bunu koyun altına gibisinden. Ama o da güzel değildi. Ben de kendi kamamı tasarlayıp deniyordum, foto da o arada biyerde çekildiO strut açıları ne iş?![]()
Şöyle abim, elemanlar dikmeler dimdik olacak şekilde tasarlamışlar, olacak iş değil malum 109 bu! Ama bir de kama gibi bir parca koymuslar açılı olsun isterseniz bunu koyun altına gibisinden. Ama o da güzel değildi. Ben de kendi kamamı tasarlayıp deniyordum, foto da o arada biyerde çekildi
En son durumda açılar şöyle:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Ama bu kama koyma işi pek hoşuma gitmedi. Retractin mekanizmasindaki ana parçayı frezeyle kendi işleyeceğim doğru açıda açılacak yeni bir parça ile değiştirip retractları da kamasiz bir şekilde monte etmek daha mantıklı olacak..
Tam kaşınma diyecektim ki ucuz atlattık...O strut açıları ne iş?![]()
Bakalım radyatör ve flap bağlantısı tek servo ile sorunsuz çalışacak mıGelsin kanatlar...
Evren Bey ayrıntılı videolar ve anlatım için çok teşekkürler. Hazır indirimdeyken modeli ben de satın aldım bayramdan sonra basmaya başlayacağım. Aslında aklımda F4U vardı ilk etapta ama BF109 çıkınca dayanamadım. Bu yeni modeldeki birleştirme yöntemi de daha iyi olmuş, bu da bir artı oldu.
"Kokpit pencereleri n'olacak, böyle mi kalacak?" diye bir soru sorsam, ortalığı kızıştırmış olur muyum? Forumumuzun "yılın goygoycusu" ödülüne aday gösterilir miyim acaba?
![]()
Buraya gönderin Evren Bey, ben boyarımBoyama sırasında camları olabildiğince "cam gibi" görünecek şekilde boyamaya çalışacağım. Pek iyi olduğum bir şey değil ama artık idare edicezboş bir kokpite şeffaf cam koymaktan daha iyi olacağı kesin
Evet evet, modele bir kokpit eklemeyi de düşünmüş olabilirim tamam, ne var yani
![]()