www.bilimselyuzme.com

[Anket]: Yeni Kumanda Seçimiyle ilgili fikirleriniz

Yeni Kumanda sizce hangisi olmalı ?

• Futaba 14sg

Oy: 8 25.0%
  • Jr xg 11

Oy: 2 6.3%
  • Jr xg 14

Oy: 1 3.1%
  • Spektrum dx9

Oy: 15 46.9%
  • Diğer Secenekler (Spektrum dx8, Jr xg8 ve de Hitec 9x)

Oy: 6 18.8%

• Kullanılan toplam oy
    32
Ynt: [Anket]: Yeni Kumanda Seçimiyle ilgili fikirleriniz

Mağlesef yok :D

LG-G2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Türker Akgün' Alıntı:
Aynen üstad bu failsafe olayında özellikle throttle konumu gerçekten çok önemli. Spektrum bind ettikten sonra eğer gazı reverse edersen ekranda tekrar bind etmelisin diye uyarı veriyor.
Bu arada bu özelliğin Spektrumda da olması çok güzel bir haber benim için. :thumbup:

Uçakta bildiğim en popüler kırım sebebi kumandadan yanlış model seçimi
Heli de ise idle-up'ı açmadan inverte geçme teşebbüsü çünkü. :lollol: :lol:
:) Türker bey spektrum dx9 u sipariş edebileceğim güvenli bir site var mı harizon ve amainhobby dışında

Bu yanlış model seçimi tüm kumandalarda geçerli diye düşünmüşümdür hep, bir Futaba kullanıcı olarak, meğer öyle değilmiş :rolleyes: Bu gün yeni bir şey daha öğrenmiş olduk %p

Sümer abinin de dediği gibi tek başına seçim kriteri olmasa da oldukça önemli bir özellik :thumbup:

JR yeni DMSS protokolu geçmesine hala anlam verebilmiş değilim :rolleyes: Bence yaptıkları en büyük hata bu oldu. Oysa DMS2 / DMSX üzerinden devam etseler süper olacaktı. Bildiğim kadarı ile çıkalı 1 yıldan fazla oldu ama DMSS alıcıları hala el yakıyor :-\

Ömer Çelebi' Alıntı:
Türker bey spektrum dx9 u sipariş edebileceğim güvenli bir site var mı harizon ve amainhobby dışında
Ömer bey bildiğim kadarıyla Horizon zaten Türkiye'ye kargo göndermiyor. Ben zamanında denemiştim ve alamamıştım. Amain hobby alışveriş yaptığım ve bu zamana kadar sorun yaşamadığım bir firma. Başkaca referans olabileceğim bir bilgi yok bu konuda malesef.
Yalnız şunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim; eğer kumandanız gümrük incelemeye takılır ve sıkıntılı bir gümrük memuruna denk gelirseniz radyo kapsamında olduğu için TRT sertifikası vs vs.. gibi sebeplerle ürünü alamamaya kadar varabilecek bir süreç yaşama ihtimaliniz olabilir. Birçok arkadaşımız hiç sorun yaşamadan aldılar kumandalarını birçok kez ama böyle bir riskli durum olduğunu da bilmenizde fayda var. Şahsen ben bu riski alamadım ve kumandamı Amerika'dan gelen bir yakınım getirdi. Diğer arkadaşlarımızda bu konudaki tecrübelerini paylaşacaklardır eminim. Şahsi fikrim eğer yakın zamanda yurtdışına gidip gelecek bir yakınınız varsa kumandanızın onun bavulunda gelmesidir.

Ömer bey 2 ay önce arkadaşım hobbykingten aldı dsx9

Türker Akgün' Alıntı:
Ömer bey bildiğim kadarıyla Horizon zaten Türkiye'ye kargo göndermiyor. Ben zamanında denemiştim ve alamamıştım. Amain hobby alışveriş yaptığım ve bu zamana kadar sorun yaşamadığım bir firma. Başkaca referans olabileceğim bir bilgi yok bu konuda malesef.
Yalnız şunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim; eğer kumandanız gümrük incelemeye takılır ve sıkıntılı bir gümrük memuruna denk gelirseniz radyo kapsamında olduğu için TRT sertifikası vs vs.. gibi sebeplerle ürünü alamamaya kadar varabilecek bir süreç yaşama ihtimaliniz olabilir. Birçok arkadaşımız hiç sorun yaşamadan aldılar kumandalarını birçok kez ama böyle bir riskli durum olduğunu da bilmenizde fayda var. Şahsen ben bu riski alamadım ve kumandamı Amerika'dan gelen bir yakınım getirdi. Diğer arkadaşlarımızda bu konudaki tecrübelerini paylaşacaklardır eminim. Şahsi fikrim eğer yakın zamanda yurtdışına gidip gelecek bir yakınınız varsa kumandanızın onun bavulunda gelmesidir.
ben de bir arkadaşıma ısmarlamıştım japonyada mod2 bulamadı onun için sipğariş edeceğim sanırım. Gümrükte sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum gerekirse irtibata geçip sorunu çözeriz diye umut ediyorum. Sanırım xg11 alacak gibiyim futabadan ziyadesiyle soğudum. spektrumun dx9 aslında xg11 ile aynı para ikisi arasında kalmış durumdayım dx9 keşke 11 kanal olsaydı.

Mesut AKIN' Alıntı:
Ömer bey 2 ay önce arkadaşım hobbykingten aldı dsx9

keşke benim istediğim modeller de olsaydı şu an mo2 yok sanırım ayrıca dsx9 efsane ama ben yenilerden istiyorum:)

Ömer Çelebi' Alıntı:
ben de bir arkadaşıma ısmarlamıştım japonyada mod2 bulamadı onun için sipğariş edeceğim sanırım. Gümrükte sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum gerekirse irtibata geçip sorunu çözeriz diye umut ediyorum. Sanırım xg11 alacak gibiyim futabadan ziyadesiyle soğudum. spektrumun dx9 aslında xg11 ile aynı para ikisi arasında kalmış durumdayım dx9 keşke 11 kanal olsaydı.
Artılar, eksiler var her üründe. 2 adaya kadar indirebildiyseniz bence olay kafanızda olgunlaşmış demektir. %p Ve bu noktadan sonra yazı tura atarak bile alsanız sonuçtan mutlu olacaksınızdır diye düşünüyorum. ;)

mesut bey bu dmss in fiyat dışında bir sıkıntısı var mı ben çok fazla modelim olsun istemiyorum 2 bilemediniz 3 model ancak muhafaza edebiliyorum.

Türker Akgün' Alıntı:
Artılar, eksiler var her üründe. 2 adaya kadar indirebildiyseniz bence olay kafanızda olgunlaşmış demektir. %p Ve bu noktadan sonra yazı tura atarak bile alsanız sonuçtan mutlu olacaksınızdır diye düşünüyorum. ;)
aynen söylediğiniz gibi, futabayı elemek bile yolu yarılamamıza neden oldu, aslında en çok spektrum dx9 u beğendim alıcıları ucuz telemetri sistemleri çook ucuz örneğin tempreture sensör futabada 74 dolarken spektrumda 10-12 dolar sanırım ama spektrum kullanan çok az ve sipariş konusunda sıkıntı var Amerika'ya gidecek birileri olsa hiç düşünmeyeceğim ama kısa sürede bir kumanda temin etmem gerekiyor, kurdeşen dökmek üzereyim:)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Bu yanlış model seçimi tüm kumandalarda geçerli diye düşünmüşümdür hep, bir Futaba kullanıcı olarak, meğer öyle değilmiş :rolleyes: Bu gün yeni bir şey daha öğrenmiş olduk %p

Sümer abinin de dediği gibi tek başına seçim kriteri olmasa da oldukça önemli bir özellik :thumbup:

JR yeni DMSS protokolu geçmesine hala anlam verebilmiş değilim :rolleyes: Bence yaptıkları en büyük hata bu oldu. Oysa DMS2 / DMSX üzerinden devam etseler süper olacaktı. Bildiğim kadarı ile çıkalı 1 yıldan fazla oldu ama DMSS alıcıları hala el yakıyor :-\

Çok farklı değil aslında fiyatları ama DMSS'in clone alıcıları olmaması sıkıntı tabi

Türker Akgün' Alıntı:

Türker bey, Amainhobbydeki dx9 un heli- uçak seçeneği var mı acaba, kumanda + alıcı ile birlikte 530 dolar gibi bir fiyatı var jr xg11 yerine bunu alabilirim off ne zor işmiş...

Ömer Çelebi' Alıntı:
Çok farklı değil aslında fiyatları ama DMSS'in clone alıcıları olmaması sıkıntı tabi
Gerçekten öyleymiş, Ömer :rolleyes: Demek ki ben yanlış hatırlıyorum ;)

Ömer Çelebi' Alıntı:
Türker bey, Amainhobbydeki dx9 un heli- uçak seçeneği var mı acaba, kumanda + alıcı ile birlikte 530 dolar gibi bir fiyatı var jr xg11 yerine bunu alabilirim off ne zor işmiş...
Heli uçak diye bir ayrım yok Spektrum'da Ömer bey. Hemen hemen aynı paraya gelecekler size, artık karar sizin...

ilginiz için teşekkür ederim çok soru sordum :embarras: