[Anket]: Yeni Kumanda Seçimiyle ilgili fikirleriniz

Yeni Kumanda sizce hangisi olmalı ?

• Futaba 14sg

Oy: 8 25.0%
  • Jr xg 11

Oy: 2 6.3%
  • Jr xg 14

Oy: 1 3.1%
  • Spektrum dx9

Oy: 15 46.9%
  • Diğer Secenekler (Spektrum dx8, Jr xg8 ve de Hitec 9x)

Oy: 6 18.8%

• Kullanılan toplam oy
    32

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Mehmed'im sinyal hızından ziyade reaksiyon hızımızın daha önemli olduğuna inanıyorum.Kaç milisaniye bilmem ama , uykuyu iyi almak , stres dert ve tasanın olmadığı , iyi kahvaltı edilerek , dinlenmiş bir vücutla sahaya gitmek , yüksek moral gibi daha sayabileceğim birçok olumlu faktör , uçuşlara ve performansa %100 etki ediyor.

Kesinlikle katılıyorum. Keyifsiz ve yorgun gittiğim uçuşlardan sıklıkla boynu bükük dönerim.

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Neler öğreniyoruz neler , bu konu çok güzel oldu...Sümer abiye bu değerli bilgileri için teşekkür ediyorum.
Öte yandan

Mehmed'im sinyal hızından ziyade reaksiyon hızımızın daha önemli olduğuna inanıyorum.Kaç milisaniye bilmem ama , uykuyu iyi almak , stres dert ve tasanın olmadığı , iyi kahvaltı edilerek , dinlenmiş bir vücutla sahaya gitmek , yüksek moral gibi daha sayabileceğim birçok olumlu faktör , uçuşlara ve performansa %100 etki ediyor.

Nefis bir yorum, ne zaman kahvaltı yapmadan sahaya gitsem veya trafikte birisiyle tartışıp sitres yaşasam model kırdım. Hobiye ilk başladığımda Cumartesi geceleri çok az uyuyordum bu da 2. 3. uçuşta uçağı göremememe sebep oluyordu. İlk uçağımının ağacın üstüne konduğunu 2 dk sonra farkettim kaç mili saniye...

Mesut AKIN' Alıntı:
Ömer bey bence siz kumanda hızını değilde sinyal gücünü kafaya takın ;9 bakın yeni nesil Spektrum DX7 ler DX6 lar 100mW gücünde , bende eski versiyonu olan DX7 vardı ve gücü 200mW idi yani çekim mesafesi çok daha iyiydi,

Sümer abi bu konuyada güzel bir açıklama yaparsın diye tahmin ediyorum :)

teknolojiyle ters orantılı bir değer olması anlaşılır gibi değil. Bir modelin yeni versiyonu çıkmış ise sinyal gücünün artması gerekmez mi? en azından sabit kalması lazım. Neden yarı yarıya düşmüş ilginç

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Ya arkadas, bu aralar isler biraz yogun, gunduz arada bir girdigim anlar oluyor :embarras: Bir bakiyorum konu almis basini gitmis :thumbup:

Hemen hemen herkesin kafasinin bir kosesinde hep olan "Kumanda hizi ne kadar önemli" sorusuna cok guzel cevapler gelmis, elinize saglik :bravo:
Bu arada testi ben de yaptim, 250 altina henuz inemedim :lollol:
Bizim de kurum interneti berbat yorumlara yetişemiyorum. testi yaptım 263 en iyi derecem,en iyisi gidip arkadaşlarla biraz parmak güreşi yapayım:)

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Benzer soruyu Web sayfası yapımcısına sormuslar " Teste daha başarılı olmak için ne yapalım" diye.

Site yapımcısı da teste daha düşük değer alanlara aktarmış bu konuyu :D Gelen cevaplar ekte. Kahve içmeyi tavsiye edeni mi ararsın, bazı programların kapatmayı tavsiye eden mi, yok mouse yerini söyleyen mi ...... :laugh:

Ömer Çelebi' Alıntı:
teknolojiyle ters orantılı bir değer olması anlaşılır gibi değil. Bir modelin yeni versiyonu çıkmış ise sinyal gücünün artması gerekmez mi? en azından sabit kalması lazım. Neden yarı yarıya düşmüş ilginç

Aslında gerekmez. Belli ki o arada yapılan testlerle daha düşük bir çıkış gücünün de güvenle kullanılabileceği anlaşılmış. Belki ayrıca alıcıların hassasiyeti de yükseltilmiştir.

Başka bir kumanda istemiyorum bakar mısınız telemetri değerlerini sesli veriyor :thumbup: Yok mua Amerikaya gidennn yok muu :)

Sümer Yamaner' Alıntı:
Aslında gerekmez. Belli ki o arada yapılan testlerle daha düşük bir çıkış gücünün de güvenle kullanılabileceği anlaşılmış. Belki ayrıca alıcıların hassasiyeti de yükseltilmiştir.

Şümer abi, anladığım kadarıyla bu değerler çok da önemli değil çünkü birbiriyle bağlantılı grift bir teknoloji sonuçta. Kumanda teknolojisileri de birbiriyle hemen hemen aynı onun için asıl önemli olan doğrudan bağ kurabileceğimiz bir ürün seçmek, ilk etapta görüntüsü cezbetmeyen bir kumandaya ısınmak zor bana göre ikinci olarak elimize tam oturup oturmaması da önemli tabi bie de dx9 gibi diğerlerinden ayrılan bir özelliği var saa kumanda ile bağımız duygusal bir bağa dönüşebilir. Şimdiden platonik bir bağ kurdum bile...

Mesut AKIN' Alıntı:
Ömer bey bence siz kumanda hızını değilde sinyal gücünü kafaya takın ;9 bakın yeni nesil Spektrum DX7 ler DX6 lar 100mW gücünde , bende eski versiyonu olan DX7 vardı ve gücü 200mW idi yani çekim mesafesi çok daha iyiydi,

Sümer abi bu konuyada güzel bir açıklama yaparsın diye tahmin ediyorum :)

Sümer Yamaner' Alıntı:
Hemen yapalım... Verici çıkış gücü tek başına etki mesafesini belirlemez. Anten kazancı, alıcı hassasiyeti ve atmosferik şartlar da burada etkilidir. Öyle olmasa Fransa'da millet ya 2.4 GHz sistemleri kullanamazdı ya da 2.4 GHz sistemlerle büyük uçak uçuramazdı. Çünkü orada 10 mW sınırı var. Ayrıca bizzat yaptığım testte sadece 1 mW çıkış gücü ile yerde 100 metre gibi bir mesafede kumanda çalışıyor. Yani daha yüksek çıkış gücü demek olsa olsa daha erken bitecek bir verici pili demek. :)

Ömer Çelebi' Alıntı:

Sümer Yamaner' Alıntı:
Mesut üstadın tespitini Sümer abimiz güzel bir açıklama getirmiş. Zamanında Anten dersleri almış bir Elektronik muhendis olarak 1-2 küçük örnekleme de ben yapayım :)

a- Aynı altyapı kullanan (Anten, anten kablosu, alıcı..) 2 vericimiz olsun. Birinin çıkış gücü 100 mW, diğeri 200 mW. Şayet bu iki farklı güce sahip verici sistemi aynı altyapıyı kullanırsa, tahmin edileceği üzere çıkış gücü yüksek alan vericinin "Çekim Mesafesi" daha yüksek olacaktır.

b- Farklı verimlilik (efficiency) değerlerine sahip farklı altyapıyı kullanan 100 mW ve 200 mW çıkış gücüne sahip vericilerin, "Çekim Mesafesini" nin birbirine yakın olması mümkündür.

Yukarıda bahsedilen değerler tamamen teorik bilgiler. Gerçeğini dizayn edip satanlar va allah bilir :laugh:

Şaka bir yana bunların yanı sıra uçuş yapılan arazi ve çevresinde bulunan, özellikle kaçak sinyaller, oluşturdukları enterferans düzeyleri ve bunların özellikle kullandığımız frekanslarda olan olumsuz yansımaları diğer unutulmaması gereken önemli bir husus olsa gerek.

Ömer Çelebi' Alıntı:
Başka bir kumanda istemiyorum bakar mısınız telemetri değerlerini sesli veriyor :thumbup: Yok mua Amerikaya gidennn yok muu :)
Var annem :thumbup: Ama mevcut 1 kontenjanı oğlunun yeni kumandası, DX9 için kullanacakmış :laugh: ;)

Var annem :thumbup: Ama mevcut 1 kontenjanı oğlunun yeni kumandası, DX9 için kullanacakmış :laugh: ;)

Amannn yapmayınn, içim cız etti. Sizin bu kumandadan almanıza çok sevinirim ben beklerim sorun değil illa ki gidilir hiç olmadı sipariş ederiz memurun halinden memur anlar arar anlatırız derdimizi. :( (çok acitasyon yapmışım :) )

Ömer Çelebi' Alıntı:
Amannn yapmayınn, içim cız etti. Sizin bu kumandadan almanıza çok sevinirim ben beklerim sorun değil illa ki gidilir hiç olmadı sipariş ederiz memurun halinden memur anlar arar anlatırız derdimizi. :( (çok acitasyon yapmışım :) )
Yapmayın Ömer bey, şimdi yazdığıma pişman oldum :-\ Öyle bir ihtimal var ama gerçekleşmesi en iyi ihtimal Mayıs ne yazık ki :-\ Zira annem gidince 6 aydan önce dönmüyor ne yazık ki :) Bakarsınız o zaman kadar yeni bir model çıkar :laugh:

Siz kalbinizi ferah tutun ve sipariş verin. Inşallah bir aksilik olmadan gelir ve biz de unboxing seyrederiz %p

Ömer Çelebi' Alıntı:

sesli telemetry Hitec tede var ama :D ama diyorum çünkü 2.4GHZ antenin dışardan geçmesi gibi (bu yüzden bu kumandadan almadım DSX9 tercih ettim) bu sesli telemetri aparatıda komple dışarda doğal olarak kablolarıda :D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Yapmayın Ömer bey, şimdi yazdığıma pişman oldum :-\ Öyle bir ihtimal var ama gerçekleşmesi en iyi ihtimal Mayıs ne yazık ki :-\ Zira annem gidince 6 aydan önce dönmüyor ne yazık ki :) Bakarsınız o zaman kadar yeni bir model çıkar :laugh:

Siz kalbinizi ferah tutun ve sipariş verin. Inşallah bir aksilik olmadan gelir ve biz de unboxing seyrederiz %p

Mehmet bey neden pişman olacaksınız ben takıldım size biraz, benim zaten daha önce bir kumanda almam gerekiyor. Bakalım inş sıkıntı olmaz ama spektrum alacaksam birilerine getirtmem daha ii olacak gibi.

Mesut AKIN' Alıntı:
sesli telemetry Hitec tede var ama :D ama diyorum çünkü 2.4GHZ antenin dışardan geçmesi gibi (bu yüzden bu kumandadan almadım DSX9 tercih ettim) bu sesli telemetri aparatıda komple dışarda doğal olarak kablolarıda :D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Görsel olarak da işitsel olarak da kötü hakikaten, konuşan abla işi gönülsüz kabul etmiş gibi :)